petek, 29. april 2011

Delovno-ustvarjalni dopust

Ta teden sem si vzela dopust za tiste dni, ki niso praznični. Ker se mož ni pravočasno javil za dopust, sem čas, ko samevam, izkoristila za delovno-ustvarjalne "podvige". Zaradi slabega vremena je vse, kar je bilo vezano na delo zunaj, potekalo s pavzami. Nič zato, sem vsaj zlikala grmado perila :)

Po začetnem navdušenju, je izdelava skalnjaka zastala po kakšni tretjini opravljenega dela. Največ preglavic mi povzroča odstranjevanje trave. Občasno deževje je moje napore malo olajšalo. Vseeno poleg motike uporabljam tudi cepin :) Zdaj je en del pripravljen, da mož navozi kamenje. Žal opažam, da se smreka, ki jo vidite v ozadju fotke, suši. Verjetno so jo preveč ranili, ko so planirali okolico hiše.sobota, 23. april 2011

Med spomini in sedanjostjo


Ob praznikih najbolj pogrešam veliko družino in vzdušje, ki je bilo prisotno med mojimi domačimi. Čisto drugače je bilo, ko smo se vsi pripravljali in je vsak imel svojo zadolžitev. Ata je zakuril krušno peč, mama zamesila za kruh in potico. Otroci smo barvali jajčka. Pa ne le njih. Ponavadi so bili pisani tudi kamenčki na dvorišču. Še prej sem šla k blagoslovu ognja, čeprav je doma v peči že gorelo, da se je šunka lahko skuhala.

petek, 22. april 2011

(Everything I Do) I Do It For You

Pri iskanju gradiva za postni čas, sem na netu našla  pesem Bryna Adamsa, s prizori iz filma Kristusov pasijon. Besedilo (razen ene besede) je ravno pravšnje za današnji veliki petek oz. za Jezusa.Ja, pred veliko nočjo, je bil potreben veliki petek. Čeprav včasih ne razumem in dojamem, vem in doživljam, da je trpljenje (lahko) vir nečesa večjega; da je smrt seme novega življenja. Da me trpljenje in padci lahko okrepijo ...


sreda, 20. april 2011

Velika noč in jagnje

Ta teden bo blog velikonočno obarvan. Čas je, da objavim voščilnice, ki bodo jutri odpotovale do sorodnikov in prijateljev. Po dveh letih voščilnic z glavnim motivom košarice s pirhi, sem se letos odločila za križ in lilije.


Na fotki je ob voščilnici jagnje (v Kalii so znižana na 90 centov). Spodnja zgodba iz lanskih šmarnic pove, zakaj je jagnje eden od simbolov velike noči.

nedelja, 17. april 2011

Nered in red

V času študija in pisanja diplomske sem imela v rokah ogromno časnikov iz začetka prejšnjega stoletja. Govorica in besedišče iz tistih časov mi je nadvse zanimiva. Ker je današnja objava o redu in neredu, naj bo za pokušino članek iz Naše gospodinje (glasilo slovenskih gospodinj in deklet) za leto 1914, ki takole piše o organiziranosti:četrtek, 07. april 2011

Urejanje okolice

Lepo vreme me je spravilo od računalnika in bloga. Pa ne samo vreme, tudi delo, ki naju čaka okoli hiše. Po skoraj letu, odkar sva tukaj, je čas, da se uredi tudi okolica hiše. Počasi. Tempo bo narekoval gospod TR na banki. Medtem, ko pišem to objavo, mojstri urejajo dovoz/dvorišče do garaže. Po pretehtavanju možnosti (asfalt, travne rešetke)
, kako ga urediti, sva se odločila za tlakovce. Včeraj je bila situacija takšna:Na vsaki strani dovoza je kamnita škarpa.


Delavci so nama pustili nekaj kamnov,

iz katerih nastaja skalnjak.


Večino rastlin bom "pokradla" kar pri moji mami. Pravijo, da se za rože ne smeš zahvaliti, ker so potem preveč sramežljive pri rasti in cvetenju. Ali nekaj podobnega :).

Od mojih staršev, natančneje od njihovega nekdanjega vinograda, so tudi te betonske sohe. Služile bodo za temelje lesene terase pred dnevno sobo.


Kar nekaj se dogaja. Upam, da bo še kmalu urejena zelenica in živa meja na robu škarpe. Ker je na najvišjem delu visoka 2,5 m, je nevarna za nečakinje in nečake, ko pridejo na obisk. Zdaj jih imamo na vrvici, da se kdo ne poškoduje :)
Škarje, lepilo, Sizzix in kar je še takega za obdelavo papirja, je bilo v uporabi le enkrat. Za voščilnico nečakinji ob prvem rojstnem dnevu. Štampiljka je digitalna.


Bodite fajn!