sreda, 30. marec 2016

Za fantka


Moja draga ustvarjalna prijateljica Metuljčica Darja je postala babica. Verjetno je to luštno postati - nič ne boli, nič ne narediš, pa vseeno ogromno dobiš :) Nik je pravi korenjak in z vseh strani deležen ljubezni.
Babici in dediju (joj, kako smešno se mi zdita ta izraza, saj jima sploh ni videti, da bi to lahko bila) sem poslala spodnjo voščilnico.Spečega dojenčka sem našla na Pinterestu, ga sprintala in pobarvala z akvarelnimi svinčnik barvicami. Metuljev let sem poudarila s pikicami (Paper Pen - Orange) Tudi potiskan papir je nekje s spleta ter natisnjen.***
Pripomočki:

  • Najlepši par: Kvadrati s šivi, Pentlji (Tina za Rayher)
  • Spellbinders: Captivating Squares
Izziv:
***

Veliko nežne ljubezni!

nedelja, 27. marec 2016

Praznično


Zame in za marsikoga največji praznik, si zasluži malo daljšo objavo. Dogajanja je toliko, da težko vse strnem v nekaj vrstic in par fotografij.

Z dekoracijo doma se letos nisem toliko trudila kot ostala leta. Nastal je le ta šopek. Na ozelenele vrbove veje sem obesila plastična jajčka, pobarvana z marelično akrilno barvo in okrašena z belimi cvetovi in metulji (dobijo se na traku v kakšni šiviljski trgovini - moji okraski so iz Zlate nitke v Mariboru).Najina velikonočna košarica je bila precej majhna. Bolj primerna za kakšno otroško roko, ki bi košarico nesla k blagoslovu :) Meni je praktična, ker ni pretežka in nerodna za nošenje. Zraven vseh jedi, ki spadajo vanjo, sem  "položila" še vse tiste, ki so v ozadju teh jedi. Od poljedelca, živinorejca, mlinarja, do strojnikov, inženirjev, biologov ...  Ne pozabim tudi na vse nas, ki bomo jedli te dobrote. Naj se blagoslov prenese na vse.


Že tradicionalno so pirhi rdeči kot kapljice krvi in znamenje ljubezni. Le da sem jih tokrat skuhala v gemaju (vrsta vina), da so dobili kristalčke in jih nato za trenutek povaljala v rdeči barvi. Tako so na njih vidni drobni kristalčki, ki se na svetlobi krasno zasvetijo.
Za manjše in malo večje otroke sem naredila velikonočne "košarice" s skromnimi sladkimi dobrotami. Tinina košarica mi ni dala miru :) Preprosta in zanimiva za izdelavo. Preden sem se lotila izrezovanja, sem papir poštempljala s Tininimi rožicami, ki so sicer namenjene pirhom.Za ostale košarice sem dobila idejo tukaj. Tudi pri teh sem uporabila izdelke Najlepšega para (za rob in izrez: šabloni Zaokroženi borduri in Mini embalaža).Še zadnje velikonočne voščilnice:


Voščila (božična in velikonočna) v voščilnicah že nekaj let napišem na roko na list A4 formata in potem ustrezno pomanjšam s fotokopiranjem. Priznam, da sem preveč lena, da bi vse pisala ročno. Le podpiševa se. Papir z akvarelnimi rožami sem našla na spletu.Za konec te veeelikeee objave le še dve darili. Klekljan srček sem dobila na srečanju "Otočank" v Ljubljani v izmenjavi mačka v žaklju. Srce sem dala v svoj okvir, ki paše na steno jedilnice. Dobljenega, na katerem je bilo otoško ime ustvarjalke, sem nekje založila in tako pozabila, katera otočanka je naredila to mini veliko mojstrovino :(Fantastičen obesek je izpod rok ustvarjalke Kristine. Draga Kristina, ogrlica je že bila nošena in je požela iskrene pohvale! :) Hvala še tukaj!***
Izziv:


***

Veselo, ljubečo in hvaležno veliko noč!


petek, 25. marec 2016

Ljubezen je ranljiva


Zelo me je nagovorila lanska Majina velikonočna voščilnica. Upam, da ni jezna, ker sem jo kopirala in naredila nekaj prazničnih voščilnic.


Objavljam jo danes, ko je sicer materinski dan, pa tudi veliki petek, ko se spominjam Jezusovega trpljenja.


Ljubezen je nekaj lepega, velikega, vendar pa je tudi ranljiva. Zbližujejo nas dobrota, srčnost, veselje, vse tisto, kar je pozitivno. Ko pa pride trpljenje (bolezen, poškodba, osamljenost) v nas ali naše bližnje, pa lahko postane naše srce tudi bolj čuteče in ljubeče. Včasih imajo temni in boleči dnevi večjo povezovalno moč kot dnevi, ko sije sonce in je nebo brez oblačka. Ker sem to že velikokrat doživela, križ ne predstavlja samo trpljenja, ampak predvsem ljubezen, ki se daje, prinaša bližino in toplino.
Zato je srce na križu iz toplega in mehkega filca.


