ponedeljek, 29. september 2014

Gobji trio


Čeprav me ustvarjalno že kar vleče v decembrske praznike, je prav, da se malo ustavim še pri bogati jeseni. Včerajšnji dan sem izkoristila za kolesarsko turo in občudovanje krasne narave.


Malce se me je lotila žalost. Tako krasen dan in še nedelja po vrhu, ljudje pa sesajo in umivajo avte. Kmetje silirajo koruzo, čeprav je še za nekaj dni napovedano lepo vreme. Nekje je nekdo kosil svoj majhen košček zelenice okoli hiše. In še in še ...

Je kriv ta nori tempo, ko ljudje med tednom ne najdejo časa za takšna opravila? Letos je vzrok verjetno tudi vreme, saj je potrebno loviti vsak lep dan, da se kaj opravi. Kar mi je seveda čisto jasno in razumem.
Ali pa smo malo izgubili čut za nedeljo, za dan, prost dela?


Slika treh simpatičnih mušnic je z neta in pobarvana z akvarelnimi svinčniki. Prvič sem printala na risalni list iz tega bloka risalnih listov. Zelo sem zadovoljna, saj se barve lepo prelivajo, papir se nič ne svaljka ...

Izziv: Craft-alnica - Slika kot izziv

Uživajte v toplih jesenskih barvah.

torek, 16. september 2014

Ptičje hiške


Tina je za septembrski izziv izbrala barvito Sabinino ogrlico. Na polkrožni izsek je nanizala vrtnice v barvah bunkic z ogrlice. Vladka se je držala barvne sheme in na svojo voščilnico zložila nekaj barvitih metuljev. Mene pa so premamile razvrščene ptičje hiške. Odtis štampijke Hero Arts Birdhouse Willage mi je pred nekaj leti poslala Sonja.Pri barvanju sem imela kar nekaj težav, saj se mi je zdelo, da bodo hiške preveč enolične in dolgočasne :)
Tako me je mikalo, da bi bila kakšna fasada rumene barve, ali ...Naj bo dan pisan in barvit!

ponedeljek, 08. september 2014

Bunkica s čipko


S septembrskim izzivom na Mavelu so me malo podregnili, da bo počasi potrebno razmišljati o božično-novoletnih voščilnicah. Vedno mi zmanjka časa in tik pred zdajci delam še kakšno voščilnico. Čeprav imam seznam, komu vse poslati, se še vedno najde kdo, ki je nekako "padel" z njega.


Za voščilnico sem uporabila dolgo pričakovane šablone Mama Elephant - Femme Frames. Občutek imam, da bodo še velikokrat v uporabi.

Na ozadje bunkice (ki to sicer ni, saj sem uporabila prazen del) sem dodala čipko za bolj bogat videz. In zato, da lahko sodelujem v izzivu na Craftalnici - Čipke.Bodite lepo!