torek, 20. april 2010

Sestre

Slika kolesarke Sare je dobila sestri: kmečko in piknik Saro.
Vse tri skupaj:Mi je kar malo žal, ker si nisem nabavila več slik (oz. okvirjev).

ponedeljek, 19. april 2010

Iz novega v novo

Vladka v svoji objavi razmišlja, kako človek zakrni, če se z neko določeno stvarjo dolgo ne ukvarja. Maja je pisala o muzi, ki kar odide oz. zaspi, če jo zanemarjamo in nanjo pozabljamo.

Zanimivo, tudi sama zadnje čase razmišljam o darovih in talentih, ki jih imamo.
Vsakemu izmed nas je ogromno dano in položeno v našo notranjost. Z vsemi darovi, ne samo z ustvarjalnostjo, pa je tako, da jih moramo odkrivati, jih razvijati in uporabljati. Če jih ne, zakrnijo, "odidejo" ...

Mogoče o tem razmišljam tudi pod vplivom Slovenija ima talent. Ali oddaje Stavite, da ...
Koliko mesecev ali celo let nekateri trenirajo, da se predstavijo pred občinstvom in pokažejo svoj talent, svoje sposobnosti. Kar je pohvalno in dobro. Pa se vprašam, če bi bili ti ljudje, ki svoje moči in energijo porabljajo za to, da se nekaj naučijo in potem pokažejo, pripravljeni trenirati tudi kaj drugega? Recimo prijaznost, hvaležnost, dobrohotnost, iskrenost, poštenost ...? Ja, tudi sama bi lahko bolje razvijala in trenirala te veščine :)

No, zdaj je že čas, da preidem k naslovu te objave :) V trgovini, ki bo kmalu zaprla vrata imajo veliko znižanje. V skoraj izropani prodajalni so mi padle v oči slike, kot je tale:


Všeč mi je bil predvsem okvir. Kajti slika je navadna fotokopija v barvah, ki so mi preveč mrtve. Tri slike sem kupila z namenom, da jih obdelam in najdejo prostor na steni bordo rdeče in bež kopalnice. Včeraj sem končala s predelavo prve slike:


Izbočen del okvirja sem senčila z rdečo blazinico in utrdila s prozornim mat lakom. Papir za glavnim motivom je whitewash, postrgan s smirkovim papirjem. Sarah na kolesu je pobarvana z akvarelnimi barvicami. Še dve pobarvani Sariki pa čakata, da se preselita na sliko :)

nedelja, 18. april 2010

Čestitka brez štampiljk (no, skoraj)

Kako zanimivo je naše življenje.

So dnevi, ko sije sonce, četudi ga ne vidimo. Srečen si, ker se ti je nasmehnil znanec, ko si šel po ulici. Zdi se, da so vsi prijazni in dobrohotni. Karkoli se lotiš, ti gre od rok.
In se sprašuješ, zakaj? Si dobro spal? Srečuješ samo dobre ljudi?

Pa pride dan, ko je vse drugače. Kljub soncu na nebu se ti zdi, da je dan oblačen in težak. Čutiš, da nate pada žalost in črnina se pogreza v srce. Misliš, da te ne marajo.
In ne veš, zakaj. Si neprespan, utrujen?

Odgovor najdeš v naravi, katere delček smo. Slediš ritmu plime in oseke. Zaznamovan si s pomladno nestanovitnimi in jesensko rodovitnimi dnevi. S toploto poletja in zimskim hladom.

Ko se tega zaveš in sprejmeš, se v tebi budi veselje do življenja. In ga v vzponih in padcih bogatiš.


Na tokratni čestitki sem uporabila štampiljko samo za embosiranje z roza prahom in za vijugico pod glavnim motivom. Barvala pa res nisem. Mi manjka :)

nedelja, 11. april 2010

Vrtnice

Selitev se bliža in zato je tudi manj časa in volje za ustvarjanje s papirjem. Brskanje po spletnih ustvarjalnih trgovinah je zamenjalo otipavanje, izbiranje in kupovanje v trgovini Magma home, Vonju narave, Gionu, trgovini Stone ...

Le še občasno privlečem na mizo ustvarjalni material in se lotim kakšne čestitke. Recimo ob nedeljah, ko so trgovine zaprte :)


Osrednji motiv vrtnic je narejen s šablono in strukturno pasto (Micika, hvala!) ter pobarvan s pastelnimi kredami in embosiran z rjavim prahom. Vse sem dodatno utrdila z lakom za lase. Izrezan odtis je s 3D blazinicami nalepljen na senčen in z vijugicami okrašen oval. Okras nad motivom je del Spellbinderjevega Foliage okvirja. Čipka je iz bližnje trgovine, perlice so Kaiserjeve.

torek, 06. april 2010

Rojstvo

Stopite narahlo kakor v copatih

naravnost pri glavnih vratih

v ta lepi dan, kot bi šli v pesem.

Svet naokrog je vabljiv in vonljiv,

čudno resen in nemalo slovesen:

Nekdo se je pravkar rodil.

In to je najlepša pesem.

Stopite narahlo in pustite k nebesom

odprta vrata.

Naj skoznje lije botrinja bogata- novorojenčeva pesem.

T. PavčekNekaj tednov nazaj so otroci šestega razreda s pantomimo ugotavljali poklice. Med njimi je tudi bil poklic mame. Otrokom se je zdelo smešno, čeprav je kar nekaj takih, katerih mame so se odločile, da pustijo službo in ostanejo doma, skrbijo za dom in družino.


Mami sem neskončno hvaležna za njeno odločitev, da bo skrbela za tri otroke - hčerke. Pozimi nas je pričakala prijetna toplota kuhinje, ki se je širila od štedilnika na drva. Na mizi pa vroča kava in kruh z namazom (kar je bil običajen zajtrk). Ko smo prišle iz šole, je kosilo že prijetno dišalo in vabilo k skupnemu obedu, kjer smo poklepetali o šoli, vremenu, delu, ki nas je čakalo ...


Mamino poslanstvo je prevzela mlajša sestra, ki je od včeraj dalje mama še petemu otroku. Ker z možem ne moreva imeti otrok, se šaliva, da še za naju popravlja statistiko rojenih.


Malo si lastim izbiro imena. Dosedanjim imenom po dveh prababicah, pradedku in babici, je Sara dobila ime po Noetovi ženi, kakor so jo ustvarjalci poimenovali v risanki Noetova barka. Videokaseto s to risanko sem kupila petletnemu Vidu za Božička. Njemu in bratcu Roku je bilo ime Sara tako všeč, da sta si zaželela to ime za svojo sestrico.


Okvir na nestiju (Labels Ten) je embosiran s štampiljko Inkadinkado Ornamental Frames in senčen s kredo. Okrasek na sredini rože je iz kompleta Say it in Pearls mocha (Prima Marketing). Perlice so Kaiserjeve, papir v ozadju pa je Whitewash.


nedelja, 04. april 2010

Ob veliki noči

videoLuč si za svet, ki se v temi utaplja
luč, ki odpira oči...
Luč in lepota srce te pozdravlja
s tabo se ne izgubim...

Tu sem da te hvalim
da se ti poklonim
da ti rečem:
"Bog in moj Gospod!"
Zame si edini
neizmerno vreden
Jezus moj prijatelj čudovit...

Kralj za vse čase
češčen in povzdignjen,
v slavi nebeški živiš...
Bog, ki ponižno prihajaš na zemljo
in nas ljubezni učiš...

Tu sem, da te hvalim ...

Moj Gospod le kdaj
bo svet dojel
da na križ si težo greha vzel? (2x)

Tu sem, da te hvalim ...