petek, 31. oktober 2008

Božična Sarah Kay

je že v prodaji. Ker mi je ta deklica zelo všeč, sem si morala nabaviti vsaj dve štampiljki. Razočarana!!!! :( Štampiljki sta slabe kakovosti in je bilo potrebno precej odtisov, preden sem bila zadovoljna. Sem malo brskala po tujih blogih in zasledila, da so tudi druge nezadovoljne s to kolekcijo Sarah Kay štampiljk. Škoda.

Danes mi je uspelo narediti dve čestitki, eno bolj nežno in manjšo, drugo v bolj intenzivnih barvah in večjo. Uporabljene so seveda tudi nove igračke za ustvarjanje, dobljene včeraj.

Še se bo ustvarjalo :)

Ker sem v tem tednu (pravzaprav včeraj) dobila kar nekaj "igračk" za ustvarjanje.

Po dooooolgem čakanju je poštar le dostavil Cuttlebuga - "hroščeka" s šablonami in dvema kompletoma štanc (eh, ne vem, kako se prav reče v v slovenščini :)).

V nabiralniku pa sta me čakali dve štampiljki Sarah Kay iz zimske kolekcije, ki sta me razočarali. Štampiljki očitno nista najbolj kakovostno narejeni, ker so odtisi slabi. Kar nekaj odtisov sem zavrgla, da sem lahko prišla do takšnega, da sem ga lahko uporabila na čestitki.
Mogoče bom štampiljki celo poslala nazaj v trgovino in prosila za zamenjavo.

S prijateljico sva se končno spravili v Celje v trgovino Memories. Baje bo spletna trgovina začela delovati v ponedeljek. Upam, ker imajo kar precej lepih in uporabnih stvari za privrženke čestitk :)

sreda, 29. oktober 2008

Srčki - naj pridejo do tebe

Melinda, ki pošilja srčke, je bila še danes ponoči del dobrodošlice možu, ki se je vrnil iz Črne Gore :). Danes zjutraj pa sem jo lahko uporabila na čestitki.


Osnova je oranžen šeleshamer in papirček, sprintan z interneta.

Odtis Melinde je prispevala Sonja in je pobarvan z akvarelnimi barvicami, s Sakura pisalom z bleščicami in glaze. Rob odtisa je štancan s fiskarsovo kotno štanco in senčen z oljnimi pasteli. Vijugice v levem spodnjem kotu so narejene z mojo novo štampiljko, ki sem jo dobila od BojeMoje za sodelovanje v swapu na Otoku zakladov. Odtis je narejen z dvema tribarvnima blazinicama, kupljenima v DZS-ju. Prav lepo izpade :)
Kartonček z odtisom je nalepljen na zelen papir, občrtan s tankim flomastrom.

Zelen trakec ob strani je štancan in okrašen z dvojnimi rožicami (štanca), ki imajo na sredini rdečo perlico. En ostanek te štance je nalepljen na vrhu nad Melindo.

torek, 28. oktober 2008

Nevarnost sladkorne :)

Danes sta me v poštnem nabiralniku čakala dva "bombončka" :)

Prvega je prispevala BojaMoja kot nagrado za sodelovanje v swapu z istim motivom na Otoku zakladov. Tokrat nagrade ni dobila najlepša čestitka, ampak je BojaMoja žrebala srečno dobitnico :) Bombonček je zeeeeeloooo uporaben in bo kmalu postal del mojih čestitk. BojiMoji bi se še enkrat zahvalila za ves trud pri swapu in nagrado. En bombonček pa je danes pričakal swapiko Mravljico, ker je žalostna ostala brez svoje čestitke. Kakšen je njen bombonček, si lahko pogledate na njenem blogu.

Drugi bombonček je prišel od prijazne Micike, ki ima čudovite čestitke. Pravzaprav gre za izmenjavo. Meni ona svoje naštancane snežinke, snežake, zvončke ..., jaz njej svoje snežinke. To se bo lepilo ... :)

Hvala BojaMoja in Micika! Zlati sta!


