sreda, 30. januar 2013

Metulji


Še malo močnejši sončni žarki bodo potrebni, da bomo lahko občudovali prve letošnje metulje. Hkrati nam bodo "govorili", da na veliko sprememb v našem življenju ne moremo vplivati. Vsak pa v sebi nosi svobodo in odgovornost, kako se na te spremembe odzovemo.


Kakor oni, tudi sami gremo v življenju skozi različne faze, vse enako pomembne za nas. Vsaka faza življenja je potrebna, da postajamo vedno bolj čuteči, ljubeči, ... bolj človeški.


torek, 22. januar 2013

Dom


Še kar pod vtisom včerajšnjega ustvarjalnega popoldneva (zavleklo se je že kar krepko v večer) z Vladko in Martino pri Darji,  razmišljam o domu. Objava o tem, kako pridne smo bile, bo v prihodnjih dneh.


Dom je tam, kjer se doživlja toplina odnosov. Kjer se vsakdo, ki pride na obisk, počuti sprejetega in je lahko takšen, kakršen je. Dom zaznamujeta dobrota in gostoljubnost. V domu lahko najdemo sprostitev in varnost.  Tudi ko pridejo oblačni dnevi, jih kmalu razženejo žarki ljubezni.


Kjer srce najde dom, tam je vsak dan nekaj posebnega.


sobota, 19. januar 2013

Starost je lahko lepa


- če že v mladosti v sebi gojimo dobro voljo, ki človeka naravna na vse dobro in lepo, ki nam je dano;


- če znamo sprejemati pomoč, kadar je težko, pride bolezen, smo na dnu ...;
- če vsako težko preizkušnjo obrnemo sebi v prid, se iz nje kaj naučimo, ji dopustimo, da nas utrjuje;
- če smo obdani s prijatelji, si znamo poiskati hobije, mala drobna veselja, ki naredijo dan zanimivejši in bogatejši;
- če imamo ob sebi n(N)ekoga, na katerega se lahko obrnemo v vsakem trenutku, nas razume in podpira;


- če se zavedamo, da je življenje lepo.

Enobarvna, primerna za izziv na Craftalnici. In hvala Ivi za to čudovit odtis Toma in Tilly.

ponedeljek, 14. januar 2013

"Ena knjiga na dan, odžene zdravnika vstran"


... je nekdo izjavil. Z besedami se kar strinjam. Čeprav ni ena knjiga na dan, prej nekaj strani, ugotavljam, da so knjige nadvse uspešne za moje duševno počutje.Zaradi neprecenljive vrednosti modrosti, veselja, domišljije in še česa, kar najdemo v njih, rada za darila ob rojstnih dnevih ali drugih priložnostih, podarjam knjige.

Kljub pohodu e-knjig, opažam, da je mestna knjižnica vedno dobro obiskana. Očitno imamo radi tisti knjižni duh, ki obdaja knjige in jih dela čudovite. Mali užitek je sedeti v dnevni na kavču, s pogledom na zasneženo pokrajino in dobro knjigo v rokah. Jo kdaj pa kdaj odložiti, si stran označiti s kazalom, ter spiti požirek bele kave ali čaja.


Trenutki, ki delajo življenje dragoceno.

K izdelovanju kazal sta me spodbudili Tina in Vladka.
Voščilnico prijavljam tudi za izziv na Craftalnici: "enobarvno".


sobota, 12. januar 2013

Za vse letne čase


Fino je, če imaš lahko stvari, primerne za vse letne čase. Odejo, spalno vrečo, grmovnice, legice ... Prihraniš pri denarju in prostoru. In času - če pomislim na "podvig", ki me doleti vsako leto vsaj dvakrat, ko v omarah prestavljam zimska, pomladno-jesenska in poletna oblačila. Kljub temu, zame tečnemu opravilu, ne bi živela nekje, kjer bi lahko vse leto nosila poletna ali zimska oblačila. Preveč sem ujeta v različne letne čase in se vsakega posebej veselim.

Med stvarmi, primernimi za vse čase leta, je šablona Country Landscape. Tokrat uporabljena na pomladnih voščilnicah. Kljub temu, da se kot otrok veselim jutrišnjega (upam!) snega in tega, da zime še ne bo konec, sem pri ustvarjanju že v toplejših mesecih.Bodite lepo!


nedelja, 06. januar 2013

Čas


Kot otroku so se mi zdele čudne in neverjetne besede starejših, kadar so govorili, kako hitro jim mineva čas. Meni pa je bil dan, teden in mesec, kaj šele leto, neskončno dolgo in se je vleklo po polžje. Že kakšno desetletje kasneje se je podobno začelo dogajati tudi meni.


V potrošniškem smislu lahko rečem, da je danes čas blago, ki mi (nam) ga kronično primanjkuje. Ne le za starejše. Že pri otrocih slišiš: "Nimam časa!"


Včasih se je potrebno kar pošteno potruditi, da stopim iz drvečega vlaka življenja. Takrat vidiš in spoznaš, da je čas prostor za prijateljske vezi.


Prostor za uživanje ob dobri knjigi in skodelici belega čaja z mlekom. Je prostor za opazovanje veverice skozi kuhinjsko okno. Je prostor za nasmeh otroka. Je prostor za prijazno besedo in objem moža.Da bi imeli veliko časa - za dobro, lepo in plemenito ...

...........................

Inspiracija: Vladka in Tina: Ko me inspirira #8 (decembrski izziv in upam, da mi bo uspelo ujeti januarskega :)

Še fotografija, kako sem zlepila vrh listov koledarja, da držijo skupaj in se nato posamezen list z lahkoto odtrga. Liste, ki jih želite zlepiti, dajte med dva trša papirja/kartona, vse skupaj poravnajte, stisnite s tem orodjem (padlo mi je iz glave, kako se natančno reče) ter vrh namažite z mekolom.


torek, 01. januar 2013

Angel miru ...


..., ki bo usmeril pogled na bistveno v življenju: prijateljstvo, sožitje, zvestobo ...
..., ki bo omehčal ustnice za opogumljajoče besede...., ki bo razširil roke za objem.
..., ki bo umiril korake v tem drvečem svetu.


..., ki bo napolnil srce z upanjem, vero in ljubeznijo.

Angel miru za vse dneve leta 2013!