torek, 28. julij 2015

Morsko veselje


Čeprav sta Tina in Vladka že končali z izzivom Poletje, še kar ostajam pri njem. Sonček iz prejšnjih objav me je zvabil na morje. Na peščeno plažo, tako primerno za otroško razigranost, za zidanje peščenih gradov, pečenje potičk ... Sama imam raje drobno kamenje na plaži , ki ne zleze povsod tako kot mivka.

Kar nekaj časa je že minilo od zadnjega pobarvanega motiva.


Tokrat sem na spletu poiskala motiv, ga natisnila in pobarvala z akvarelnimi barvicami. Pesek je toplotno embosiran prah  "Old paper".


Lainščkove besede so vzete iz knjige Dlan mi po tebi diši, in sicer gre za pesem Sposodim si. Že kar nekaj časa sem v  "pesniškem" obdobju, ko si iz knjižnice  prinesem vsaj kakšno pesniško zbirko. Vedno se najde kakšna kitica, ki se me dotakne in si jo shranim na računalnik. Za voščilnice ali voščila so nadvse primerna.Lep poletni dan! Malce je pač moker :)

petek, 17. julij 2015

Sončni žarki


Sončni žarek je pravo ime
za katerega koli otroka.
Sončni žarek, 
ki gre čez nas kot mila in dobra roka.
(T. Pavček)


Ta teden kar krepko čutimo dotike sončnih žarkov. Nič kaj mili niso. In za tiste poklice, ki so vezani na delo na prostem prej nadloga kot blagoslov.
Zame pa je to tisto pravo poletje, ko lahko še dolgo v večer sedim na terasi brez dolgih rokavov in hlač. Skuham preprosto kosilo v senci na prenosni kuhalni plošči. Vsak dan poberem na vrtu kakšen zrel sadež. Poletje, ki me razvaja in ga imam rada. 


Ja, nič se ne pritožujem nad sončnimi žarki. Tako so se me dotaknili, da so pristali kar na dveh voščilnicah. Tokrat so se celo obarvali. Naredila sem jih s Tinino plastično šablono in barvnimi kredami. Žarke sem utrdila z lakom za lase. Misel, najdena na spletu, mi je zelo blizu in ljuba. Vrstice (... Verjamem v ljubezen, tudi ko je na čutim. Verjamem v Boga, čeprav ga ne vidim) so našli zapisane na steni koncentracijskega taborišča. Koliko vere, upanja in ljubezni je moralo biti v tistem, ki je to zapisal. 

****
Šablone: 
- Najlepši par - Sončni žarki
- Mama Elephant - Femme Frame
-  Cottage Cutz - Summertime Fun

***
Izziv:
- Najlepši par - Galerija meseca julijatorek, 14. julij 2015

Sončni zahod


Počasi, kot sanje objamejo miren spanec, nebo drži prt mraka, da bi vanj sonce nežno ovilo in naravo k počitku povabilo. Sonce pošilja še zadnje poljube na vrhove dreves in vabi zvezde ter luno na nočni ples.
***
Izziv: Ko me inspirira - Poletje
          Najlepši par - Julijska galerija

***
Šablone:
- Najlepši par: Topli žarki in Dekorativni robovi
- Memory Box - Country landscape
- Sizzix - Bold pop design set


Večerni poletni pozdravček!

četrtek, 09. julij 2015

Poletna dekoracija


Ponavadi me pomlad in jesen prehitita, in preden se lotim dekoracije, sta tu že poletje oz. zima. Takrat si ponavadi vzamem čas, da vsaj delček letnega časa prenesem v dom in tik ob njem. Čeprav sem obdana z naravo, potrebujem njeno raznolikost in lepoto tudi takrat, kadar sem za štirimi stenami.
Poleti večina dekoracije "diši" po morju. Venček iz školjk, beli kamni, naplavljen les in še kaj, najdejo svoje mesto na policah, stenah ... Že nekaj časa pa sem iskala nekaj primernega za nišo pred vhodom. Vedela sem, da bo nekaj podobnega kot je to:Na vsakem dopustu in v mnogih trgovinah sem iskala galeba, ki bi mi bil všeč. Po treh letih sem obupala in se sprijaznila, da na njegovo mesto sede prikupen mornarček, ki prijazno pozdravi vsakega gosta.
***
Izziv: Ko me inspirira #38 - Poletje

***

Svež in ohlajen pozdrav!

sreda, 01. julij 2015

Podolgovate voščilnice


Izdelave podolgovate voščilnice se lotim le tedaj, če je takšno naročilo. Primernejše so takrat, če želimo v voščilnico priložiti denar ali darilni bon (ponavadi so podolgovate oblike). Niso mi najbolj pisane na kožo, saj imam probleme s postavitvijo glavnega motiva in dodatkov.

Pri poročni sem težavo rešila z daljšim besedilom, ki zapolni več kot polovico voščilnice. Z natisnjenimi besedili sem se malce okužila pri Vladki :)
Pri birmskih pa til z okrasno sponko poveže glavni motiv s preostalim "praznim" prostorom voščilnice.
Lep in prijeten dan!