sreda, 28. januar 2009

Tilda s prazno košaro
Vrhnja stran rdeče osnove je manjša kot spodnja zato, da gleda izpod nje čipkast trakec, prilepljen na spodnjo stran. (Joj, kako sem zakomplicirala - z besedami :)).

Vzorčast papir je Raspberry Champagne (Papermania) in senčen z Distresserjem aged mahogany. Odtis Tilde je (seveda) pobarvan z akvarelnimi barvicami. Vijugica, ki me spominja na človeško ribico :) je narejen z včeraj kupljenimi nestiji. Ja, nove stvari je potrebno preizkusiti.Rob tageca sem "obrezala" s štanco. Sama se tega ne bi spomnila, če ne bi Theresa na svojem blogu (Crafting The Web) pokazala kako. Mogoče pride prav še kateri.

ponedeljek, 26. januar 2009

Podlegla virusu
Ne, nisem v postelji :)
Podlegla sem harmonika virusu :) Saj ne vem, katera je prva predstavila harmonika škatlico. V glavnem, virus je prišel tudi do mene. Pa mislim, da me bo kar hitro spustil, ker ob ustvarjanju nisem tako uživala kot ob čestitkah :)

Mi je pa papir zelo všeč :) Vsaj nekaj :)
nedelja, 25. januar 2009

Preprosta v zelenem

gre za prijateljico, preprosto, prijazno, ki ima najraje zeleno barvo.
Zato je tudi čestitka takšna.Uporabila sem štampiljko, ki sem jo dobila/kupila pred kratkim.
Odtis, narejen na "mozaično" in senčeno ozadje, je pobarvan s sakurinimi pisali.
Vse ostalo, ki je na čestitki, pa je tako razvidno s fotke :)

četrtek, 22. januar 2009

Še ena modro-rjava

Šele, ko sem začela barvati, sem se spomnila, da je bila tudi moja zadnja čestitka v tej kombinaciji. Rjava mi je všeč, za modro pa sem se odločila, ker je jeans ponavadi v modri :)Tokrat sem uporabila novo štampiljko okvir. Tanc je bila tako dobra in me je "vzela" v skupen nakup. Da pa je štampiljka in še kaj, prišlo do mene, je zgodba zase. Menda je paketek iz Anglije potoval v Bolivijo in šele od tam v Slovenijo. Pa še potem je bil en teden na naši pošti, ker poštar ni pustil obvestila (ali pa se je listek kje izgubil :)).

torek, 20. januar 2009

Edvin na trakcu

je za očeta moje učenke, ki danes praznuje abrahama. Je bila tako vesela čestitke, da je hotela, naj še kar jaz v njo kaj napišem :)Od te deklice pa sem zvedela tudi žalostno novico, da je danes pogreb sošolčeve mame. Še prejšnji teden ga je čakala po koncu ure, danes pa ... Žalostno.
Kar na vrata sem nalepila list s sporočilom, da odpade zadnja ura, in smo skupaj odšli na pokopališče na pogreb." Nam ostaja samo tesna vez, da sprejmemo vsak dan, kakor da bi bil poslednji, in da ga živimo z ljubeznijo in odgovornostjo, kakor da bi imeli pred sabo še veliko in dolgo prihodnost." (D. Bonhoeffer)

petek, 16. januar 2009

Razvajanje v kadi

K rojstvnodnevnemu darilu - darilni boni za kopanje in brisače - spada tudi ustrezna čestitka. Ker nimam primerne štampiljke, sem si zopet pomagala z All Posters ter sprintala sliko. Saj vem, ni najbolj pošteno, samo tu in tam si pač pomagam na tak način. In na All Posters strani je ogromno uporabnih slikic :)

No, tokrat bo mama le videla, v kakšne namene sem si sposodila njen šivalni stroj. :)sreda, 14. januar 2009

Leonardova deklica

je v resnici njegova študija Marijinega obraza za sliko, ki je na ogled v Louvru.
Vendar sem to ugotovila šele tedaj, ko sem začela pisati blog in sem po netu iskala, komu pripada :)

Mislim, da je to, odkar imam blog, prvi izdelek na katerem ni pobarvan odtis :).

