četrtek, 25. februar 2010

"Postati eno"

pomeni veliko več kot le telesno združitev. To pomeni, da dva človeka delita med seboj vse, kar imata, ne le svoji telesi, ne le materialne dobrine, ampak tudi svoje misli in občutke, radost in trpljenje, upe in strahove, uspehe in neuspehe. "Postati eno" pomeni, da dva postaneta eno s telesom, dušo in duhom, in vendar ostaneta različni osebi. To je najgloblja skrivnost zakona. Težko jo je razumeti. Morda se je sploh ne da doumeti. Lahko jo le izkusimo ... (W. Trobisch)
Čestitka, podobna moji zadnji, gre paru, ki že 50 let izkuša skrivnost in umetnost zakona in ljubezni. Verjetno zanju še kako veljajo Pavlove besede Korinčanom - Ljubezen nikoli ne mine.
Ko je bil tag že nalepljen, sem ugotovila, da sem se zatipkala pri pisanju citata. Sveti Pavel o ljubezni ni pisal Rimljanom, temveč Korinčanom. Zdaj je, kar je. No, mogoče bi tudi njim namenil te besede :)

petek, 12. februar 2010

Križ


Križi na grobovih - leseni, kamniti, v marmor vklesani.
Križi ob cestah - večinoma zapuščina prednikov.
Križ na steni v stanovanju - skrit v kakšnem kotu, zaprašen in pozabljen.
Križ na verižici okrog vratu - srebrn ali zlat, velik ali majhen.
Križ na čelu - spomin na babičino znamenje, ko si odhajal od doma.
Križ na ramenih - "Vsak ima svoj križ" - besede, ki obsegajo človekovo trpljenje, bolečino, obup, razočaranje.
Križ - le beseda, predmet ali znamenje vere?

nedelja, 07. februar 2010

Ljubezen

Ljubezen mi je vse razodela,
ljubezen mi je vse odpustila -
zato obožujem Ljubezen,
kjerkoli bi se naselila.
(K. Woytila)
Norma je na svojem blogu objavila tutorial za okvir, narejen s pomočjo štance. S svojim okvirjem nisem zadovoljna. Vseeno je toliko v redu, da si zasluži objavo :) Saj bo prihodnjič bolje!

Čestitko prijavljam za Creative Inspirations in Stampavie and more, kjer si želijo videti čestitko v krem-pink (rjavi-pink) kombinaciji.

torek, 02. februar 2010

Neučakanost

Zdi se mi, da je danes govoriti o potrpežljivosti malo staromodno. Kot da je to vrlina iz preteklosti. Morda smo tudi zato tako nepotrpežljivi, neučakani. Na banki, na pošti ..., kjerkoli se naredi vrsta, lahko slišiš vzdihe neučakanosti. V čakalnici pri zdravniku se pritožujejo nad počasnostjo zdravnika ali sestre. Otrok v trgovini cepeta, ker mu mama ne kupi željene igrače. Vse bi moralo biti takoj.

Pa je tako sproščujoče, če lahko v čakalnici prebereš nekaj strani zanimive knjige. V vrsti na banki občuduješ razstavljene slike in šivalne stroje naših babic (to je bilo danes na banki :)).

Zakaj takšen uvod? Ker se tudi sama velikokrat znajdem med neučakanci. Recimo takrat, kadar dobim novo "igračo" za ustvarjanje :) Včeraj dobljeno štampiljko Village Christmas sem morala takoj uporabiti in preizkusiti. Da bi čakala do prihodnje zime?! Zame povsem nemogoče. :)


Počasi, počasi si večam zalogo štampiljk Thomasa Kinkada. Zanimivo je, da mi niso všeč pobarvani odtisi. Takrat so mi preveč kiči-miči. Takole, enobarvni odtis, s poudarjeno ulično in hišno razsvetljavo, pa mi je fantastičen.


Barvna shema je vzeta pri Paper Makeup Stamps, in zgleda takole:


ponedeljek, 01. februar 2010

Košarica s pirhiTa štampiljka mi je ena najlepših klasičnih velikonočnih štampiljk. Izbrala sem zame nekoliko nenavadno barvno kombinacijo. Za čestitko namreč. Rdeče-črna oblačila so mi kar všeč.
Malo sem brskala med izzivi in pri Sketchy Colors našla to barvno kombinacijo. No, pa sem poskusila, kako se obnese na čestitki.