Tilda lovi zvezdice ...

snežinke, rožice ...

Že vidim, da bo ta Tilda vsestransko uporabna :). Štampiljko sem morala že kar danes preizkusiti in uporabiti.

Osnova je svetlo siv šeleshamer, senčen s pasteli. Moder papir je z interneta, vijugasto prerezan in ob robu žgan z vžigalnikom :). Oba dela sta "speta" z roza trakcem.

Odtis je barvan z akvarelnimi barvicami, perutničke pa z lepilom z bleščicami. Izrezan motiv je senčen s Tria markerjem. Zvezdice, ki jih Tilda lovi v naročje so kovinske iz Prometeja.


Mislim, da sta prav tako kotni samolepilni etiketi iz te trgovine. Le pobarvala sem ju z roza Tria markerjem.

Heavently Tilda


Rojstva, krsti - se kar množijo :)
Nimam pa nobene štampiljke s primernim motivom za čestitko ob teh dogodkih.
In je bilo potrebna nabava :) Včeraj me je čakala tale Tilda (in rožice) v nabiralniku.

ponedeljek, 27. oktober 2008

Willow z laterno

je zame eden najlepših motivov. Sprva me je z odtisi založila Manuela (hvala), vendar sem si jo morala kupiti še sama, ker jo bom kar večkrat uporabila.

Osnova je bordo rdeč šeleshamer. Belo-rdeč vzorčast papir pa je bil še včeraj del papirnate vrečke iz trgovine z nogavicami Fabiani :) Bel trak iz papirja je pohroščkan. Pa se ne spomnim, od katere Otočanke sem ga dobila :( Naj mi ne zameri, če slučano bere :)

Odtis je (kot skoraj vedno) pobarvan z akvarelnimi barvicami. Sem mislila, da so Faber-Castellove dobre, pa berem na otoku, da se ne dajo primerjati z Derwentovimi ali Caran D`Acheve. In da so Derwentove Inktense dobre za poudarjanje kakšnih detajlov ... Spet bom zapravljala :)
Ko sem že imela pobarvano, sem potegnila s čopičem čez obleko s perlastimi vodenkami. Listki pa so pobarvani z Sakurinim pisalom z bleščicami.
Odtis je štancan s kotno Fiskarsovo štanco in nalepljen na bordo rdeč papir.

Za dodatek sem dala samo dve snežinki, okrašeni s črticami.nedelja, 26. oktober 2008

Charlotte krasi božično smrečico

In nihče ji ne pomaga :) Aja, fant ji je, zdaj pa je šel fotografirat :)

Osnova je svetlo moder šeleshamer, prelepljen z zastonj papirčkom, ki sem ga dobila na digiscrapdepotu. Hvala Maji, ker nam je zaupala to skrivnost. :)
Zelen trak papirja je iz kolekcije Sugared. Rdeč okvirček z izštancano snežinko je prav tako iz tega paketka. Snežinka ima na sredini okrasno rožico, kupljeno v Müller-ju.

Odtis je naštempljan s Charlotte, kupljeno v Whiff of Joy (še ena v moji zbirki štampiljk :)), in pobarvan z akvarelnimi barvicami. Dodatki (trak, zvezda na vrhu smrečice, obeski) pa s perlastimi vodenkami, lepilom z bleščicami in Sakurinimi pisali, da se malo sveti.sobota, 25. oktober 2008

Sarah Kay v "žepku"


Čestitka je nastala za swap čestitk z enakim motivom na Otoku zakladov. Pobudnica BojaMoja nas je oskrbela z odtisi Sarah na sprehodu. Mojega je tudi ovalno izrezala. Dokler še sama ne dobim hroščka :)

Osnovo - žepek sem naredila iz bordo rdečega šeleshamerja. Oblekla sem ga v scrapbook papir basicgrey sugared in ob odprtino nalepila čipko. V spodnjem delu je nalepljen trak iz enakega šeleshamerja kot je osnova. Čez njega sem dala darilni trak in okrasila z rožico in perlicami. Dve perlici in okrasek na sredini rožice je pobarvan z lakom na nohte :).

