četrtek, 27. marec 2014

Craftalnica - naj bo cvetje


V torek je skoraj vsak otrok imel za mamo kakšen šopek, lončnico ali cvet ob njihovem dnevu. Prav prijetno in toplo mi je bilo, ko sem gledala cvetočo učilnico. Cvetje ima svojo tiho govorico: mislim nate, ljubim te, hvaležna sem, oprosti mi ...


Tisti dan so me obdajale same rožice. Mislim tudi na otroke, ki so prav gotovo najlepše cvetlice na travniku življenja."Cvetje vedno naredi ljudi boljše, srečnejše in bolj pripravljene pomagati: 

je sončni žarek, hrana in zdravilo za dušo." ( Luther Burbank)

ponedeljek, 24. marec 2014

Premikanje telesa in duše


Vseh pet nečakinj je navdušenih nad konji. Imajo to srečo, da jih imajo doma oz. v bližini doma. Večje se že učijo jahanja, mlajše zaenkrat še ne dosežejo stremen ter zato osvajajo teorijo kar na trdnih tleh. Med najbolj priljubljenimi igricami teh mlajših, je igra vlog: najprej je ena konjiček in jo druga jezdi, potem sledi zamenjava. Starši pa se hudujejo, ker imajo vsa kolena blatna in hlače oz. nogavičke raztrgane :)


Napis za najstarejšo nečakinjo sem našla na Pinterestu, kjer je prava zakladnica lepih misli. Verjetno bo misel res držala. Bo potrebno preizkusiti. Zaenkrat je moja duša v gibanju na drugačne načine :)


Ostanite v gibanju.

****
Šablona: Scrapping Cottage - Rocking Horse (Simona, hvala!)

sreda, 19. marec 2014

Sezona


Ob prebujanju narave, se prebuja tudi sezona krstov in porok. Slednjih je sicer precej manj. Škoda, saj imam toliko idej za poročne voščilnice :)


S svakom sva pred kratkim izdelovala obod  kamina in pri glajenju robov uporabila samolepilni mrežasti trak. Že pri samem delu sem vedela, da bi bil trak koristen tudi pri mojem ustvarjanju. Tako je pristal na tej krstni voščilnici. Na končani voščilnici mi je nekaj manjkalo, zato sem na trak "posula" zvezdice.Naj bo dan čudovit.

četrtek, 13. marec 2014

Vedno je tako, kadar ljubimo

L. je mož, najboljši prijatelj, nekdo, ki me najbolj razume.
Ve, da me rado zebe in imam še poleti v postelji nogavičke (sicer bolj tanke). Trudi se razumeti, da ko mi ni, mi pač ni. Pa naj gre za izlet, obisk ali kaj drugega.


Prilagaja se mojim urnikom in uči me spontanosti. Uživava v obredu pitja kavice, ko pridem iz službe. Čuteče razume moje solze, ko gledam romantične filme.


Tiho se umakne in čaka, da me mine trma.
Skupaj sanjava, se smejiva, delava načrte ... Blagoslovljena sem.


Pravijo, da tako kot se zlato prečisti v ognju, se ljubezen v trpljenju. Drži in še kako. Zadnji trije meseci so osamljeni, napolnjeni z njegovim trpljenjem, a vendar polni ljubeče bližine, kadar sva skupaj, toplih besed, trdnega upanja in vere, da bo vse v redu. Nekoč ...


Vedno je tako, kadar ljubimo.

*********

Izziv: Ko me inspirira #23.
Ideja: Vladkina zložena vabila za poroko

ponedeljek, 10. marec 2014

Ko me inspirira #23

Marčevski izziv Ko me inspirira  je pripravila Tina, ki jo je nagovorila krasna Daničina voščilnica.


Z izzivom okrašene notranjosti voščilnice, je zadela v mojo šibko točko. Včasih se potrudim in v voščilnico vložim le dodaten list, ki ga ob robovih nekoliko okrasim. Pa je zelo lepo, če dobiš še izdelano notranjost.Pri izzivu sem se kar držala Tinine ideje z okencem in prozorno folijo. Tako je ptiček prilepljen na folijo, vejica pa je na notranji strani. Napis "čestitke" je iz nove Tinine kolekcije šablon in štampiljk. Lahko napišem le to: čestitam Tina! :)


Lep dan in vse dobro!

petek, 07. marec 2014

Bodi to, kar si


V eni skupini otrok smo izdelovali prav posebne maske. Izrezali so jih iz malo tršega papirja in nekje ob robu napisali svoje ime. Vsaka maska je šla od enega do drugega otroka. Nanjo so napisali, kaj lepega in dobrega vidijo oz. vedo o drugem. Ko je popisana (z barvicami, da so bile lepo pisane) maska prišla do lastnika, so na glas prebrali vse zapise. Marsikdo je bil vidno ganjen in presenečen.


Modrost "Bodi to, kar si!", je sicer lahko zavajajoč. Tako lahko svojo lenobo, nepoštenost, jezo in druge slabe lastnosti ter razvade, opravičuješ s tem, da sebi in drugim govoriš, da takšen pač si. In pika.

Verjamem, da sleherni izmed nas ve, da biti to, kar si, pomeni vse tisto dobro, kar predstavlja človeka. Hkrati pa se zavedati, da to zahteva kar nekaj napora. Preseganje slabosti, grdih navad in še česa slabega, kar je v nas, ni tako lahko delo. Prinaša pa mir, veselje in zadovoljstvo.*****
Kotna šablona: Cottage Cutz - Fancy Floral Butterfly Corner (hvala Vladka!)

Lep, sončen vikend!

sobota, 01. marec 2014

Vsi na kolo ...


Glede ukvarjanja s športom ali kakšno rekreativno dejavnostjo sem v prvi prestavi. Ne manjka dosti, da bi lahko prišla vsaj do tretje ali četrte. Le kakšna spodbuda bi bila dovolj. Še najbolje mi gredo sprehodi in hribolazništvo, ter tu in tam kolesarjenje.


V slednjem uživam, kadar mi kdo zadaj ali spredaj ne teži: "Gremo malo bolj živo. Saj nisi na sprehodu. Kaj toliko gledaš naokoli." No, saj ni tako hudo :)


Zame so trenutki na kolesu priložnost za sprostitev, sožitje z naravo, občudovanje lepega ... Ker se po 30-minutnem kolesarjenju začneta sproščati še hormona sreče endorfin in adrenalin, te kolesarjenje še osrečuje in deluje protistresno in protidepresivno. Zanimivo, kaj? Včasih se mi zdi, da je vrtenje pedalov kot molitev in premagovanje razdalj meditacija.

Prihajajo toplejši, pomladni dnevi. Zato hitro na kolo, za zdravo telo (in še kaj).

Izziv: Craftalnica št. 102 - Postavitev