petek, 31. januar 2014

Nagrada? Ja in ne :)


V zadnjem tednu po blogih kroži "delovna nagrada" Liebster. Napišeš nekaj o sebi, odgovoriš na vprašanja, sestaviš vprašanja, deliš naprej.
Hvaležna sem vsem, ki ste mi jo podelile.


Upam, da ne bo zelo narobe, ker igre ne bom nadaljevala. Čeprav si nagrado za ustvarjanje (takšno in drugačno) zasluži prav vsaka, ki je še ni dobila!

Mislim, da sem drobce iz svojega življenja podeljevala vsaj dvakrat (preko podobne nagrade kot tokrat). Pa tudi v vsaki objavi dam v njo delček sebe. Včasih se mi zdi, da se "lupim" kot čebula. Plast za plastjo odkrivam sebe, svoje navade, razmišljanje ... Doživljam, da na tak način spletamo nevidne vezi.


Naj bo dan nežen!

sobota, 18. januar 2014

Imej čas


Naj mi bo oproščeno, ker sem si za današnjo objavo, ob voščilnici za ljubitelja kaminskih ur, privoščila "kopipejst" varianto. Ob branju spodnjih nasvetov sem ugotovila, da je danes čas za druženje (pa ne virtualno) :) Imej čas za:

Delo – kajti delo je cena za uspeh.
Misli – kajti razmišljanje je vir moči.
Igro – kajti igra je skrivnost mladosti.
Branje – kajti knjiga je temelj modrosti.
Prijaznost – kajti ljubeznivost je pot do sreče.
Sanje – kajti popeljejo te med zvezde.
Ljubezen – kajti ljubezen ne poganja sveta, a zaradi nje se vožnja izplača.
Veselje – kajti smeh je glasba duše. (Vir: Moj mikro)Organizacija časa pripomore k zmanjšanju stresa 

1. Vse svoje dejavnosti načrtujmo, seveda pridejo vmes izredni dogodki (naš maček poje sosedovega kanarčka in čas za rekreacijo se porabi za vaško politiko), pa vendar.
2. Predvidimo čas za sprostitev.
3. Obljubimo manj, da bomo lahko storili več, naučimo se reči tudi »ne«, ki je ne, in ni ja ali mogoče.
4. Pomembne dejavnosti si razdelimo v posamezne faze, najmanj prijetna (zoprna dela) opravimo najprej.
5. Posamezne aktivnosti načrtujmo  korak za korakom, ker je več stvari hkrati, poleg Windows, delal lahko samo še Julij Cezar in seveda nežnejši spol, to vsak dan poslušamo.
6. Naučimo se delegirati, naloge razdelimo med sodelavce ali družinske člane: tudi drugi znajo delo hitro in učinkovito opraviti, če jim le damo priložnost, da se izkažejo.
7. Vse aktivnosti niso enako pomembne, sestavimo seznam prioritetnih nalog in se ga držimo.
8. Enako zahtevna opravila razvrstimo skupaj, najtežja opravimo, ko se najlažje koncentriramo oziroma smo najbolj spočiti.
9. Pri opravljanju del iščimo vedno nove metode oziroma načine dela: stvari se da vedno izboljšati, neumno pa je delati vedno na isti način in pričakovati drugačne rezultate. (Vir: enako kot zgoraj)


Naredila sem še eno voščilnico, zelo podobno zgornji, zato jo dodajam v to objavo.

sreda, 15. januar 2014

Peščena obala - barvni izziv


Pridne članice ustvarjalnega tima pri Craftalnici so že pri 99. izzivu. Tu in tam mi uspe narediti kakšno voščilnico, da se jim lahko pridružim. Tokratni izziv me je premamil zaradi barvne inspiracije. Spominja me na toplo peščeno obalo in  glasbo pljuskanja morskih valov.
Barvni izziv mi je blizu tudi zato, ker je moja ustvarjalna soba v teh barvah. Rjavi toni delujejo pomirjujoče, a zaradi odtenkov modre hkrati sveže in navdihujoče.


Če bi z barvo opredelila mamo (voščilnica je zanjo), bi ji pripisala modro in rjavo. Modro za modrost, saj jo dojemam kot žensko, polno življenjske modrosti, ki je ne more dati nobena šola. Prav gotovo so takšni tudi vaši starši, babice, dedki, ki so modrost nabirali skozi življenjske preizkušnje.
Rjava barva pa za njeno navezanost na zemljo. Zemlja (narava) je zanjo zdravilo. Z ljubeznijo obdeluje vrt, kjer najde mir, tišino ...nedelja, 12. januar 2014

Ko me inspirira #21


Kaj in kje je ključ, s katerim lahko odpremo hladna srca, da bi bolj utripala v ritmu medsebojne povezanosti, naklonjenosti, sočutja ...?


Prepričana sem, da so ti "ključi" različnih oblik, velikosti, narejeni iz najrazličnejših materialov. Včasih je dovolj nasmeh, topla in prijazna beseda. Spet drugič je za izdelavo ključa potrebno več truda, časa in volje.

Najraje bi odnehal, a te k temu nagiba ljubezen. Tista, ki ruši pregrade, postavlja mostove, kljubuje viharjem ...


************

Najprej je bil izziv pri Tini in Vladki, nato razmišljanje, kako se jima lahko pridružim, šele nato je dozorela ideja za kuverto s srčkom. Zato obema hvala za navdih!


torek, 07. januar 2014

Želje


Ob lanskih rojstnodnevnih voščilnicah nekaj želja (zaobljub si ne delam :)).

Želim ...,

... da bi imela oči, odprte za lepote narave; ... srce, sočutno za ljudi;... moč, za premagovanje težav

ter čas za telovadbo;... "moč, da spremenim to kar lahko spremenim; in pogum, da sprejmem to, česar ne morem spremeniti; in modrost, da bom spoznala razliko med obema." 

Še kakšna želja bi se našla, pa je zmanjkalo voščilnic :)