Pastelno rumena osnova je "ogrodje" na katerega sem zašila papir K&Company. Prav tako je prišit tudi sprintan Marijin obraz. Za okras sem dodala tri križce, narejene z modro nitko ter modro pentljo.
Notranjost beležke je okrašena z vijugicami in ob robovih senčena. Z obojestranskim lepilnim trakom je pritrjen blok modrih listov. Med dve zlepljeni osnovi je speljan moder trak, s katerim knjigico zavežem.

nedelja, 11. januar 2009

Ko je zunaj mraz,

je še kako prijetno, ko smo na toplem in nas ne zebe.
Še bolj dobro dene, če nam je toplo zaradi L(l)jubezni.

Melindo sem "popackala" z akvarelnimi barvicami s pomočjo vodnega čopiča. Le srčki so poudarjeni s Sakurinimi Stardust pisali.
Odtis in papirček Papermania Amethyst Infusion sta nalepljena na tri različne viola šeleshamerje. Najtemnejša sta okrašena s pikicami. Na svilen trakec sta nalepljena dva metalik srčka, v spodnji in zgornji kot pa stekleni, kupljeni pred časom v Müller-ju. Rob osnove je štempljan z vijugicami.

četrtek, 08. januar 2009

Zaljubljena Sarika

je zopet pobarvana na podoben način kot prejšnja. Sem kar "not padla" v barvanje. Bi kar še in še :)

Na bordo osnovo je nalepljen papir K&Company, zavihan v dveh robovih. V teh kotih je na osnovo narejena vijugica z zelenim distreserjem (ne ljubi se mi pogledati, kakšna zelena je :)). Odtis, ob robu tudi z vijugico, je nalepljen na papir tako, da sta desni in spodnji rob širša. Na enem so perlice, na drugem pa modri krogci z belo pikico (Sakura).
Prima rožici sta speti z modro razcepko in na čestitko nalepljeni z obojestranskim Aerovim selotejpom.

nedelja, 04. januar 2009

Umetnica Sarah

Včeraj sem med brskanjem po blogih odkrila Chrisinega. Navdušena sem bila nad njeno tehniko barvanja. Kako me je danes razveselila, ko je objavila video v katerem nazorno predstavi, kako ji uspe tako fantastično barvati odtise. Sama imam premalo distreserjev, da bi jih lahko uporabila, zato sem ostala kar pri mojih akvarelnih svinčnikih. Za prvič sem kar zadovoljna s končnim učinkom :).

Osnova je temno zelen šeleshamer, na katerega je nalepljen senčen papir iz blokca Fabriano Artist´s Journal. Pred časom sem ga kupila v DZS-ju in je zelo uporaben. Škoda, ker so te blokce zaradi slabe prodaje umaknili iz naše prodajalne. Črtasti in zelen vzorčast papir je K&Company Classic.
Odtis je nalepljen na enak šeleshamer kot je osnova. Rdeče pikice so narejene s Sakurinim pisalom.
Za dodatek samo še trakec in dve rožici.

četrtek, 01. januar 2009

2009

Prva letošnja - krstna

Moja prva - "krstna" letošnja čestitka je tudi resnično krstna.
Zelo prijazna in dobra gospa jo je naročila za krst svoje vnukinje.
Idejo za čestitko sem dobila pri Nataši, ki mi je pred časom poslala podobno čestitko.
Tako zelo mi je bila všeč, da sem jo morala posnemati :)
Čakala pa sem na poseben dogodek. Kar krst prav gotovo je.


Prva stran - zavezana

Prva stran - odvezanaNotranja stran
"Tageca"
Zadnja stran