sobota, 29. december 2012

Držala za senčenje


Ne toliko misel, koliko bom prihranila, bolj me je gnala želja po ustvarjanju, da sem se z moževo pomočjo lotila držal za senčenje. Dodatna spodbuda so bila navodila, najdena na Pinterestu.

Leseni del in držala so iz Bauhausa, gobice za senčenje pa iz trgovine Bead.si.  Cena za eno držalo: 2,14 €. Šlo bi še ceneje, saj je cenovni razpon držal kar precejšen. Izbrala sem takšna, ki lepo "sedejo" v roko in se da z njimi fino senčiti. Priznam, da sem kar malo ponosna na ta projekt in imam končno za vsako Distress blazinico svoje držalo.


Ostanite ustvarjalne!

ponedeljek, 24. december 2012

Luč

Čeprav le drobna luč, kakor nič
se je spustila Luč z neba
in poiskala mesto si 
v temah človeškega srca.

Ta drobna Luč je tihi glas,
ki te poljublja na srce,
utiša strah, objema bol,
ko nežno pravi:
"Ljubim te!"
Blagoslovljen Božič!

torek, 18. december 2012

Podeželska pokrajina


Ena najljubših in najpogosteje uporabljenih šablon v mojem letošnjem prazničnem ustvarjanju je Country Landscape.


Pomanjkanje časa, kar je že klasika v decembru, mi je preprečilo, da bi naredila voščilnice s pobarvanim motivom. Malce je krivo tudi to, da imam v svoji zbirki štampiljk predvsem takšne bolj otroške motive (Tilde, Sarah Kay) in mi moja bližnja štirica na prvem mestu v številu let govori, da jih počasi preraščam. Tako so letos ostale nedotaknjene. Kljub temu je navezanost nanje prevelika, da bi jih dala na bolšjaka. Morda mi bo drugo leto šlo bolj na otročje in bodo prišle še kako prav.


Navdih za zgornjo voščilnico je prišel od tukaj.

Za spodnjo pa tule.


sreda, 12. december 2012

Botra ZimaZima velja za mrtev čas in dnevi, ki se začnejo okoli 8.00 ter končajo že ob 16.00, so lahko kar turobni. Sonce, ki je v tem letnem času malo sramežljivo, nas komaj kaj poboža s svojimi žarki. Posledično se v ljudeh lahko naseli žalost, depresija ...


Po drugi strani pa prinaša zima najlepše dneve, ko se zberejo prijatelji in odpravijo na kakšen zimski izlet. Tu je še veselje in radost otrok (tudi malo večjih in starejših), ko se lahko spuščajo po belih strminah, delajo igluje in snežene može. Veselje je poslušati njihovo navdušeno vriskanje, ko ležeči v snegu delajo angelčke.

Močno upam, da bo botra zima v soboto, ko so napovedane dežne kaplje, dovolj močna in jih bo spremenila v bele snežinke.

četrtek, 06. december 2012

Smrečice z rdečo zvezdico in sv. Miklavž


Ojla, vsem skupaj. Preverjam, če ste še vse tukaj po sinočnjem obisku dobrega sv. Miklavža s svojim belim in črnim spremstvom? Eh, za vas me res ni strah, saj sem trdno prepričana, da ste s svojimi dobrimi deli skozi vse leto dobile le darila in takšnih se parkeljci nadvse bojijo.Priznam, da me je malo strah, ko bom šla popoldan v razred. Bojim se, da nekaj otrok ne bo. Kakšna dva ali trije bi bili primerni kandidati za sprejem med črno Miklavževo spremstvo. Hkrati pa upam, da so dobremu možu sveto obljubili, da se bodo poboljšali in bom danes imela opravka s samimi angelčki. Kar tudi seveda so, le tu in tam jim včasih za kakšen trenutek zraste majhen rogec. Ne le njim, tudi nam odraslim :)