sobota, 30. marec 2013

Praznik veselja in ljubeznije zame velika noč.  Neizmerno hvaležna za veselje in ljubezen - Božjo in človeško.Vladka mi je prijazno dovolila, da te velikonočne lahko objavim, saj so sicer kopija njene. Tako se me je dotaknila s svojo simboliko, da sem želela podobne podariti mojim najbližjim. 
Ljubezni in veselja želim tudi vam ob letošnji veliki noči.

*******
Kovinska šablona: Spellbinders - Crosses Two
Reliefna srajčka: Tim Holz - Bricked
Štampiljka: Ustvarjalni dotik - Alelujaponedeljek, 25. marec 2013

VintageV hiši še nisva tri leta, pa že mislim na to, kako bi posamezne dele novega pohištva zamenjala s starinskim. Že od otroških let me po očetovi zaslugi privlačijo starine in vonj po starem, obnovljenem pohištvu. Tudi dekoracija, zaznamovana z leti ali nova, ki pa je postarana, mi je blizu in vnaša v dom poseben čar in toplino. Skodelica za mleko v ozadju fotografije je že en tak kos, ki govori o preteklosti. Bog ve, koliko je stara in koliko rok je z njo dolivalo mleko v kavo ali čaj? Kadar ni na polici kot dekoracija, je še vedno v uporabi.

Tudi sprehod po starinarnicah je vstop v pretekli čas. Kot bi vstopil v svet naših prednikov in začutil utrip preteklosti.

Ob tej ljubezni do starega ni čudno, da mi je všeč tudi kakšen vintage kos oblačila ali modnega dodatka, ki ga je poljubila patina časa. Prav nič se ne bi branila obleke s te voščilnice. Sicer ne vem, kam bi jo oblekla, ampak enkrat bi že prišla na vrsto.

Izziv: Craftalnica #78 - VINTAGE


P. S. Še eno vprašanje - ali tudi v vašem bloggerju oz. če gledate objave v blogih pokaže fotografijo kot samostojno stran, če kliknete nanjo, in ne v pogledu svetlobne plošče? Saj veste tako, da se fotografije odprejo kot prekrivne slike na vrhu spletnega dnevnika. V nastavitvah imam tako urejeno, vendar ni učinka :(

****************

Štampiljka: Designed by Claire Coxon - darilce v reviji Creativity 
Reliefna srajčka: Provo Craft - Textile Texture
Kovinska šablona: Sizzix, Sizzlits - Swirl
Biseri: KaiserCraft - Rhinestones Red
Rožica: domača izdelava iz peki papirja
Motiv pobarvan z akvarelnimi barvicami, senčeno z Distressi in pasteli

ponedeljek, 18. marec 2013

Sezona maturantskih plesovZačela se je sezona maturantskih plesov. Oblekce do tal ali mini, salonarji ali balerinke, kravate ali metuljčki ... Morda eden najlepših trenutkov v življenju dijaka, ki ostanejo v spominu maturantov in njihovih staršev. Priprave so v polnem teku in včasih imam občutek, da si starši veliko bolj kot otroci belijo glavo, kaj bodo oblekli in kako bodo zgledali njihovi najstniki oz. najstnice.


Žal je nekaterim od njih maturantski ples le še ena čaga več. Nič novega, saj je bilo tako tudi takrat, ko sem bila sama "maturantka" (sem iz tistega obdobja, ko smo imeli zaključne izpite). Komaj so čakali, da se starši poberejo domov in se je začel "after party" z zalogami alkohola. Moji spomini na ples so bolj megleni. Ne zaradi alkohola, ampak leta pač pustijo svoje.Maturantski ples je tudi velik finančni zalogaj. Zato je dobrodošla kakšna finančna donacija s strani povabljenih. S tem namenom sta nastali voščilnici, kamor so skrili eurčke in pomagali staršem pri kritju stroškov.
Imejte se lepo!

***********

1. voščilnica (navdih pri Vladki):
- reliefna srajčka: Tim Holtz - Bricked & Woodgrain
- kovinska šalbona: Cottage Cutz - Winter Owl Shape
- Distress Ink - Pumice Stone
- barvne krede Faber Castel - Soft Pastels ter lak za lase, da je pastele utrdil na podlago
- napis: sprintan (strešico na c sem dodala šele po fotografiranju)

2. voščilnica:
- reliefni srajčki: Cuttlebug - Florished Farm in Tiny Mosaic Texture
- štampiljka: Hero Arts - Old Letter Writing
- Distress Ink - Walnut Stain
- barvne krede - glej pri 1. voščilnicičetrtek, 14. marec 2013

Ko me inspirira #11Upam, da današnje sneženje v našem koncu ne bo potrdilo pregovora "Božič na travi, velika noč na peči". Tolažim se, da je do takrat še 17 dni in ima sonce že toliko moči, da bo pregnalo zimo ter privabilo pomlad v deželo.Velikonočna voščilnica je narejena s pomočjo Tininega in Vladkinega navdiha. S svojo tehniko špricanja barve na podlago sta me vrnili v osnovnošolske klopi likovne učilnice. Prav zabavno ustvarjanje :)  Belo osnovo sem pošpricala s štirimi različnimi odtenki roza barve, jo nato razrezala na trakove in ponovno sestavila, da sem dobila ozadje za pisanko. Napis je štampiljka iz trgovine Ustvarjalni dotik.

Naj vam bo lepo!

sobota, 09. marec 2013

Sezonsko


Nisem med tistimi, ki pozimi sanjajo o morju in gredo na dopust v tople kraje; poleti pa si privoščijo kakšno smučanje na drugem koncu sveta, kjer je zima in sneg.
Če se le da (včasih pač ne gre), se držim načela, da je v hladilniku in na mizi sezonska hrana (sadje, zelenjava). Poleti in jeseni s tem ni problema. Težje je v teh mesecih, ko telo potrebuje sveže sadje in zelenjavo. Kisle repe in zelja ter vložene zelenjave in sadja pa počasi že imaš dovolj. Pred nekaj meseci sem po naključju naletela na ta seznam, kdaj je pri nas kaj sezonsko. Pod marec bi lahko bil tudi regrat. Včeraj, ko sem se peljala iz službe, sem na travnikih videla prve nabiralce.


Na pragu pomladi je nastala poletna voščilnica le zato, da se je ujemala z rojstnodnevnim darilom. Malce pa z njo kličem toplejše dneve. Danes je pri nas prav prijetno.


Imejte se lepo!

*****************
Štampiljka: deklica in morska zvezda: Kars: Ollyfant Stamp Set Erica Pels Beach
Dodatki: pikice: Viva: Perlen Pen Rot