Odtis Sarah je pobarvan z akvarelnimi barvicami s pomočjo vodnega čopiča. Le pikice na bluzici in na sredini rožic so narejeni s Sakurinim pisalom. Oval je senčen z oljnimi pasteli.
Odtis je nalepljen na bordo rdeč karton, oboje pa na pergament papir šampanjske barve. Na notranji strani pa je posvetilo za mojo swapiko Grejano.

četrtek, 23. oktober 2008

"Samo kapico ti zavežem in lahko greš


k babici na obisk", je rekla mama Sarah mali Sariki :)

Osnova čestitke je rjav karton, obrobljen s Sakurinim belim pisalom. Papir s snežinkami je vzet z interneta in nalepljen na moder papir. Trakec s snežinkami je dobljen na bolšjaku (ne vem več od katere prijazne Otočanke :)), senčen z oljnimi pasteli.

Odtis je prispevala prijazna BojaMoja. Pobarvan je z akvarelnimi svinčniki. Dodatno sem na nekatere dele oblačila nanesla malo perlaste barve (perlaste vodenke so med čestitkarskimi Otočankami zelo popularne :). Seveda sem si jih morala kupiti :)). Malo se vidi, kako se sveti :)

Bele pikice so nastale s pomočjo Sakurinega pisala. Odtis je obrobljen s tria markerjevim pisalom) in nalepljen na rjav karton, ki je prav tako okrašen s pikicami :)

Okraski so štancane snežinke s srebrno zvezdico na sredini in "popikane" s srebrnim pisalom. Rožici sta iz domače zaloge, prilepljeni s 3D selotejpom, da malo izstopata. Na sredini je enaka zvezdica kot na snežinkah.

torek, 21. oktober 2008

Laudate omnes gentes ...


Poslušala sem jo in poslušala, kaj naj bi Charlotte prepevala in zazdelo se mi je, da si poje ta taizejski napev :). Prihodnjič bo že kaj drugega :)

Osnova čestitke je zelen marmoriran karton, okrašen z vijugicami Arabesque v bronasti barvi. Trakec na čestitki je štancan s snežinko in črtkan s Sakurinim Gelly roll silver shadow pisalom. Naslov pesmi na trakcu je sprintan in barvan z oljnimi pasteli.

Odtis glasbenice Charlotte je narejen z mojo prvo štampiljko, kupljeno v Whiff of Joy. Šarlotika je pobarvana z akvarelnimi svinčniki s pomočjo vodnega čopiča, ozadje pa senčeno z oljnimi pasteli. Okvirček z notami okoli odtisa je najden na netu in natisnjen.

Za poživitev sem dodala dve bordo redeči snežinki, pikice pa so narejene z istim pisalom kot črtice na trakcu.

ponedeljek, 20. oktober 2008

Kmalu bo ... tisti lepi čas

Nestrpno že pričakujem adventni čas. Zunaj je mrzlo (upam :)), jaz pa na toplem. Ob prižganih svečah in dišečem olju z vonjem po cimetu, jabolkih, čokoladi ... v čajni lučki. In ustvarjam. Za božič in novo leto. Marsikaj za dekoracijo doma. Predvsem pa čestitke za meni drage ljudi.Letos sem se odločila, da bom dala na čestitko motiv jaslic z Jezusom. Štampiljko s tem motivom sem enkrat našla na internetu. Ko bi jo morala kupiti, pa ... Je izginila :(. Še sreča, da sem si fotko štampiljke shranila. Po predlogi sem narisala motiv in jo dala delati h graverju. Uh, je bila kar draga :). Ampak mi ni žal, ker jo bom lahko uporabljala tudi pri mojem delu.

