torek, 30. junij 2009

Baby boom

Po dobrih štirih letih in štirinajstih bejbikah, se med mojimi sorodniki in prijatelji(cami) počasi končuje zelo rodovitno obdobje :)


Zadnja je prijokala na svet Nika. Njej in njeni družini je namenjena tudi tale čestitka, ki gre danes na pot.

četrtek, 25. junij 2009

Malta in Gozo

Nekaj fotoutrinkov z najinega potepanja po Malti in Gozu.

Zelo znana peščena plaža Golden Bay. Dostop: po morju ali stopnicah. Še neobdana s hoteli. Upam, da bo tako ostalo.Azur Window na Gozu (po stari legendi je bilo tu prebivališče boginje Kalipso. Saj veste, tiste, ki je zadrževala Odiseja na poti domov). Skala pred "oknom" se imenuje Fungus Rock. Na njej so rasle nenavadne rdeče glive. Malteški vitezi so skalo zavarovali in branili, saj naj bi imele te glive izredno zdravilno moč. Pošiljali so jih celo na evropske dvore. Dokler niso žalostno ugotovili, da je vse skupaj "lari fari". Da so glive samo lepe na oko, brez kakšnega zdravilnega učinka.Ogromne pečine na Gozu.


Vožnja z malteškimi avtobusi, ki so prava znamenitost, je zanimivo doživetje.


Uličica v starem delu Mdine (nekoč glavno mesto Malte)


Sončni zahod nad Gozom.Red Tower v bližini najinega hotela.


Malta spada med najbolj verne rimsko-katoliške države na svetu. Po zadnjem štetju se 98 % pebivalcev prišteva med katolike. Eno od znamenj njihove vernosti je tudi relief z Marijo, Jezusom ali kakšnim svetnikom pred (skoraj vsakim) vhodom v hišo.Kupola na Marijini cerkvi v Mosti je tretja od štirih največjih na svetu.Popeye Willage, kjer so leta 1980 posneli film Popeye z Robinom Williamsom v glavni vlogi.Utrinek s plaže.No, brez njihovega domačega piva ni šlo :)
Malta in Gozo - otok za zaljubljene :)

Podeželski stil


Vijolični, z vijugicami poštempljan, šeleshamer sem ob desnem robu izrezala s hroščkom in nestijem Labels 4. Rob izrezanega lika je okrašen s pikicami, narejenimi s Sakurinim pisalom. Od spodaj sem nalepila vzorčast papir, na katerem so tri naštancane in rahlo senčene rožice. Ob levem robu je vijola trakec.
Uporabljena štampiljka - Sugar Nellie Home Grown Country Style. Odtis je pobarvan z akvarelnimi barvicami in Sakurinimi pisali.

petek, 19. junij 2009

Sestra

Nikoli si nisem predstavljala, da bi bila edinka. Ali si to želela.
Uh, za koliko bi bila prikrajšana :)
In mlajša sestra je imela včeraj rojstni dan. Je sestra kot si jo le želiš.
Sestra, ki je kot dojenček "pustila", da sem jo s starinskim vozičkom vozila po vseh nemogočih poteh - po travniku, sadovnjaku, ...
Sestra, ki me ni zatožila staršem, ko sva se s sanmi zaleteli v trame in ji je ostala prikupna "luknjica" v ličkah. Vidna še zdaj, ko se nasmeji.
Sestra, ki je meni, najstnici, ustregla v vsem, za kar sem jo prosila.
Sestra, ki je zamenjala oblikovanje nakita iz zlata za brisanje štirih pokakanih in polulanih ritk. :)
Sestra, ki mi je vzor v dobroti, potrpežljivosti, zvestobi, dobrohotnosti ...
In takšna sestra si zasluži čestitko, ki je malo drugačna od ostalih.

Odtis Willow s kolački je pobarvan z akvarelnimi barvicami in nalepljen na dva barvna papirčka (zelen je tiskan z neta, vzorčast z rožicami pa K&Company). Na olivno zelen trakec so prilepljene tri svetlo zelene perlice. Osnova čestitke je rjav šeleshamer, senčen z distresserji.


Prva notranja stran ima žepek, okrašen s čipko, senčeno z distresserji. Priložen je tag s posvetilom.


Znotraj čestitke se skriva "knjigica" (na štirih straneh in s tagom) z receptom čokoladno karamelne torte. Na osnovo čestitke je zašita in prepletena z rdečo nitko.

Zadnja stran čestitke:

In še vsi trije tagi:


četrtek, 04. junij 2009

Sugar Nellie

Skoraj vse odtise barvam z akvarelnimi barvicami, pa sem šele zdaj odtis prvič naredila na papir za akvarele. Barvanje in prelivanje je dosti lepše kot na šeleshamerju. Papir se tudi ne zvija in grbanči, saj je v blok prilepljen na štirih straneh. Zelo dobra zadeva tale papir :)

Osnova je bel šeleshamer, barvni papirčki so zastonjski z interneta, prav tako rožica. Perlica in trakec pa iz domačih rezerv (ne vem od kod in ne iz katere trgovine :)).