četrtek, 29. oktober 2009

Sani z darili

Po skici Mojo Monday je nastala čestitka v modro-beli barvi.Za odtis sem uporabila štampiljko Sleigh (Inkadinkado) in ga izrezala z ovalnim nestijem. Glavni motiv bi moral biti okrogel, vendar nimam (še) takšnih nestijev. In še nekaj časa jih ne bo, saj trenutno abstiniram (delno :)) pri nakupih ustvarjalnega materiala.

Vzorčast papir je iz božične kolekcije papirjev, kupljenih v Memories. Rahlo senčen tag je okrašen z dvema kristaloma. Bel svetleč papir je pohroščkan s snežinkami in nalepljen na moder scrapbook papir (Ursus, Struktura - Leinen matt).

torek, 27. oktober 2009

Mapice za nestije

Ne spomnim se, od kje mi (spodaj opisana) ideja za shranjevanje nestijev.Mogoče sem jo našla pri kakšni naši ali tuji blogerki. Ali na Otoku zakladov?!
Ideja se je spremenila v izdelek šele potem, ko sem dobila magnetne trakove (hvala Milica! Ste že videle njen krasen nakit? Vredno ogleda!).

Na 2 mm debel karton sem nalepila kos magnetnega traku, širokega kot je širok največji nesti. Trak je sicer na eni strani samolepilen, vendar sem ga na karton dodatno pričvrstila z obojestranskim Aerovim lepilnim trakom.

Obojestranski lepilni trak sem nalepila ob robovih kartona in nanj položila vzorčast papir. Namestila sem nestije in vse skupaj dala v majhno A5 mapico. Mape pa imam zložene v fasciklih.

nedelja, 25. oktober 2009

Štiri z istim motivom (Inkadinkado Nativity)

Pri čestitkah rada uporabim en motiv in ga na različne načine vključim v čestitko.
Tokrat sem se poigrala s štampiljko Nativity (Inkadinkado).

Pri vseh je uporabljen svetleči šeleshamer iz Arta (pakirano po 5 komadov A4 format).

Prva čestitka:


Odtis je narejen z blazinico Versafine Vintage Sepia. Avreole (sij) in zvezda so poudarjeni z zlatim pisalom. Okvir odtisa sem pohroščkala in izrezala z nestijem Labels One. Zlat trakec je iz neznane trovine, vijugica pa štampiljka Snowflake Backgrounds (Hero Arts).

Druga čestitka:

Odtis je nastal s črno StazOn blazinico, izrez odtisa z nestijem Labels Four, prav tako okvir odtisa. Rdeče ozadje čestitke je pohročkano, rdeči kristalčki pa so Kaiserjevi.

Tretja čestitka:Za odtis sem uporabila blazinico Archival Inks Library Green, okvir je Spellbinderjev (Foliage Frame), perlice iz Muellerja.

Četrta čestitka (meni najlepša):

Odtis je narejen s StazOnovo Midnight Blue blazinico in izrezan z ovalnim nestijem. Za tag sem uporabila Fancy Tags (Spellbinders), ga senčila z modro voščenko in okrasila z dvema polovičnima perlama iz Hoferja. Napis je narejen na računalnik. Odtis in tag je nalepljen na pohroščkan srebrn papir.

petek, 23. oktober 2009

Surprise pop-up voščilnica

Lani septembra sem v swapu čestitk z istim motivom dobila od Sonje tole krasno čestitko in si rekla, da bom tudi sama naredila kakšno podobno. Vmes je nastalo kar precej čestitk, preden sem se lotila tega "projekta". Čestitka se mi je zdela tako zakomplicirana, da se dela raje nisem lotila. Ampak ob tako lepem "muštru" vse skupaj niti ni težko. Pa še super navodila so na netu: Splitcoaststampers ima potek opisan v sliki in besedi, na blogu Elaine's Creation pa je zelo nazoren video.


Pri prvi čestitki nisem upoštevala koraka 7 in 8 (navodila pri Splitcoaststamperju) in tagec pri izvleku malo "pleše" sem ter tja.


