sobota, 31. oktober 2015

Listje in košček jute


Sončna in barvita jesen me še vedno navdihuje v ustvarjanju. Vsak sprehod v naravi prinese kakšno novo idejo za voščilnico ali dekoracijo doma. Ni težko "povabiti" jesen v dom in njena bogata barvna paleta lahko zasije tudi v naših prostorih.


Tinine listke sem najprej senčila z distressi, nato pa šla preko s perlastimi vodenkami. Z njimi je tudi narejeno ozadje voščilnice. Pod listje in želod sem dala košček traku iz jute. Za mehkobo in malo drugačnosti. Belo ozadje je platno v listih.****
Šablone: Rayher (Tina B.) - Listi in želod
               Najlepši par: Sreča
Štampiljke: Najlepši par - Sreča čaka nate

****
Izziv: Najlepši par - oktober

****

Sončen dan!

torek, 20. oktober 2015

Venček iz jesenskega listja


Ustvarjalno me vsak dan bolj vleče v zimo in božično-novoletne praznike. Tokratni izziv na Craft-alnici pa me je še za nekaj časa obdržal v ustvarjalni jeseni.
Med iskanjem misli, ki govorijo o tem letnem času, nisem našla nobenega v slovenskem jeziku, ki bi me nagovoril. Zato sem izbrala enega kar med množico v angleškem.


Vladka, tisočkrat hvala za nasvet glede oblikovanja napisov! Hitro sem morala preizkusiti igračkanje v WordArtu :) Za prvič kar bo.
Ozadje je (zopet) malo popackano z bleščečimi vodenkami, ter poštempljano s štampiljko v videzu lesa. Listje sem senčila z distressi in nalepila na krog, zarisan s svinčnikom.Topel pozdrav!

****
Izziv:
- Craft-alnica - Jesensko listje

****
Šablone:
- Scrapping Cottage - Autumn Centerpiece
- Spellbinders - Decorative Labels Twenty-Eight

torek, 13. oktober 2015

Roza pentlja


Medtem, ko se vojščaki mojega imunskega sistema, s pomočjo Lekadolov C in domačih zdravil, zavzeto borijo proti vdorom virusov in bakterij, je v svet ustvarjalnosti uspešno vdrl virus ink smooshinga.  Preveč je tistih ustvarjalk, ki so me okužile, da bi pisala vsako posebej. Vsem pa se iskreno zahvaljujem za uspešno predajo tega virusa. Na tokratnih voščilnicah, namenjenih akciji Rožnatega oktobra, si je nadel malce bleščeč videz (uporabila sem perlaste vodene barvice). Packanje in prenašanje barv na podlago je res zanimivo in podležeš en-dva-tri.


Mislim, da sem Vladkino štampiljko "Polna košara" uporabila prvič. Košarica je polna srčkov, namenjenih tistim, ki se spopadajo z rakom na dojki in potrebujejo še več ljubezni in podpore.

****
Šablone:
Najlepši par: Pravokotniki s šivi, Odprti tag, mini srčki (dobljeni pri nakupu v Tinini trgovini)
Memory Box: Bountiful Basket

****
Izziva:
Craftalnica - Roza pentlja
Najlepši par - oktobrska galerija

****
Prijazen dan!

ponedeljek, 05. oktober 2015

Košarica jesenskega listja


Jesen me je okužila s svojo barvitostjo in bogastvom pridelkov. "Krivi" sta tudi Vladka in Tina z novim izzivom Jesensko listje. Navdih za voščilnico je bila Vladka z uporabo šablone Odprti tag. Listje sem skrbno pograbila, dala v košaro in skupaj z bučo je lahko lepa jesenska dekoracija pred vhodnimi vrati. Ob tem "spravljanju" listja se se spomnila otroštva, ko smo hodili s krplami po listje za steljo v bližnji gozd. Iz gozda pa ni šlo le listje, temveč tudi slastni kostanji, zdravilni šipek, razni storži ...


Prostor okoli motiva mi je bil malo preveč pust, pa sem ga zapolnila z zlatimi pikicami, ki bi naj govorile o jesenskem bogastvu narave. Moram priznati, da mi je bilo bolj všeč brez pikic :) Morda bi bile lepše kakšne akvarelne packe?***
Šablone:
- Najlepši par: Odprti tag
- Memorybox: Bountiful basket
- Cottage cutz: Autumn centerpiece

***
Izzivi:
- Najlepši par - galerija meseca oktobra
- Ko me inspirira št. 41, Jesensko listje

Prijeten dan!

petek, 02. oktober 2015

Jesensko listje


Počasi, vendar vztrajno, si drevesa barvajo svoje krošnje. Sprehod po gozdu bo postal sprehod po pisani galeriji narave. Čas, ko se narava odpravlja k počitku, je tudi čas, ko se nekoliko umiri  tempo življenja. Dolgi večeri vabijo v toplo zavetje doma, pod mehko dekico in obute volnene zokne, z dobro knjigo v eni, in skodelico čaja v drugi roki. Pesnik W. C. Bryant je zapisal, da je jesen najlepši zadnji nasmeh leta, ki se izteka.
Tu in tam delček jeseni zaide tudi v moje ustvarjanje.
Nove Tinine šablone (za Rayherja) listkov so kar vabile, da jih obarvam v jesenske barve.

 

Joseph Haydn: Jesensko listje

Lepo škrlatno je drevo,
ko hladen veter veje,
v vseh barvah zažari jesen,
a sivo je nebo.


Jesensko listje, kam hitiš?
Ujeli bi te radi,
ko z vetrom rajaš in vrtiš
kot zlato se kolo.

Ječijo veje in drhte
brez pisane odeje,
kako jih zebe brez kopren,
ko pride k nam jesen.

***
Izziv: Najlepši par - oktobrska galerija (štampiljka Sreča čaka nate)
Prijazen dan!