četrtek, 27. junij 2013

Romantična podeželska eleganca


je naslov barvne palete za mojo ustvarjalno sobo (iz knjige Barvne sheme).

"Bledomodra paleta črpa navdih v staromodnih lesenih kočah iz Skandinavije in Kanade, ki so postale priljubljene hišice za oddih prebivalcev mest. Od vremena obledeli les in opeka, ročno izdelano pohištvo in tradicionalne tkanine ustvarijo prijazno zatočišče."


Tako v knjigi. Pri meni seveda ni vremensko obdelanega lesa in opeke, pohištvo ni ročno izdelano, tudi tkanine niso tradicionalne. Zatočišče pa je! Za ustvarjanje, branje, pogovor ... Je kot gnezdo, kjer se počutim varno :)

Ta voščilnica je skoraj v takšnih barvah kot ustvarjalnica/zatočišče.


Vse dobro in udobno zatočišče!

********
Papir: K&Company - Classic K Bailey
Šablone: Cottage Cutz - Hand Miror w/Cameo
Spellbinders - Oval 
Robni luknjač: Martha Stewart - Floral Lace
Polovične perle: Kaisercraft - Denim

sreda, 19. junij 2013

Cvetje


Bujnost zelenja in barvno razkošje, v katero se je odela narava, je deloma vplivalo tudi na moje ustvarjanje. Po kratkem dopustu ob robu egiptovske pustinje, sem si zaželela cvetličnih motivov na voščilnicah. Z vsakega dopusta ali potovanja v tujino se vrnem srečna, ker živim v deželi s čudovito naravo ...


Pravkar sem poklepetala z družino s tremi otroci iz Španije. Pozno zvečer so se ustavili v župnišču in prosili za prenočitev. Danes gredo naprej v Avstrijo, kjer si bosta starša poskušala najti službo. Navdušeni so nad lepoto narave in prijaznostjo Slovencev. Povsod s(m)o jih velikodušno sprejeli in pogostili. Pa imam polepšan dan :)
Če bi tukaj našli službo, bi kar ostali. Upam, da bodo imeli več sreče pri naših sosedih.

Želim vam prijeten dan. Naj bo na hladnem ali v senci!

*******
1. Navdih: Pinterest (Birgit)
Reliefna mapa: Tim Holz - Bricked
Kovinska šablona: Memory Box  - Prim Poppy 
Polovične perle: Kaisercraft - Red

2. Navdih: Pinterest (Heather)
Kovinska šablona: Sizzix - Tags, Fancy
Štampiljka: Flourishes - A Year in Flowers 2
Polovične perle: Kaisercraft - Antique Rose

sreda, 05. junij 2013

Ko me inspirira #14


Vladka in Tina sta se odločili, da bosta v tokratnem izzivu prepogibali, zlagali in tako naredili malce drugačno voščilnico, kjer sta dva žepka, primerna za kakšno misel in voščilo. Navdih jima je bila Mojčina voščilnica, njej Karinina. Karin pa je našla inspiracijo pri Marianne. Dalje v zgodovino nisem raziskovala. Kar dolga pot je za temi voščilnicami.


Pri ustvarjanju moje, sem kopirala še eno idejo z voščilnice, dobljene za rojstni dan. Lili (Micika na Otoku zakladov) mi je poslala voščilnico s kameja medaljonom. Sama sem ga že uporabila kot del ogrlice. Nisem pa razmišljala, da bi ga uporabila na voščilnici. Naredila sem samo še podlago iz polija in tako dobila glavni motiv voščilnice. Zdel se mi je že dovolj bogat, da ni bilo potrebe po kakšnih dodatkih. Razen čipke, ki je bolj v funkciji praktičnosti, saj drži voščilnico speto.Lilijina lepotička :)


Bodite lepo!

ponedeljek, 03. junij 2013

Sanje o soncu in toplem vremenuPrav gotovo nisem pozimi razmišljala o tem, da bom še v juniju ob večerih zakurila v kaminu, si v službi vključila električni radiator in imela na sebi spodnjo majčko in 40 "denske" nogavice.


Ampak te nizke temperature imajo vsaj eno dobro stran: v službi je delo z otroki lažje in jih toliko ne razganja kot pretekla leta, ko so bili že v maju čisto "razštelani" in skoraj brez volje za kakšno resno delo.

Tale muhasto vreme, ki nikakor ne paše v junij, pa je tudi kot nalašč za ustvarjanje. In za sanjanje o bližajočem se dopustu. Upam, da bo sanjski :)


Imejte lep dan!