Pri drugi sem za tag uporabila premehak oz. prelahek šeleshamer in zaprta čestitka ne stoji tako kot bi morala.

nedelja, 18. oktober 2009

Tri preproste zimske

Imam obdobje kiči-miči (pri eni Otočanki ali blogerki sem posvojila ta izraz in mi je všeč) čestitk in obdobje preprostih.
Te tri so iz drugega obdobja.

Zelena s smrečico
Zelen svetlikajoč karton je iz Arta. Bel in zelen izrez sta izrezana in embosirana z nestiji (Labels 4). Smrečica in okrasek na dnu čestitke je embosiran z zlatim prahom. Za dodatek pa samo še bel svilen trak.


Rdeča z venčkom
Tudi tu je za osnovo uporabljen karton iz Arta. Izrez in embosing učinek je nastal s Snowflake okvirjem. Venček in izbočeni deli na okvirju so embosirani z zlatim prahom. Le pentlja je premazana z lepilom z bleščicami.Modro-bela
Na prozorno folijo sem odtisnila snežinke s StazOn Opaque Cotton white. Spodnjo "plast" čestitke sem pritrdila na folijo z dvema snežinkama. Tokrat odtisa nisem barvala, ker mi je bila čestitka všeč kar takšna. Mogoče bom naredila še eno, pobarvano.

četrtek, 15. oktober 2009

Jaslice

Ko sem nekje na spletu videla tole štampiljko, je bila ena od tistih "moraš imeti" stvari. Čez čas sem se podala v nakup, vendar je nisem več našla. Le na kateri spletni strani sem jo videla? Katera firma jih izdeluje? Ko bi si vsaj to zapisala! Samo slikico sem si shranila na računalnik. Ah, kaj. Si jo bom pač dala izdelati. Pri izdelovalcu štampiljk so mi rekli, da je slika preveč slabe kvalitete, da bi bila zadovoljna s štampiljko. In sem jo na novo narisala po predlogi. S štampiljko in potem z izdelki sem bila kar zadovoljna. Vseeno me je nekaj grizlo - jaz bi tako rada imela original. Očitno je bila želja tako močna, da sem kakšna dva meseca zatem našla trgovino, kjer so jih imeli. S prevozom iz Amerike do mene me je prišla kakih 10,00 ojrčkov ceneje kot tista narejena po naročilu. Grrrrrr.

In še čestitka, narejena z originalno štampiljko:


sobota, 10. oktober 2009

Thomas Kinkade - Silent Night

Za Thomasa Kinkada pravijo, da je slikar svetlobe. Pa tudi kičast slikar :)
Naj bi bil simbol ameriške mahnjenosti na kič. Motivi, po katerem Kinkade najbolj slovi, so pravljične hiške, obdane z negovanim vrtom ali gozdom, mestne ulice, na katerih se odvija družabno življenje, zasnežena nočna pokrajina, obsijana s svetlobo, ki sije s praznično okrašenih hiš ...

Njegova dela oz. reprodukcije njegovih del se prodajajo v tisoč kopijah.

Celo kot štampiljke. Pred meseci sem si eno nabavila in z nepobarvanimi (le tu in tam sem kaj pobarvala) odtisi naredila nekaj bolj in nekaj manj kiči-miči čestitk :)nedelja, 04. oktober 2009

Sarika s kužkom
Čeprav sem se že kar resno lotila "proizvodnje" zimskih čestitk,
me lepo vreme pripravi do tega, da naredim še kakšno z nezimskim motivom.

Motiv Sarike je pobarvan z akvarelnimi barvicami, izrezan ter embosiran z ovalnim nestijem. Sarikino oblekco sem prevlekla s 3-D Clear Goss Finish. Upam, da se na fotki vidi 3-D učinek.


Okrasek nad motivom je del Spellbindersovega Fancy Taga.
Belo osnovo čestitke sem poštempljala z Inkadinkadovo štampiljko Delicate Branches.
Pohroščkan bel papir sem okrasila s pikicami, narejenimi s Sakurinim pisalom. Čipka iz papirja je nastala s štanco Floral Lace.

Za dodatek pa samo še nekaj rdečih kristalčkov.

Prijazna Moi mi je v komentarju namignila, da se lahko prijavim za izziv na ABC Challenge, kjer je tema embosiranje. Hvala :)