ponedeljek, 28. julij 2014

Nekaj za fanta/moškega


Pri voščilnicah za moške imam skoraj vedno težave. Podobno je tudi z darili zanje. Vesela sem tokratnega izziva na Craftalnici, kjer bom prav gotovo našla kakšno dobro idejo za moško voščilnico. S konjem me je že očarala Janja, zato je tudi na moji ta plemenita žival.


Preizkusila sem s senčenjem ozadja z nastrganim papirjem, ki daje videz gora in hribov. Idejo sem dobila pri Michelle. Namesto barvnih blazinic sem uporabila pastele.

Konjiček je izrezan s šablono Memorybox Trotting Pony, napis Čestitke je Tinina šablona.
Želim lep dan, pa naj bo moker ali sončen.

torek, 15. julij 2014

Ko me inspirira #27


Tina je za julijski izziv izbrala krasno Martinino voščilnico močnih, izrazitih barv.


Zaradi bujnega zelenja, ki ga je v tem letnem času obilo okoli nas, sem se odločila za voščilnico v zeleni barvi. Zelena v naravi me vabi v svoj "objem". Izkoristim vsako priložnost, ko ne lije, da se sprehodim po mehki zeleni preprogi. Do gozda ali samo do najinega mini vrtička.

Na voščilnici je Goethejeva misel, ki prav tako vabi, da zapustimo svoje gnezdece in se odpravimo do ljudi. V tuje kraje spoznavati njihove navade ali le do bližnje prijateljice na klepet ob kavici.

Spodnja voščilnica je nastala za Tinin in Vladkin junijski izziv, pa me je rok za prijavo povozil.


Lep in prijeten dan!

torek, 08. julij 2014

Nahrbtnik, rukzak, ruzak ...


... in še kakšen izraz bi se našel za to torbo, ki se skoraj gotovo najde v vsakem domu.Zame so na nek način simbol prostega časa, pohodništva, trenutkov v naravi in s prijatelji. Spominjajo me na dijaška in študentska leta, ko je bil velik nahrbtnik zvest sopotnik na potepanjih po Evropi.So pohodni, šolski, kolesarski, za prenosnike ...

Včasih (verjetno kar daleč nazaj v preteklosti) pa so jih uporabljali le lovci za svojo opremo in ulovljen plen. Ti prvi nahrbtniki so bili usnjeni in sešiti z "nitjo", narejeno iz črevesja. Pot od teh preprostih nahrbtnikov do sodobnih, je bila kar dolga in zanimiva. Bili so celo leseni, pa aluminijasti. Danes je izbira že tako pestra, da je kar problem izbrati najprimernejšega.

(Ideja: tukaj)

Lep in prijeten dan!

torek, 01. julij 2014

Divje vrtnice


Nekaj minut nazaj sem na terasi pila kavico, brala zanimiv roman in bila pokrita z dekico (nora sem na znamko D. Fussenegger, ker so kvalitetne in krasnih barv ter motivov). Prvega julija. Ko bi morala biti v kopalkah in vzdihovati od vročine. Pa saj nič ne moremo. Zato je takšno vreme kot nalašč za sprehode, pohode, kolesarjenje ... Slednjega bolj malo, ker še vedno čakam, da me bo "zagrabilo". :)Bolj na začetku mojega ustvarjanja sem kupovala tiste štampiljke in šablone, ki so mi bile všeč. Ni bilo pomembno, da sem nekatere uporabila le enkrat. Sčasoma, ko se je ponudba pri nas obogatila, sem morala delati selekcijo, sicer bi preveč zapravila. Zdaj me pri nakupu vodi vprašanje: "ali lahko to štampiljko/šablono uporabim za različne priložnosti?" Ena od takšnih vsestranskih štampiljk je prav gotovo iz Tinine kolekcije Divje vrtnice. Če rečem, da jo obožujem, ne bom pretiravala :)


Lep in prijeten dan!