sobota, 10. julij 2010

Mali uživač

Z L. sva vedela, da otrok (verjetno) ne bo. Nisva se podala v iskanje vzrokov, nisva si za "vse na svetu" prizadevala, da bi jih le dobila. Tu in tam se srečujeva z mišljenjem, da je otrok znamenje normalnosti in sposobnosti, da ga "lahko narediš". Vedno bolj pa spoznavama, da otrok ni nujnost, ki bi vnašal življenje, radost, smeh in solze v najin zakon.

Seveda so krize. Kot verjetno pri starših, ki imajo otroke. Prijateljica včasih v šali omeni, da bi svoja dva najraje vrgla v keson, ko ji že ves dan parata živčke :)

Zato sva toliko bolj navezana na nečake. Ker so moževi na drugem koncu Slovenije, jih vidiva le nekajkrat letno. Sestrinih pet pa vsaj enkrat na teden obiščem/va.

Eden od njih, R., je pravi mali uživač. In za tega malega, štiriletnega nečaka, je spodnja voščilnica z darilom, da bo lahko užival.ponedeljek, 05. julij 2010

Kratka potepanja, drobni užitki ob branju ...

malo ustvarjanja. Tako bi lahko opisala poletne dneve, kadar nisem v službi.

In grem s planinskimi prijatelji odkrivat Slovenijo.

Fotka je nastala prejšnji teden v Borovniškem Peklu (več fotk je tukaj).

"Peklenski ogenj tu ne peče, nebeški le se širi hlad. Po slapih bistra voda teče, po grlih naših - trte sad," je v začetku 20. stoletja slikovito zapisal nadučitelj Franc Papler.


Ali se z nečaki odpravimo čofotat v kakšne terme. Včasih je dovolj že domač bazen ali samo pohajkovanje po domačiji.


Poseben užitek je potepanje na motorju
. Za krajše ture je dober najin "Bandit", za kaj daljšega pa bolj udobna (sposojena) zverina :)


Zaenkrat samo uživam na zadnjem sedežu. Toliko poguma in želje kot ga ima Vladka, ki si je nabavila jeklenega konjička, le nimam :).

Urice branja so najlepše nekje v naravi, na ležalni blazini, medtem ko opazujem mojega L. pri akrobacijah v zraku.

Ni čudno, da mi zmanjkuje časa in volje za ustvarjanje.
Vladka (Kokica), hvala za odtise. Ravno danes me je poštar razveselil s to štampiljko. Dobila sem jo v dar od dobrega znanca s Švedske. Še so dobri ljudje ... :) In veliko jih je!
Med njimi je tudi Alenka - hvala za nagrado!! Si me prijetno presenetila!