četrtek, 25. februar 2016

Preprosta ...


... za hvaležnost.

Ponovno sem imela v rokah embosing prah ter pištolo. Skrajni čas, da Tina in Vladka objavita nov izziv :)


Tokrat sem uporabila štampiljko, ki je prišla prav po sedmih letih ali še več. Nekaj preprostih rožic, listov in vijugic ter par potegov s čopičem na papirju za akrilne barve. V drobne kupčke sem dodala pikice Liquid pearls - white opal za bolj bleščeč videz. In nekaj črnih pack za malo igrivosti. Tinina šablona "hvala" pa pove namen čestitke.***
Pripomočki:
- Najlepši par: Hvala
- Stampendous; Daisy Chain
- Ranger: Liquid Pearls

***
Izziv: Najlepši par - galerija meseca februarja

***

Hvala za obisk in imej prijazen dan!

torek, 16. februar 2016

Potonika


Ne spomnim se, če sem že kdaj za kakšen izziv naredila tri voščilnice. Vladka in Tina sta me (zgleda, da ne samo mene) pošteno okužili z emboss resist tehniko. Virusom, ki napadejo telo, se zaenkrat še uspešno upiram, čeprav so na delovnem mestu, pri sorodnikih, znancih, v poštenem razmahu. Virus, ki je napadel ustvarjalnost, pa je tako vedno dobrodošel. Tako trdovraten je, da se pozna tudi na izgledu bloga. Prišel pa je od Vladke :) Hvala in nič nisem jezna, ker si me okužila :)
Verjetno to še ni zadnja varianta ...


Potoniko sem odtisnila na akvarelni papir ter nato vroče embosirala. Senčila z Distressi: Spiced Marmelade, Rusty Hinge in Dried Marigold. Za malo 3D učinka sem s čopičem in akvarelnimi barvicami senčila ob robu cveta in listov. Odtis sem razrezala na tri dele ter prilepila na eko karton. Za zaključek in piko na i je dovolj le še napis iz Tininega seta Sreča čaka nate.


***
Izziv:
- Ko me inspirira - Emboss resist tehnika
- Najlepši par - galerija meseca februarja

***
Pripomočki:
- Altenew - Peony scrolls
- Najlepši par - Sreča čaka nate

***

Vse dobro!

petek, 12. februar 2016

Ni še konec ...... zime in snega. Ponekod je že tanka bela odeja prekrila naravo. Iz pisarne gledam na Pohorje, kjer belo-siva zavesa skriva snežinke in belo barva gozdove.
Čeprav sem z ustvarjanjem že bolj v pomladi, sem včeraj naredila še eno zimsko, da sem preizkusila, kako se napis obnese v emboss resist tehniki.
Tinino štampiljko sem embosirala na akvarelni papir, ga nato s selotejpom pritrdila na podlago. Papir sem z gobico pošteno navlažila in nato kar z gobico nanašala tempera barve, da so se lepo prelile ena v drugo.
Za zaključek sem dodala samo še Tinino snežinko in glavno besedo prepustila besedam.


***
Uporabljeni pripomočki
- Najlepši par: Pravokotniki s šivi, Srčna snežinka 2 in Naj praznično veselje ...

***
Izzivi:
- Ko me inspirira #45
- Galerija najlepšega para

***

Prijazen pozdrav!

torek, 09. februar 2016

Življenje je kakor fotoaparat

Življenje je kakor fotoaparat.
Osredotoči se na tisto, kar je zares pomembno,
ujemi le dobre trenutke.
In če se stvari ne odvijajo tako kot si želiš,
poskusi ponovno.


Fotografija je univerzalna govorica, ki jo razumejo povsod. Pove nam zgodbe brez besed. Popelje nas v spomine, z njo obiščemo kraje, ki jih morda nikoli ne bomo videli. Spremlja nas v različnih življenjskih situacijah. Je spomin prihodnjim rodovom. Zaradi vsega tega je fotografija zelo dragocena. Zato je pomembno, da je lepo narejena. Kar precej pomembnih drobcev v zvezi z dobro fotografijo nam je natrosila Vladka na srečanju ustvarjalk v Ljubljani.


Izogibam se angleškim mislim na voščilnicah in če se le da, uporabim slovenske. Tokrat pa so izrazi takšni, ki bolje zvenijo v angleškem jeziku, saj se nanašajo na funkcije pri fotoaparatu.

Vijugice so narejene v emboss resist tehniki, zato voščilnico "lepim" v februarski izziv pri Vladki in Tini (v navdih jima je bila Martinina pomladna voščilnica). Narejene so na papir za oljno slikanje, zato ozadje daje vtis platna. Na posamezne dele sem nanesla rdeče pikice s paper pen pisalom. Izrez fotoaparata (Die-namics: Cute Cameras) sem dobila pri prijazni ustvarjalni prijateljici.

***
Izziv:
- Ko me inspirira #45 - Emboss resist tehnika

***

Lep pustni torek!

ponedeljek, 01. februar 2016

Moške rojstnodnevne


Kadar delam voščilnice po naročilu, rada vem, kakšna so zanimanja, hobiji ... slavljencev in temu primerne so tudi voščilnice. Velikokrat je edini podatek le to, da je za moškega oz. žensko in potem naredim nekaj splošnega. Za ženske običajno uporabim kakšen cvetlični motiv, za moške pa bolj moške barve.

Tako je bilo tudi s spodnjima preprostima tresočkama za dva, ki bosta kmalu srečala Abrahama.Ideja: Pinterest


Za zadnjo sem uporabila besede iz Svetega pisma, saj je bila voščilnica (in darilo) namenjeno duhovniku.
Lep začetek novega tedna!