torek, 29. april 2014

Vaja v akvarelnem barvanju


Maja in Vladka sta me navdušili za spletni tečaj akvarelnega barvanja (hvala, ker sta ga omenili v mojem zadnjem blogovskem zapisu). Takšen tečaj je zame prvi in sem malce vznemirjena, kako poteka in kako mi bo šlo. Za vajo pred samim začetkom sem zopet vzela v roke Tinine štampiljke in šablone Divje vrtnice. "Prazni" odtis je kot nalašč za akvarelno barvanje.


Ozadje je narejeno z dvojnim embosiranjem (upam, da se na spodnji fotografiji vidi).


Najprej sem toplotno embosirala bel šeleshamer, (štampiljka Hero Arts Envelope Liner Background) ter ga senčila s Tea Dye blazinico. Nato sem ozadje spustila skozi strojček in tako še suho embosirala z mapo Textile. Izbočene dele sem rahlo potapkala z rjavo blazinico Versafine Vintage Sepia. Malce igranja v teh vremensko nestanovitnih aprilskih uricah.

********
Izziv:
- Craftalnica - Embosiranje
- Najlepši par - galerija April


četrtek, 24. april 2014

Embosiranje


Nov izziv v Craftalnici zahteva embosiran detajl.


Uporabila sem Tinine štampiljke Divje vrtnice in jih toplo embosirala z belim prahom. Embosirane vrtnice sem pobarvala z akvarelnimi svinčniki, odtisnjene liste pa z distress blazinico (Peeled Paint).


Lep in cvetoč dan!


sobota, 19. april 2014

Velikonočno veselje


"Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš,
ta svet je lep, če nekoga rad imaš,
če stisneš roko komu, ki ga kaj boli,
ta svet je lep, če si človek do ljudi." 
(Tone Pavček)


Zgornje besede se uresničujejo preko ljudi, ki jih poznam in preko Božje bližine. Zato jih želim deliti z vami ob letošnji veliki noči. Naj vas napolnjujejo z veseljem, mirom in blagostjo.


ponedeljek, 14. april 2014

Za diplomo


Simona mi je s svojo čestitko za diplomo pomagala razširiti moj miselni okvir, kakšna naj bi bila tovrstna čestitka.

V mislih sta se mi vedno pojavili sliki diplomskega pokrivala in zvitka, povezanega z rdečo vrvico. Mogoče še učena sova, in izbor motivov se je končal.

Prav gotovo danes mladi izobraženci (maturanti, diplomanti) ne uporabljajo  peres in tinte v steklenički za pisanje. Je bolj znamenje, da začenjajo pisati na nov list v knjigi njihovega življenja. Pri tem jim bo pomagala izobrazba, ki so si jo pridobili in jo bodo morali vedno znova nadgrajevati in širiti.


Navdih za ozadje je bila Vladkina voščilnica in tako se pridružujem njenemu in Tininemu izzivu.

Izziv:
- Craftalnica: Čestitke ob diplomi
- Ko me inspirira št. 24
- Najlepši par: Album meseca aprila (uporabljeni šabloni: Čestitke in Dekorativni robovi)

ponedeljek, 07. april 2014

Roza škornji


Idejo za voščilnico z roza jahalnim škornjem, sem našla na Pinterestu.


Naredila sem jo za deklico (na fotki se vidi delček njene noge in rumen kroks :)), ki sedaj jaha le v spremstvu starejših. Glede na navdušenje pa verjamem, da bo čez nekaj let že sama jezdila in s konjevega hrbta odkrivala lepote narave.Prijazen dan!