torek, 29. september 2015

Sivka in rožice ter akvarelna ozadja


Ob množici vzorčastih papirjev, ki v omari čakajo na boljše čase, so mi še najlepši in uporabni tisti, ki jih naredim sama. Ne gre in ne gre mi kombiniranje papirjev z različnimi vzorci in barvami. Kar občudujem tiste, ki to obvladate in uporabljate na svojih malih mojstrovinah.

Pri teh voščilnicah/zahvalnicah sem preizkušala različne tehnike akvarelnega ozadja.

Za to rjavo ozadje sem na plastično folijo s čopičem nanesla barvo ter čez potapkala akvarelni papir. Tik, preden se je podlaga posušila, sem posula grobo sol. Ko je bilo suho, sem s prsti zrnca odstranila.


Postopek za drugo ozadje je podoben, le da sem vlažno površino tu in tam popivnala z koščkom gobe.


Pri tretjem pa sem barvo nanašala neposredno na vlažen akvarelni papir in pustila, da se razlije po celotni površini.
***
Izziv: Najlepši par - Galerija meseca septembra (štampiljke Sreča čaka nate)

***

Prijazen pozdrav!

sreda, 23. september 2015

Jesen v domu

Vroče poletje se je poslovilo in prvi jesenski dan prinaša dež in hladnejše vreme. Nov letni čas pa bo naravo obarvalo s toplejšimi toni. Delček teh barv je jesenski veter prinesel tudi v najin dom. Škatlica za ključe je dobila novo podobo.
Okvir in Camusovo misel sem oblikovala v wordu, listki in pentlja so del CC šablone Autumn Centerpiece.


Prijazen dan!

ponedeljek, 14. september 2015

Tresočka z drevesom


Po vročih in kar suhih poletnih dneh počasi stopamo med jesensko obarvane tone narave. Rdeči, oranžni, zlatorumeni odtenki poskrbijo, da je kljub kakšnemu meglenemu in hladnejšemu dnevu, narava videti bogata in razkošna. Delček teh barv se je že ujel na voščilnico, le drevo še vztraja pri močno zeleni.

Malce senčenja, packanja, pršenja z vodo in tapkanja s papirnatim robčkom - takšna je bila včerajšnja večerna ustvarjalna terapija z namenom, da naredim voščilnico za Tinin in Vladkin izziv.


***
Izziv:
- Ko me inspirira št. 40
- Najlepši par - galerija meseca septembra

***
Šablone:
- Najlepši par: Romantični okvirji in hvala
- SC: Summertime fun

Prijeten dan!

ponedeljek, 07. september 2015

Vrtnice


Z mrzlimi jutri že kar hitro korakamo tetki jeseni naproti. Prav z umetniškim zanosom bo začela barvati listje na drevesih. Še prej pa nam bo postregla s polnimi košarami dobrot - hruške, grozdje, slive ... in še kaj se bo znašlo v njih.Na grmih pa najdemo še zadnje cvetove vrtnic. Tinine me vedno znova premamijo in pristanejo na voščilnicah, namenjene kakšni nežni ženski duši. Tokrat sem štampiljke embosirala s prozornim prahom, pobarvala z akvarelnimi svinčnik barvicami, na sredini pa naredila drobne zelene pikice z  Viva paper-pen pisalom. Ozadje je narejeno na enak način, s štampiljko Wood Grain (Kaiser craft), dobljeno v bonbončku pri Janji (še enkrat hvala za vse, kar je bilo v njem!). Napis iz kompleta Sreča ..., sem najprej potapkala z embosing, nato z Distress blazinico Dusty Concord, posula s prozornim prahom in toplotno utrdila. Na koncu le še nekaj polovičnih kristalčkov za popestritev ozadja.****
Izziv: Galerija meseca septembra - Najlepši par

****

Prijeten dan!