sreda, 18. september 2013

Pogum za spremembe


Počasi in s težavo se učim, da so spremembe v mojem življenju nujne in potrebne za rast in razvoj. Rada imam stvari pod kontrolo in na nek način me je strah novega, kar bi vneslo spremembo v način življenja ... Lenoba, strah in še kaj v meni povzročajo blokade in nepremagljive ovire (kar je seveda večinoma samo v glavi), da bi se lotila česa novega.
Ko človek začuti, da je enak že pet ali več let, je čas, da se kaj spremeni. Hvala Bogu imam ob sebi ljudi, ki pomagajo podirati ovire in s svojim zgledom vplivajo name, da se spreminjam.

Bolj kot spremembe v meni, mi gredo "od rok" spremembe predmetov, ki jih najdem, kupim ... Morda je to zunanji izraz notranjega hrepenenja po novem, drugačnem?!


Stojalo za dežnike 
(čeprav mi je bil všeč tudi prej, sem se za posvetlitev odločila zato, 
ker mi bolj paše k notranji opremi)

Imejmo pogum za spremembe ... 

nedelja, 08. september 2013

Ko me inspirira #17


Obeta se še en lep poznopoletni dan, ki ga bo potrebno izkoristiti za kakšen sprehod, izlet v hribe, kolesarjenje ... Glede na vremensko napoved, bo jutri čas za kaj drugega. Pri meni se bo kuhala  pekla slivova marmelada. Danes imam v načrtu slivovo pito. Ob tem sadju se spomnim otroštva in meni zoprnega opravila - pobiranja sliv. Če je bilo hladno, me je zeblo v roke, v toplem vremenu so bile nadležne ose. Skoraj vso sadje je bilo namenjeno za zimsko kuhanje "šnopsa". Za kakšno marmelado jih je bilo škoda. Ki tako ali tako ni dobra. No, to je bilo očetovo mnenje, ki je vedel, da bo s prodajo alkohola dobil več kot bi z marmelado :) Zgodba se je ponavljala iz leta v leto in v meni se je ugnezdilo prepričanje, da slivova marmelada ni dobra. Pred nekaj leti pa sem za božično-novoletno darilo dobila kozarec domače slivove marmelade in ugotovila, da je to najboljša marmelada. Od takrat dalje ne sme manjkati na polici za ozimnico. Nekaj je za domačo uporabo, nekaj za obdarovanje.


V tem obdarovanjskem razpoloženju je nastala zgornja voščilnica. Je ena od vzorčnih. Letos sem se odločila, da bom naredila kakšne tri ali štiri voščilnice ter izbrala tisto, ki mi bo najbolj všeč in bo tudi dovolj preprosta za izdelavo. Nato me čaka serijska proizvodnja.


Navdih zanjo sem našla v izzivu Ko me inspirira #17.


*****************
Dodano popoldan, ko je bila pita že pečena. Recept najdete tukaj.
Bodite lepo!

************

Šablona: Spellbinders - Layered Poinssetia
Štampiljka: by Vladka - Božično-novoletni napisi I.

sreda, 04. september 2013

S fotoaparatom na potep


Prvi fotoaparat sem si kupila v srednji šoli s prihranki od štipendije in denarjem, dobljenim za rojstne dneve. Ne spomnim se, kakšen model je bil in kje je našel svoj počitek potem, ko ga je nadomestil boljši model. Tudi točnega števila fotoaparatov v mojih rokah je odpihnil prah pozabe.


Nekaj pa drži: tisti prvi fotoaparat in sedanji ter vsi vmes, so stalni spremljevalci. Naj gre za kratek potep po okolici ali daljše potovanje, zanj je skoraj vedno prostor v torbici, nahrbtniku ali kovčku. Spremlja me še bolj zvesto kot kakšna šminka, ki baje ne sme manjkati v ženski torbici :)
Danes jih sicer že izpodrivajo fotoaparati v pametnih telefonih. Včasih je bila kvaliteta takšnih fotografij obupna, danes pa se da z njimi delati krasne fotke. Ampak fotoaparat je le fotoaparat, a ne?Imejte se lepo!

****
Šablone: Sizzix - Hanging Sign
               Nellie Snellen - Multi Heart
Štampiljka: Vladkina - Misli
Papir: Vintage World Map
Motiv fotoaparata sem naredila sama po predlogi Whiff of Joy - Vintage Camera