petek, 29. avgust 2014

Obdarovanost


... je tista čudovita lastnost oz. zavest, da je vsak dan dar, ki ponuja nešteto majhnih darov.
Le videti jih je potrebno, jih sprejeti in biti hvaležen, ker smo obdarovani. Dar pride nepričakovano, zanj ni potrebno ničesar storiti, si ga zaslužiti ... Ne deluje po logiki "daj-dam".


Na teh voščilnicah so uporabljene štampiljke Penelope's blossom, dobljene v bonbončku, ki ga je podarila Maja (Hiška iz papirja). Takšni bonbončki so zame drobni, a hkrati zelo dragoceni darovi, ki polepšajo dan in te spravijo v pogon, da z njihovo uporabo koga razveseliš.

Želim vam obdarovan dan.

nedelja, 17. avgust 2014

Ko me inspirira #28


Za avgustovski izziv je Vladka izbrala barvanje motiva. To tehniko sem včasih uporabljala na skoraj vseh voščilnicah. Potem je prišla želja po spremembi in sem se bolj našla v motivih, izrezanih s šablonami. No, tudi pri tem bolj ali manj sama pobarvam oz. senčim motiv.


Izbrala sem motive cvetja (Flourishes - A Year of Flowers)  in naredila tri preproste zahvalnice. Motivi so pobarvani z akvarelnimi barvicami. Kljub poskusom barvanja z distress inki, se najbolj domače počutim z barvicami in vodnim čopičem.


Lep preostanek podaljšanega vikenda.

torek, 12. avgust 2014

Na obešalniku


Eno od mojih priljubljenih opravil je nakupovanje oblačil za otroke (za kakšno rojstnodnevno darilo ali kar tako). Ker je nečakov in nečakinj dovolj, bom lahko to počela vsaj še nekaj let.


Verjetno ob tem podoživljam svoja otroška leta. Pravi praznik je bil, če sem dobila kaj novega. Večinoma sem oblačila "podedovala" od starejše sestre in sestrične. Rahlo ponošena in zbledelih barv so za nekaj časa postala moja last, dokler jih nisem prerasla in so pristale pri mlajši sestri.


Zdi sem mi, da je vsako oblačilo imelo svojo zgodbo in s tem tudi vrednost. Morda prav zato rada kdaj pa kdaj zavijem v "second hand" trgovino, kjer najdem kakšen kos oblačila zase. Takšnega, ki ga ne najdeš v nobeni trgovini in je kot ulit.Lep in prijeten dan!