nedelja, 22. julij 2012

Morske radosti


Moj običajni jutranji obred (po obisku kopalnice) je pitje bele kave na terasi ali v delovni sobi "za računalnikom". Ker je deževno in hladno vreme, danes pijem kavo ob računalniku in berem e-pošto. Večinoma je predal napolnjen z nepomembno pošto od nepomembnih in neznanih pošiljateljev. Bog ve, od kje jim moj e-naslov. Pa sem prelena, da bi šla na pošiljateljevo stran in kliknila "Ne želim prejemati novic, sporočil ..."

Med današnjo pošto je bila edina zanimiva tista od sestrične s fotkami morskih trenutkov. Z zelenega hrvaškega otoka, kjer so se v robinzonskem slogu naužili tišine, miru in rib.
In sem si zaželela, da bi bilo nekaj podobnega tudi na mojem dopustu. Vsaj pet dni odklopa od civilizacije. Hm, mogoče čez nekaj let, ko bo moj dragi našel kakšen bolj umirjen konjiček (npr. ustvarjanje s servietno tehniko na morske kamne :)).


Zdaj obstaja nevarnost, da bi morala dan za dnem poslušati, kako mu je dolgčas, kako se nič ne dogaja ...

Imejte se lepo in nič dolgočasno!

četrtek, 12. julij 2012

Inspiracija ali navdihVladka in Tina se enkrat mesečno ustvarjalno "igrata". Za svojo voščilnico poiščeta navdih pri drugi ustvarjalki. Julijska inspiracija je tale voščilnica.

Mislim, da smo pri svojem delovanju, izbirah, odločitvah ..., bolj ali manj vsi navdihnjeni.


Zanimivo bi bilo povprašati prijatelje, znance ..., kaj jih navdihuje in kje črpajo svoj navdih.
Verjetno pa bi vsi vprašani lahko rekli, da jih nek navdih napolni s srečo, zanosom in vzhičenjem.
In da je inspiracija kot ptica, ki prileti, kadar hoče. Čajkovski je napisal, da je inspiracija gost, ki se ne najavi na prvi klic.

Naj bo velikokrat na obisku :)


torek, 10. julij 2012

Dvojno embosiranjeŠkatlice iz te objave so nastale v najzanimivejšem kotu Vladkine kuhinje - v jedilnem kotičku. Tam, nad klopjo je polica, kjer se najdejo čudovite stvari. Darji in meni je padla v oči voščilnica, dobljena za rojstni dan. Ker je bila avtorica Moi z nami, smo se dogovorile, da na prihodnjem srečanju delamo nekaj podobnega - ozadje z dvojnim embosiranjem (tutorial sem našla na Moini strani).

Zaradi klepetanja in sladkanja z dobrotami, za katere poskrbi Darja (hvala!), je res ostalo samo pri ozadjih. Nismo se sicer dogovorile, ampak domnevam, da je bila domača naloga dokončati voščilnico :)
Evo, en mesec je trajalo, da sem nalogo izpolnila.
Pred fotografiranjem sem pozabila dodati strešice na č-je in ž-jeDarja in Vladka, čakam, da vidim še vajine izdelke! :)