nedelja, 26. junij 2011

Morska kotička

Še ostajam pri morju, čeprav nisem morski tip. Kakšnih pet dni na leto sončenja na plaži in plavanja v morski vodi je čisto dovolj. Rada pa imam dekoracijo, vezano na morje.

Za današnji čas je verjetno kar malo čudno, če otrok ne vidi morja vse tja do osnovne šole. Ampak pri nas doma je že bilo tako. Malo zaradi financ, še več zaradi kmetije. Le kje bi starša našla nekoga, ki bi prevzel tako skrb samo zato, da bi lahko šli na morje. Ni šans. In tako je bilo do tretjega razreda OŠ, ko sem šla s teto in stricem v sindikalno prikolico v Vrsar. Spomnim se samo groznega domotožja in želje, da bom čimprej spet doma :) Za spomin na prve počitnice ob morju pa mi ostajata tudi dva poslikana krožnika, viseča v ustvarjalni sobi.

Ne vem še, če bova letos dopustovala na morju. Zaenkrat sta mi dovolj morska kotička :)


Imejte se fajn!

četrtek, 23. junij 2011

Morski kotiček

Šolarji se verjetno že veselijo poletnih počitnic. Razen tistih, ki jih čaka kakšna dolžnost. Pa upam, da bodo tudi vsi ti kmalu uživali v prostih dneh, ki so pred njimi. Da bi jih le znali napolniti z vsem tistim, kar bo kot bogastvo ostalo v njih še potem, ko bo zbledela lepo zagorela, počitniško obarvana koža. 


Malo razmišljam, kakšen naj bi bil dopust. Prav gotovo je to za vsakega nekaj čisto njegovega.


Verjetno se izmozgani fizični delavec veseli pravega počitka na čistem zraku, ob dobri knjigi, v prijetnem pogovoru s svojo družino, prijatelji ... Mislim, da ne sanja o zelo aktivnem dopustu :)


Izobražencu, ki si služi kruh v zatohlih prostorih, bo dobrodošel dopust, kjer bo pošteno razgibal svoje telo, čimbolj nevezan na računalniško ali kakšno "papirnato" delo.  


En del dopusta je že za mano. Ko uredim fotke in misli, objavim kratko foto reportažo.
Zgornja slika je nastala za morski kotiček v delovni sobi. Slika čolna je z neta, reševalni obroč narejen iz Silk Claya, ozadje za motivom je poštempljano s štampiljko pisave ter embosirano z embosing srajčko Tiny Mosaic


Bodite fajn!

sobota, 11. junij 2011

Dopust, počitnice in morska voščilnica
Včeraj še zadnja ura verouka, zdaj pa počitniceeee :) Vendar to ne pomeni, da imam več kot dva meseca dopusta. Čeprav imam zelo rada delo z otroki, je pravi balzam oddahniti si od napornega (včasih se mi zdi, da čedalje bolj) napornega dela. Tisto delo, ki ga opravljam med počitnicami je bolj mirno in živčki sploh ne trpijo :)

V tem tednu, ki je bil že čisto sproščen, sem preurejala svojo delovno sobo. Nič večjega. Le dekoracijo sem zamenjala. Soba je v belo-bež-modrih tonih predvsem zato, da pozimi paše zimska dekoracija, poleti pa morska. 

Najprej je nastala zgornja voščilnica. Idejo in predvsem ozadje sem našla v tem videu. Napis je del seta štampiljk Anchor. Školjka, ki je v zgornjem desnem robu je narejena s Silk Clayem, vtisnjenim v kalup (Push Molds - Kars). 

Čestitko prijavljam za Craftalnico, kjer je tema modro poletje.


V prihodnjih objavah pa še preostala dekoracija morskega kotička.


Naj bo vikend lep in sončen. Tudi v duši.
sreda, 08. junij 2011

MetuljMetulj je eden tistih filmov, ki za vedno ostanejo v spominu in si ga vsakih nekaj let ogledam.  Posnet je po resnični (čeprav nekateri dvomijo) zgodbi Henrija Charrierja. Bil francoski obsojenec, ki je bil poslan leta 1931 na prisilno delo v Francosko Gvajano zaradi umora. Obsodili so ga na dosmrtno prisilno delo v krutih zaporih Francoske Gvajane, v zelenem peklu, čeprav je do konca življenja trdil, da ni kriv. Pripoved popisuje njegovih devet poskusov pobega. Kot zapornik si je nadel vzdevek Metulj, zaradi tetovaže na prsih in zato, ker tako močno hrepeni po svobodi. Naposled ga za kazen pošljejo na Hudičev otok, s katerega še nikomur ni uspelo pobegniti …Vedno pa se najdejo izjeme. Na koncu tudi metulj najde pot iz mreže v Venezuelo.
Šele kakšni dve leti nazaj sem, po priporočilu prijateljice, prebrala še knjigo. Čeprav je film nepozaben, je knjiga še boljša.


Voščilnica z metuljem sem naredila po skici Mojo Monday.

Imejte lep dan in naj bodo metuljčki v trebuhu :)sobota, 04. junij 2011

Razpoke, embosing s prahom, Clear Gloss Finish

Maja in prvo polovico junija je v službi vedno najbolj naporno in stresno. Topli dnevi, metuljčki v zraku in v trebuščkih, pomladanska utrujenost in še kaj botrujejo otroški razigranosti, raztresenosti ... Kakšno resno delo je praktično nemogoče. Da bi malo pomirila živčke, sem se lotila packanja po Vladkinem nasvetu :)