Osnova čestitke je bordo rdeč šeleshamer, dimenzije 10,5x15 cm. Po osnovi so naštempljane snežinke srebrne barve. Okrasek v kotu je darilni trak, kupljen v Rutarju.

Odtis je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Le avreola okoli Jezusa in zvezdica je z zlatim gel pisalom. Nalepljen je na rdeč papir, ki je okrašen z drobnimi "zvezdicami" narejenimi s srebrnim gel pisalom.

nedelja, 19. oktober 2008

Zimska romantika na saneh

Odtis deklice in dečka na saneh imam že nekaj časa. Prijazna Petya ga je ponudila na "otoškem" bolšjaku.
Da se je odtis spremenil v čestitko me je moralo malo zazebsti :)
No in to se je zgodilo ta vikend, zato je lahko prišel na vrsto ta motiv in z njim čestitka.

Osnova je temno moder šeleshamer dimenzije 15X15 cm. Okrasila sem jo s štampiljko vijugice iz zbirke Arabesque. Na osnovo so nalepljene srebrne naštancane snežinke. Oboje je bilo kupljeno v mojem zadnjem spletnem nakupu v Diannehoby. Trakec je iz stare domače zaloge.

Odtis je pobarvan s Faber - Castelovimi akvarelnimi barvicami, s pomočjo vodnega čopiča. Sploh ne vem, kaj sem prej delala brez njega :).

Ta način barvanja odtisov mi je naj, naj :). Ker lahko super senčim.

Rob odtisa je senčen z oljnimi pasteli iste firme kot akvarelne barvice.
Te barvice in še kakšne so bile neuporabljene najmanj 8 let :). Kupila sem si jih, ker sem mislila, da jih bom potrebovala pri slikanju. Pa se potem v to umetnost nisem podala :). Zdaj mi pa še kako prav pridejo.

Odtis je zalepljen na moder papir z belimi zvezdicami. Dobljen nekje na netu in potem preprosto natisnjen :)

Še nekaj punčkastega ...

... je nastalo v zadnjih mesecih.

Panduro deklice ...

... mi sicer niso zelo, zelo blizu :). Tu in tam pa le kakšno uporabim na čestitki.

Grajska gospodična z laterno


V resnici je to Willow s svetilko, štampiljka, ki jo lahko kupiš pri Whif of Joy.
Najprej me je z odtisi oskrbela Antonija z Otoka zakladov oz. Manuela.
Čestitke s to gospodično so tako čudovite, da sem si morala štampiljko nabaviti tudi sama :).

petek, 17. oktober 2008

Sarah Kay - spomin na osnovnošolska letaUh, kje je že to - guljenje klopi v stoletni stavbi moje osnovne šole. Na mizah pa zvezki s Sarah Kay. Pa še težko jih je bilo dobiti.

Kje bi si mislila, da bom kdaj ustvarjala čestitke s to romantično deklico.
Začelo se je s swapom, ki ga je razpisala BojaMoja na Otoku zakladov - swap z enakim motivom - Sarah s ptičko.
Pa se je stara ljubezen ponovno vnela :) Kar se vidi tudi po čestitkah, nastalih v dveh tednih ali malo več :)

četrtek, 16. oktober 2008

Edvin

Tilda in Edvin spadata skupaj. Kot Janko in Metka. Ali Miki Miška in Mini :) Ampak ženske imajo prednost, zato jo v moji zbirki čestitk več Tild. Edvina pa le ta dva:

TildikePreden me je čestitkomanija zajela, sem odtise štampiljk dobila predvsem od prijaznih tet (naj mi ne zamerijo izraza :)) z Otoka zakladov. Sedaj pa si tu in tam tudi kakšno kupim.
Tildike so krasne deklice oz. angelčki, saj imajo perutničke. Moj mož jim vedno hoče dorisati nos in usta :) Ampak Tilde so pač takšne.