nedelja, 27. november 2011

Delavnica in dekoracija

Včerajšnji dan je bil dan za ustvarjanje. Po klepetu ob beli kavi sva se z Darjo odpravili na Vladkino delavnico. Kje bi si mislila, da bo sošolka s faksa nekoč moja učiteljica :) In to kakšna?! Za vsako je bil pripravljen paketek, v katerem je bil narezan, izsekan ... material za ustvarjanje. Tako se nismo mudile s tem, kar vsaka že zna in je bilo dovolj časa, da smo v miru končale tri izdelke:

- sliko s ptičjo hišico:

- obesek z angelčkom

- ter dimnik, v katerega leze Božiček. Ker s svojim izdelkom nisem preveč zadovoljna, fotke ne bom objavila :). Le na tej skupinski fotki.Popoldan in proti večeru me je doma čakala izdelava adventnega venčka in venčka za vhodna vrata. Oba preprosta.

Za konec še voščilnica z novo štampiljko (božično-novoletni napisi). Vladka, hvala za ta projekt! In seveda za krasno delavnico!
Želim vam lep in blagoslovljen adventni čas!

četrtek, 24. november 2011

Pisano ali umirjeno

Zanimivo, kako nekateri lahko oblečejo barvne kombinacije, za moj okus nemogoče, pa jim pašejo, ker jih znajo nositi. Prijateljica M. je nekaj dni nazaj prišla na obisk obuta v roza semiš polškornje (ti so še meni všeč, samo škoda, ker so razprodani :)), modre kavbojke, turkizno bluzico, vojaško zeleno bundo in rdeče-rjavo kapo. Če bi se sama pojavila v tem, bi si mislili, da mi v glavi manjka kakšen kolešček. Ampak M. je bila odštekano dobra. Ker je to njen stil in ga zna nositi. Moj barvni stil oblačenja je večinoma podoben spodnji voščilnici :) Dve barvi, ki se med seboj ujemata. Za kaj več sem strahopetna :)Bodite lepo, pisano ali umirjeno!

nedelja, 20. november 2011

Tri pobarvane

Barvanje odtisov za voščilnice je še vedno na prvem mestu na lestvici mojega ustvarjanja. Lahko rečem, da je to moja ljubeznica, če se izrazim z naslovom bloga blogerke Alje. V primerjavi z drugimi mojimi voščilnicami, kjer so samo izsekani, izrezani, mogoče senčeni papirčki, je na teh, kjer so pobarvani motivi, malo več "mene" :)

Od lanske zaloge pobarvanih motivov je ostalo kar precej teh, ki jih še nisem uporabila pri končnih izdelkih. Tukaj so prve tri voščilnice:


Upam, da se danes megla razkadi. Če ne, bova nedeljo izkoristila  za kakšen izlet tja, kjer je ni. Včeraj je bilo prav luštno na Treh kraljih. Na sprehodu sem nabrala precej mahu za adventne venčke, v prenovljenem penzionu Jakec (priporočam obisk :)) pa spila belo kavico - še ena od mojih dnevnih ljubeznic :)

Imejte lepo nedeljo!

sreda, 16. november 2011

Vzorniki in zgledi

Mislim, da imamo vzornike prav vsi ljudje. So naši učitelji. Večinoma so kar zastonj. Učenje od njih je najenostavnejši način, da se nekaj naučimo, spoznamo ...Vplivajo na našo identiteto, oblikujejo osebnost, razvijajo ustvarjalnost. Večinoma vplivajo na nas nezavedno (od njih se učimo s posnemanjem, pa se tega sploh ne zavedamo), lahko pa si jih izberemo zavestno in pustimo, da vplivajo na nas. Vendar le v tolikšni meri, da še vseeno ohranimo svoj lastni jaz.Skromno priznam, imam vzornice tudi v ustvarjanju, ob katerih se učim in v svoje delo prenašam njihove ideje, tehnike ... Včasih si niti ne zapomnim, pri kateri ustvarjalki sem kaj "vzela" in prenesla v svoj izdelek. Odkar uporabljam Pinterest je veliko lažje ob izdelku, ki sem ga naredila, navesti, kje je vir mojega navdiha.


Voščilnici, videni pri Agnieszki in Amy,  sta mi bili tako všeč, da sem podobni (skoraj enaki) naredila še sama.

sobota, 12. november 2011

Belina v mojem življenju

Ni je preveč in ne premalo. Ravno toliko, da se je ne naveličam. Čista, lahkotna, nedolžna, nežna.Beli sandali - poročni - so že kar nekaj let moje najljubše poletno obuvalo. Uh, še sreča, da nisem pristala na predlog, da naj imam satenaste, ker bi že po poroki pristali v smeteh.

Bela zima - ljubim sneg, ko naletava. Ko se zlepi z drevesnimi vejami in prekrije tla, me njegova belina pomirja.

Bela kava - s tanko plastjo bele pene na vrhu, je obvezen napitek v lokalu na klepetu s prijatelji.

Belo pohištvo - take vrste, da skozi belo barvo vidiš strukturo lesa. Po robovih pa pobrušeno daje videz starinskosti. Pravkar na tak način obdelujem leseno ploščo stare singerice.

Beli kosi oblačil - ker nudijo široko paleto možnosti in kombinacij.

Beli, bela, belo ... še kaj bi se našlo :)

Imejte lep vikend in naj ne bo bel zaradi megle :)

torek, 01. november 2011

Svetilka

V soboto smo imeli sodelavci srečanje in ob prezaposlitvi od enega delodajalca k drugemu tarnali nad odnosom šefa, ki si nikoli ni vzel čas in nas obiskal, ko smo se dobivali vsaj dvakrat letno. Ena od sodelavk pa se je vprašala, če smo ga sploh kdaj povabile. Seveda ga nismo :) V nedeljo smo ga poklicale in je z veseljem pristal na to, da se sreča z nami.


Ob tem dogodku sem pomislila, da tu in tam (ne prevečkrat :)) tarnam in vzdihujem, se pritožujem. Pa je včasih potrebno tako malo, da se stvari spremenijo. En telefonski klic, obisk, nasmeh ... so velikokrat dovolj, da v temo zasveti lučka.
Tarnaš, da je v družini premalo pogovora - pogovarjaj se. Tarnaš, da je v službi premalo pozornosti - bodi pozoren. Tarnaš, da je v družbi premalo ljubezni - LJUBI!