sreda, 27. maj 2015

Cvetoči in dišeči trenutki


Dobra stvar pri kolesarjenju (seveda zraven gibanja) mi je ugotavljanje različnih cvetličnih vonjav. V teh dneh je v zraku nežen in sadežen vonj akacijevih cvetov. Ob kakšnih večjih grmih vrtnice "srkam" njihov omamen vonj.


Pa vonj lilij, cvetlic, ki so simbol čistosti, navdih poetom ..., lahko očara vsakogar. Ja, kolesarjenje ni samo za telo, tudi duša dobi svojo energijo :)

Šablono lilije sem si kupila z namenom, da bi cvetove uporabila na velikonočnih voščilnicah. Hotela sem jih skombinirati s križem, vendar mi ni bila všeč nobena postavitev. Obračala sem jih sem in tja, jih dala pred križ, za križ ...
Tako je šablona prišla na vrsto šele za rojstnodnevni voščilnici.
Pri prvi sem cvetove izrezala iz vzorcev, ki se dobijo v trgovinah z barvami. Najbolj všeč so mi tisti, ki imajo "peskano" površino. Mislim, da so reklamni vzorci za barve Jub.Cvetove na drugi voščilnici sem izrezala iz akvarelnega papirja in jih pobarvala z akvarelnimi svinčniki. Pri fotografiranju motivov, pobarvanih z akvareli, mi nekaj najbolj nežnih tonov "izgine" in je videti malce drugače kot v resnici.
Želim vam omamno dišeč dan :)

ponedeljek, 18. maj 2015

Prvoobhajilni


Maj je mesec, ko se po župnijah  zvrstijo slovesnosti ob prvem svetem obhajilu. Čeprav je od mojega že lepo število let, ostajajo v spominu prijetni drobci. Pričakovanje, veselje, nežnost, belina, čistost, ljubeča bližina ... Vse to, kar čutim in doživljam še danes ob tem kruhu življenja, ki ga zame predstavlja hostija. Kruh, ki hrani dušo. Kruh, ki nasiti pričakovanja. Kruh, ki dviga ob padcih. Kruh življenja.


***
Izziv: Craftalnica - Sveti zakrament
***
Material:
Štampiljka: Mavelu - Aleluja
Šablone: Nellies Snellen - Heart, Mama Elephant - Femme Frames, Spellbinders - Fancy Tags, Scrapping Cottage - Sweethearts Lovebirds, Cuttlebug - 2X2 Vintage.

***

Lep in prijazen dan!

petek, 08. maj 2015

Nekaj zlatega, nekaj dragocenega


Tinin in Vladkin majski izziv nosi naslov "Nekaj zlatega". Maj je zame med vsemi meseci najljubši, zlati :). Malce zaradi rojstnega dneva in obletnice poroke. Pa tudi zaradi prvomajskih praznikov in letošnjega kratkega dopustniškega potepanja/kolesarjenja.


Ozadje voščilnice sem imela narejeno že pred nekaj tedni. Na akvarelni papir sem v debelejšem sloju nanesla belo tempero, pomešano s škrobom. Na nekoliko suho podlago sem odtisnila izbočen del plastične embosirne mape. Popolnoma posušeno sem senčila z distresi v rjavih tonih. Po tem packanju je ozadje čakalo in čakalo, dokler ni prišel Tinin izziv. Na tag (Janja, hvala!) sem toplotno embosirala Vladkin napis iz kompleta štampiljk Misli. Dodala sem srček -  izrezan iz smirkovega papirja in ga zlato toplotno embosirala.En del prvomajskih praznikov sva izkoristila za kolesarski potep po hrvaški Istri.
Začela sva v krasnem in slikovitem Motovunu.


Najin načrt je bil kolesarjenje po Porečanki - Parenzani.


Uresničen je bil le deloma, saj sva na enem odcepu spregledala znak, ki bi naju usmeril na pravo pot. Pa nič hudega. Je bilo tako še bolj zanimivo. In naporno tudi :)

Pot (tista prava) naju je vodila po takšnih lepih cestah in kotičkih.


Vreme je bilo kot naročeno za kolesarjenje. Malo oblačno, malo vetrovno, da so se kolesa hitreje vrtela.


Preostanek potepanja je bil "skok" do obale in kolesarjenje med oljčnimi nasadi in vinogradi. Vmes pa kakšna stara istrska vasica.


Še nekaj morskih utrinkov:

Lep in prijeten dan!

****
Izziv: Ko me inspirira #36 - Zlato