petek, 17. februar 2012

Iz starega v uporabno

V kleti, delavnici, drvarnici, na podstrešju in še kje pri mojih starših najdem in izprosim starine, ki z majhno predelavo in obdelavo postanejo uporabni dekorativni predmeti v najinem domu.


Zgornji del je bil nekoč okrasek pri vzglavju postelje. Oče ga je nalepil na kos lesa, sama sem prebarvala, na izpostavljenih delih postarala z brušenjem, mož pa je pritrdil obešalnike, kupljene v trgovini Gion. Trgovinica je zame strup, ker se ne morem upreti izdelkom in vedno gre kaj z mano domov :)Kup ropotije je bila nekoč "singerica".Razstavljeno sem očistila, ogrodje premazala z lanenim oljem, okrasek pobarvala z zlato barvo, leseno površino pa z umazano belo. Robove sem pobrusila s smirkovim papirjem. Zdaj je v uporabi kot mizica, na kateri je sezonska dekoracija.


Barvno bolj realna je zadnja fotka.  Učim se še fotografiranja v notranjih prostorih :)

Tako všeč so mi takšni predmeti, da sem morala deliti z vami :)

sobota, 11. februar 2012

Do lune, do zvezd ...?

Ne da se izmeriti, koliko imaš nekoga rad. Čeprav striček Gugl ponudi kar nekaj testov in metrov, s katerimi lahko izmeriš ali imaš njega bolj rada ali on tebe :)


Še sreča, da je ljubezen neizmerljiva. Koliko očitkov bi bilo, ko bi ugotovila, da je moja ljubezen tako velika kot je velika razdalja do zvezd in nazaj, njegova pa samo do lune in nazaj.

Ko imaš nekoga rad, mu to želiš tudi povedati in pokazati. Toda to ni tako enostavno, sta ugotovila tudi zajček Rjavček in zajec Rjavec v slikanici A veš, kako te imam rad? Jo poznate? Simpatična. In "kriva" za današnjo voščilnico.


Potem, ko sem skidala sneg z dvorišča, sem šla na kratek potep. Po polnem snegu do te stare, zapuščene, a nadvse zanimive hiške sredi vinograda.

Imejte se radi - do lune, do zvezd ...!

sobota, 04. februar 2012

Sreča

Srečna sem. Ker sneži in mi ni potrebno zapustiti topel dom. Srečna sem, ker sta mi uspela jabolčni štrudelj in breskova torta Ker ljubim in sem ljubljena. Srečna sem ... Tudi, če tega ne čutim. Je kot sonce, ki vedno je, čeprav ga zakrivajo težki oblaki. Je vedno tu.
Demokrit je zapisal: "Življenjska sreča ni v posedovanju čred, niti v zlatu; njeno prebivališče je duša."


Če je ne čutiš v sebi, boš zaman tekal za njo v svetu posesti ali uspeha.


Prebiva v človekovi notranjosti. Tam, kjer čutiš svojo enkratnost, neponovljivost. Tam je in ne more je uničiti  neuspeh, izguba, zavrnitev.


Srečno!