četrtek, 24. marec 2011

Vila Bramasole


Včasih mi je všeč filmska romantika. Recimo za deževen dan ali zimski večer. Tovrstnih filmov ni težko izbrskati, težje je najti takšnega, ki me zares nagovori in dotakne. Takšnega, ki bi ga večkrat gledala in bi ganil tudi moško srce.

Film Pod toskanskim soncem sicer ni eden naj, naj; je predvsem eden iz vrste holivudskih romantičnih filmov s "hepi endingom". Vendar se film ne more primerjati s knjigo (kot skoraj vedno), ki je žal ni v slovenskem prevodu. Knjiga je oda toskanskim lepotam, hrani, ljubezni in življenju. Razmišljanja ter slikoviti opisi pokrajine, svetlobe, barv, vrtov, oljčnih nasadov, sadovnjakov in vinogradov so vabljivi in prepričljivi, a je tudi literarno pravi biser. Baje je roman marsikoga spodbudil, da je naredil prvi korak v uživanja v naravi, zemlji, hrani in vonjih, da so odprli srce in vsaj malo občutili barve življenja brez naglice.

Tisti, ki ste gledali film ali brali knjigo, veste o čem govori. Tudi o vili Bramasole,


ki jo pisateljica kupi, obnovi in uredi v zatočišče sanj in miru. Ko sem našla ta motiv pri Cori (do nje sem prišla preko naše Aleksandre) je bila prva misel Bramasole - pred prenovo :)

sobota, 19. marec 2011

Milina

Ko sem barvala ta motiv (in se spomnila podobnih), se mi je po glavi "sprehajala" beseda milina.


Nekdo je rekel, da je ta beseda v sorodu z besedo mleti. Mil naj bi tako pomenil zmlet, fin, mehak ... Da prideš do miline, je potrebno skozi proces mletja. Šele potem postane trdo v nas mehko in voljno. Ponavadi so zato starejši ljudje mili, blagi. Mlinsko kolo njihovega življenja jih je zbrusilo in omehčalo.
Takšne so tudi mame. Pa ne zaradi svoje starosti, ki bi jih obrusila :) Zaradi ... Zaradi lastnosti, ko lahko rečemo mami Mama z veliko začetnico.četrtek, 10. marec 2011

Sarah na das medaljonu


S prvo das ploščico sem kar zadovoljna. Odtis se mi ni najbolje posrečil, zato sem ga potem, ko sem motiv pobarvala, dodatno utrdila s svinčnikom.
No, pa sem "odkrila" (nisem brskala po netu, kdo je kaj takega že uporabil :)) še en način uporabe štampiljk.

sobota, 05. marec 2011

Hello Kitty in Sarah Kay

Kjuti, ljubko, luškano, prisrčno ... otročje? V japonščini temu z eno besedo rečejo kawaii. Baje ni nič čudnega, če na Japonskem vidite odrasle, oblečene v rožnato in s špangicami ter torbico "heloukiti". Zdi se mi, da ta kjuti-val pljuska tudi k nam, na zahod. Zaenkrat so (ali pretežno) opljuskani samo otroci in mladostniki. Čeprav najdemo po trgovinah že "heloukiti" opekače za kruh, fene, osebne tehtnice ... Verjetno ne samo za otroke :)

Nisem tip za kjuti oblačila in izdelke, čeprav jih rada pogledam (kot recimo izdelke na tej strani). Edino pri voščilnicah se mogoče pozna, da nisem imuna :)

Škatlici (načrt je Theresin) in voščilnici sta za nečakinji, nori na "heloukiti". Pa tudi Sarika jima je všeč.

četrtek, 03. marec 2011

Astre - zvezde

je skupno ime za okoli 600 različnih vrst rastlin. Pravijo jim tudi nebine, čeprav mi je ta izraz tuj. Vsaj v našem predelu Slovenije jim tako ne pravij(m)o. Poleg lepega okrasa (jesenskega) pa služijo tudi kot hrana metuljem.

Pri voščilnici sem uporabila tehniko maskiranja.

Zelo dobro jo je opisala Vladka v Ustvarjalni skrinji idej. Tudi senčenja je kar nekaj. Poleg disstresov rada uporabljam Faber-Castellove barvne krede in oljne pastele.