četrtek, 25. julij 2013

Otroškost


Moj dragi je včasih kot majhen otrok. Nečaku je za rojstni dan kupil helikopter na daljinsko vodenje, in preden ga je predal, je moral preizkusiti, če deluje. Navdušen nad njegovim delovanjem, si že ogleduje primernega zase. Všeč mi je njegova otroškost, ki jo lahko neguje ob številnih nečakih in nečakinjah.


Nekdo je rekel, da je otroškost čuvanje zaklada. Čuvanje čistega pogleda na lepo, na to kar je prav.

Čudovito mi je, ko v ljudeh začutim, da nosijo v sebi otroškost. Kadar jo negujemo in nas vsak dan vodijo brezskrbne, ljubeznive in dobre misli, je lahko vsakdo izmed nas otrok - tisti, malo večji.

Tisti, ki še vedno sanja in dela za to, da se mu te uresničijo.Živite otroškost!

sobota, 13. julij 2013

Ko me inspirira #15


Prijetno presenečena sem bila, ko sem pri Tini videla, da je za julijski izziv izbrala mojo voščilnico. Zame je veliko priznanje, da si  v navdih Tini (in Vladki), ki pelje/ta ta projekt. Hvala!


Zdelo se mi je prav, da se jima pridružim v ustvarjanju. Ker v teh dneh nimam prave volje za ustvarjanje (nisem lena, le preveč je drugega, zanimivega ), je njun izziv prišel kot nalašč, da sem odprla predale z ustvarjalnim materialom in se lotila voščilnice.


Vse dobro in lepo!

********************

Glavni motiv: digi štampiljka
Šablona: Spellbinders - Labels 2
Robni luknjač: Martha Stewart - Stars Edge Punch

četrtek, 04. julij 2013

Besede na dopustu


Sicer ne vem, kam so odpotovale, a potihem povem, da jih nisem prav nič pogrešala. Teden, preživet bolj ali manj v tišini, brez hrupa takšnega in drugačnega, je bil prav blagodejen za dušo in telo. Če sem v prejšnji objavi zapisala o domu, ki nam lahko nudi zavetje, je v tej v ospredju zavetje tišine. Počutim se kot bi z ramen dala težak nahrbtnik, se udobno namestila in prepustila tišini. In uživala.


Treba je mnogo tišine, tišine
zunaj in znotraj nas,
da bi slišali glas,
tihi, plahi, pojemajoči glas
golobov,
mravelj,
ljudi,
src
in njih bolečine
sredi krivic in vojskà,
sredi vsega tegà,
kar ni
kruh,
ljubezen
in ne dobrota.
Tišine. Tišine. Srca samó
naj merijo čas,
kažejo pota.
Tone PavčekNaj tišina da besedam smisel. Vse dobro!