nedelja, 30. januar 2011

Delovni kotiček

Tako kot ostali prostori, tudi delovna soba počasi dobiva svoj končni videz. Za idejami brskam po revijah (Lisa stanovanje), netu, trgovinah in seveda svoji glavi. In to traja :)
Včeraj sem vsaj deloma spravila v red ostanke trakov in rožice. Traki so dobili prostor v kozarcih od vložene zelenjave, rožice pa v Ikeinih posodicah za začimbe.

Ker se bliža svečnica, sem "preoblekla" še blog. Tja do kulturnega dneva ...

sobota, 29. januar 2011

Voščilnico s prozorno folijo

je lažje narediti kot slikati :)


V najinem prejšnjem, micenem stanovanju, sem božično-novoletno smrečico in jaslice pospravila že kar za praznik treh kraljev. Zdaj, ko je prostora na pretek in ni otrok, ki bi vsak večer dajali spat ovčke in ostale figurice :), sem imela božično-novoletno dekoracijo vse do včeraj. Preden je šlo vse v škatle, sem naredila še nekaj posnetkov.
V komentarju pod tem prispevkom sem videla, da je Cool girl napisala, da so ji všeč lesene figurice. Willow Tree figurice so porcelanaste (vsaj tako piše), vendar res dajejo videz lesa. Imajo jih v kar nekaj trgovinah, , tudi preko spleta.


četrtek, 27. januar 2011

Okvirji in slike

Te okvirje so imeli pred meseci v Rutarju znižane na 1 €.

Mislim, da sem 5x šla mimo police z njimi in študirala: jih naj kupim ali ne. Hm, po barvni kombinaciji mi ne pašejo v nobeno sobo. Ampak, 1 €!? Cena mi ni dala miru in sem kupila šest komadov. Dva sem posprejala z naravno barvo, s štampiljko in embosing prahom naredila vijugasti okrasek ter za motiv izbrala rjav in vijola odtis štampiljke Maribel (Stempelglede).
Ostali še čakajo na preobrazbo.

Spodnja slika pa je bila narejena za Maričko.

nedelja, 23. januar 2011

Dober začetek

Tam desno, v profilu, piše "hribolazka". Pa ja. Kaj še?! Poroka je kar nekaj stvari v mojem življenju postavila na glavo in spremenila prioritete. Vsaj tiste, ki se tičejo preživljanja prostega časa. Vedno manj časa je bilo in je za moje planinske prijatelje. Upam, da bo letos drugače. Začetek je dober.

M. vabilu, da se spomimo njenega rojstnega dne s pohodom na kak hrib, se le nisem mogla odpovedati. Pravi, da si moramo kosilo zaslužiti, zato nas povabi na pohod, ki se konča z okusnim domačim kosilom v koči s prijaznimi oskrbniki. Zaradi kratkih zimskih dnevov smo bili povabljeni na Žavcarjev vrh.


Snega je bilo ravno dovolj za zimsko pravljico.V gozdu smo občudovali zeleno preprogo, kristalne špagete in ledene orgelske piščali.


Tega prebivalca žal nismo srečali.Na koncu še voščilnica za M. Pravi, da je takšnih dotikov najbolj deležna v naravi.

sobota, 15. januar 2011

Ljubezen mi je vse razodela,

ljubezen mi je vse odpustila -
zato obožujem Ljubezen,
kjerkoli bi se naselila.
K. WojtylaOd smrti v prejšnji objavi do ljubezni. Ja, takšno je naše življenje. Prepletanje težkih, bolečih in lepih trenutkov. Življenje dojemam kot pot s postanki, z ovinki, posuto s kamenjem in trnji, gladko ... Vedno pa lepo, bogato in pestro ravno zaradi raznolikosti.

Idejo za voščilnico sem dobila pri Valiti. Vse ("on" in "ona") je izrezano na roko, zato tu in tam ni tako kot bi moralo biti :)


petek, 14. januar 2011

Postaje našega življenja

Ivan Cankar je zapisal: »Moje izbe niso bile domovi, postaje so bile. Dom je popotniku samo eden. Nanj mislim zdaj, ko se utrujen in do kraja vdan poslavljam od poslednje postaje. Veselo pozdravljena, hvaležno blagoslovljena zadnja prijateljica.«


Za prijateljico, ki ji je umrla mama.

nedelja, 09. januar 2011

Novo žrebanje in rekreacija

Maja z biseri se mi ni oglasila, zato sem žreb bonbočka ponovila. Tokrat je bila izžrebana Marička. Čestitam, in upam, da ti bo bonbonček všeč.Verjamem, da pri njej ne bo potrebno čakati tri tedne, da se mi oglasi, saj je redno na mojem blogu. Sicer že imam tvoj naslov in ti bom lahko darilo kar poslala. Seveda mi prej napiši, kakšen motiv si želiš na sliki.

Toplejši dnevi mi pravijo, da bo potrebno telo ponovno spraviti v pogon. Tu in tam kakšen sprehod je pramalo. Če bi imela težave s kilažo, bi mi bilo lažje :) Tako pa se kar s težavo spravim k "miganju". Le občasne težave z bolečo hrbtenico in nogami me opozarjajo, da bi bilo fino, če bi si vzela več časa za kakšen šport. Še posebej na zraku. Ena najlepših oblik rekreacije mi je jahanje. Ampak samo takrat, ko sem opazovalka. Pa imam možnosti še in še. Moji starši imajo konje že vsaj 20 let, vendar sem na konjskem hrbtu sedela le nekajkrat. Očitno me ni "zagrabilo". Upam, da bo kdaj čas in(predvsem) volja tudi za to.Lep preostanek nedelje! Pri nas pihaaaaa.

petek, 07. januar 2011

Bi, ne bi; sem, nisem

Ljudje okoli mene, dogodki, situacije ... moje misli in odločitve velikokrat premetavajo iz enega kota v drugega. Da se za kakšno stvar, izlet, nakup ... odločim, porabim veliko časa. Sem zato neodločna? Rekla bi, da je v moji naravi miselno preizkušanje vseh možnih opcij in predvidevanje posledic le teh.

Moja zaobljuba za letošnje leto je, da bom poskušala biti bolj odločna. Zakaj? Ker ljudje okoli mene "trpijo." Bi šla na silvestrsko zabavo, ali bi raje uživala doma. Bi si kupila to krilo ali ono obleko? Bi delala takšne voščilnice ali ne. Včasih že sama težko prenašam svojo neodločnost, kaj šele drugi :)

No, ta moja odločnost se bo pokazala že zdaj. Maja z biseri, ki je bila izžrebana, se do danes ni javila, čeprav sem jo obvestila tudi na njenem blogu. Če mi ne piše do nedelje opoldan, bom žrebala še enkrat :)