sobota, 30. maj 2009

Dobrodošlica pri vhodu

Rada imam stensko, mizno, vratno in še kakšno dekoracijo, ki polepša dom in mu vdahne dušo (še toliko bolj, če so v njem ljudje, ki se imajo radi :)).

Venček na vhodnih vratih, ki je bil tam že od velike noči, sem šele danes zamenjala. Preprosto nisem imela ideje, kakšnega narediti. Lanski mi ni bil več všeč, v glavi pa praznina z idejami :) Do včeraj, ko sem nekaj pospravljala po predalih in odkrila kup školjk iz Turčije in Peruja (bom vprašala sestro, če drži za te perujske :)).
S pomočjo dodatkov iz Prometeja, je včeraj nastal morski venček.Dobrodošlico prav posebne vrste tu in tam doživi moj dragi, ko se vrača ponoči iz službe. V torek, ob pol treh zjutraj, ga je nad vrati čakal droben ptiček in mu prav prijazno poziral.

sobota, 16. maj 2009

Aja tutaja ...

Če se ne motim in me spomin ne vara, je to edina uspavanka, ki jo je znala moja mama in jo prepevala svojim trem deklicam, da smo lažje našle pot v svet sanj.

Ja, zopet je nastala čestitka s Sariko :) Tokrat za prijazno Eriko - Malo Eri z Otoka zakladov. Nekaj časa sva se poznali samo preko mailov, v četrek pa sem se le "opogumila" in šla v Europark na čvek z Mariborčankami & Co :) Domov sem prišla cela, zato je velika verjetnost, da se jim bom še kdaj pridružila :)

Čestitko sem oblikovala po predlogi za Cutie Sunday.

nedelja, 03. maj 2009

Očarljivi svet Sarah Kay

Kdo je Sarah Kay? Živi v daljni Avstraliji, v čudoviti hiši, obkroženi z bujnim vrtom, skupaj s sinom Adamom, hčerko Aliso, psom Filipom in tremi mucami. Ta idilični svet otrok, cvetja, živali in igrač, jo je naredil znano po vsem svetu.
Vse se je začelo, ko je Sarah (takrat je delala kot ilustratorka v reklamni agenciji) naredila 20 risb za čestitke. Njene slike so takoj osvojile kupce. Kar ni nič nenavadnega. Romantične
risbe so odsevale njeno lepo otroštvo na babičini farmi: starinsko pohištvo, bogata oblačila, skrivnostne kotičke ...
Risbe Sarah Kay so se s čestitk preselile na pisma, plakate, kavne skodelice, koledarje, porcelan, oblačila ...
V današnjih burnih časih, ko so časopisi polni slabih vesti, na risbah Sarah Kay vladajo idilični trenutki odraščanja podeželskih otrok. Ljudje hrepenimo po miru in tišini domov, v katerih so odraščale naše babice in dedki.

To besedilo je vzeto iz 25 let starega albuma Spomenak, kamor s(m)o osnovnošolke lepile sličice Sarah Kay. Album mi je poslala prijateljica, ko je na blogu videla čestitke z motivom S. K. Kar 140 sličic je bilo potrebno zbrati. Uh, koliko štampiljk bo še nastalo :)

Odtisi Sarah Kay in čestitke Sarah Kay so mi všeč tudi zaradi tega, ker je bilo moje otroštvo na nek način podobno otroštvu teh romantičnih deklic in dečkov. Dom, poln starin. Kmetija s kravami, piščančki, prašički ... :) sredi narave. Bližnji gozd, kamor smo hodili plezat po drevesih. Potok, kjer smo spuščali ladjice, narejene iz lubja. Ja, svet Sarah mi je zelo blizu :) Le oblačila so bila dosti bolj skromna :)

Današnja čestitka je nastala po skici za Friday Sketchers.

sobota, 02. maj 2009

Zeleno-modra Tilda

Za Just Magnolia in A Spoon Full of Sugar je nastala spodnja čestitka:Tilda je (seveda :)) pobarvana z akvarelnimi barvicami. Ta tehnika barvanja me je čisto zasvojila, da niti ne poskušam kakšne druge. "Krivec" za to je moja dobra znanka, slikarka Jožica T. Nekaj njenih akvarelov krasi najin dom. Že nekaj časa se "spravljam" k njej, da me vsaj malo vpelje v akvarelne skrivnosti. Zdaj me še bolj vleče, ker je ena zapisala, da gre najprej pogledat, kako je pobarvan odtis :) Uh, presneto. Jaz senčim in barvam kar po občutku. Prav gotovo ni tako kot bi moralo biti :) Skrajni čas, da to malo izpilim :)

Pa še nekaj njenih akvarelnih rožic: