nedelja, 27. oktober 2013

Lepota življenja


Nisem imela namena, da bi vas ob spodnji voščilnici opozorila na neprimerno ozadje. Da je neprimerno, sem opazila šele na fotografiji. Če preberete prvi in zadnji dve vrstici, lahko preberete o nasilju in okrutnosti.


Sprva se mi je zdelo celo neprimerno, da bi jo objavila. Pa sem si rekla, da je lahko znamenje, ki mi o nečem govori.
O nasilju, ki je skrito za fasado uspešnosti in navidezne dobrote.
O neprimernih odločitvah, ki sem jih v življenju sprejela in se ne dajo popraviti. Lahko pa so dobra šola za naprej.
Govori mi o tem, da je življenje sestavljeno iz lepega, dobrega, ljubečega, pa tudi iz temnih in bolečih trenutkov. Potrebno je objeti in preoblikovati tisto, kar nas rani, hkrati pa nam omogoča, da rastemo in se razvijamo.


Ljubimo življenje.

nedelja, 13. oktober 2013

Delavnica in izziv

Koliko lepši je dan, kadar se srečaš z ustvarjalno prijateljico. Obe najprej nekoliko izpraznita bančno kartico za nakup ustvarjalnega materijala. V denarnici ostane še dovolj za kratek počitek in klepet ob beli kavi. Nato pa hitro na delavnico, da dobiš najboljši sedež zraven učiteljice Tine. Pohvaliti je potrebno Tino in prijazne ljudi iz Arta, ki pripravijo delavnico. V dveh urah nastane tole:


Ker sem malo bolj hitela, linije niso najbolj čiste in izpiljene. Morda mi je takšen obesek še bolj všeč.

Za konec še voščilnica, narejena za prijateljico, navdih zanjo pa sem našla pri Vladkini barvni kombinaciji.


Naj bo dan pisan!


torek, 08. oktober 2013

Metulj v kroguMrk prekinjam z voščilnico, narejeno že nekaj časa nazaj. Nekako se ji je uspelo skriti med neobjavljene. Verjetno ni bilo časa, še manj pa primernih besed, da bi prišla na vrsto.


Kratek službeni oddih ob kavi je prišel prav, da sem pospravila po "policah" bloga, popihala prah in odkrila to voščilnico.

Nekaj podobnega me čaka še doma. Kar je sicer manj prijetno opravilo, a že skoraj nujno potrebno:)

Da ne omenim "prahu in navlake" v meni. Nekaj ustaljenih vzorcev bo potrebno zamenjati, kakšno navado popraviti, na novo zastaviti ... Dela ne zmanjka, a ne? :) Ampak potem se lažje diha, dela, ustvarja ...


Imejte lep dan!