***
Izziv:

***


Topel in ljubeč dan!

sreda, 23. marec 2016

Cvetlični pirh


Za ta set velikonočnih voščilnic sem uporabila digitalni odtis pirha. Natisnila sem ga na papir iz risalnega bloka (Radeče papir). Listi imajo zanimivo rebrasto strukturo in na njih se da zelo lepo barvati z akvarelnimi barvicami. Papir se sicer nekoliko naguba, vendar dam pobarvane odtise čez noč pod malo skladovnico knjig, da se poravnajo.


Napis je Marinin iz seta štampiljk Aleluja.
Belino okoli pirha in napisa sem popestrila s pikicami Liquid pearls - White opal.
Brez Tininih šablon pravokotnikov (oz. kvadratov) s šivi pa skoraj več ne gre.
Vse dobro!

ponedeljek, 21. marec 2016

Pirh s cvetom


Moj veliki teden bo na blogu že velikonočno obarvan. Prejšnji teden sem bila pridna z izdelavo velikonočnih voščilnic. Ker bodo vse poslane po navadni pošti, so temu primerno preproste. Da je šlo delo hitreje od rok, sem naredila več enakih. Tokrat set štirih z velikim pirhom in novo Tinino rožico.


Idejo sem našla na Pinterestu.Na bleščeč foto karton sem senčila z distressi. Na obarvan del sem nalepila bel del, izrezan s šablono Foto dekoracija ter vse skupaj izrezala s šablono pirha. Cvet je izrezan iz belega akvarelnega papirja. Notranje delčke sem senčila ter jih nato z obojestranskim selotejpom nalepila nazaj v ustrezne prazne prostore. Pri eni voščilnici sem ozadje popestrila s smooshing tehniko, vendar mi je bilo preveč pisano, zato sem ostale tri pustila kar bele.

***
Pripomočki:

  • Najlepši par: Foto dekoracija, Obrobljen cvet, Kvadrati s šivi
  • Spellbinders: Nested eggs
***
Izziv:
***

Topel pozdrav!ponedeljek, 14. marec 2016

Votel okrasek


Metuljčica Darja je na svojem blogu opisala zanimivo ustvarjalno dogajanje v mariborskem Europarku. Velik aplavz si zaslužijo vsi umetniki, ki so delili svoje znanje, pa tudi organizatorji. Prav gotovo je to ogromen zalogaj, ki so ga z veliko vnemo in zagnanostjo speljali do konca. En velik hvala!

Udeležila sem se le ene, sobotne delavnice, kjer sta šarmanten Daniel in prikupna Natalia :) pokazala izdelavo belega votlega obeska.  Fimam zelo poredko, ponavadi na kakšni delavnici, le tu in tam tudi doma. Zato se ta neveščost pozna na mojih izdelkih.

Izdelale smo dva obeska, čeprav se meni zaradi velikosti zdita bolj uporabna kot okraska. Pokažem lahko le tega, saj je prvi, meni veliko lepši, izginil neznano kam. Ja, tudi to se zgodi.
Namesto obeska ga bom uporabila kot dekorativno "kapico" za čajno lučko.


Prav zaradi izgubljenega obeska sem verjetno dobila več zagona, da bom kakšnega podobnega naredila še doma. Le strojček za vrtanje in brušenje si moram prej nabaviti.
Tako pa zgledajo naši prvi obeski, kmalu zatem, ko so se spekli.


Prijeten dan!


petek, 11. marec 2016

Velikonočna voščilnica


Letošnja prva pomladanska polna luna je kar hitro po začetku pomladi, zato bo tudi velika noč zelo zgodaj. Zame prezgodaj zaradi voščilnic, ki jih imam namen izdelati in poslati za velikonočne praznike. Morala bom pošteno zavihati rokave, da bodo pravočasno pri naslovnikih. Verjetno bodo bolj preproste - takšne in podobne kot je današnja.Poštempljano ozadje z besedo Aleluja sem naredila po navdihu Tininega in Vladkinega #Ko me inspirira. Ideja se mi zdi super, da zapolniš prazen prostor, hkrati pa ni preveč moteče in osrednji motiv pride do izraza.


Tri rdeče pisanice so narejene s štampiljko Waltzingmouse Nestie Eggs (hvala prijazni ustvarjalki, ki mi jih je posodila). Žal je lastnica končala s poslom in se štampiljk ne da kupiti. Napis pa je Tinin.

***
Pripomočki:

  • Najlepši par: Pravokotnik s šivi, Vesele velikonočne praznike
  • Waltzingmouse: Nestie Eggs
  • Spellbinders: Nested Eggs
***
Izziv:


***

Prijeten dan!
torek, 08. marec 2016

Otroške tresočke

Današnja, rahlo pobeljena pokrajina, me je spomnila, da imam na računalniku v mapi "neobjavljene", še nekaj zimskih voščilnic. Vse tri so nastale za otroke, ki praznujejo rojstni dan v zimskih mesecih.


Olafa, ki v Ledenem kraljestvu predstavlja otroško nedolžnost in srečo ter ima verjetno najbolj nemogoče sanje na svetu, sem našla na spletu. Večkrat sem ga natisnila, izrezala posamezne delčke in sestavila v 3D snežaka.Voščilnici s pingvinom sta nastali za dvojčici. Sta popolnoma enaki, sicer je prepir med njima, katera je dobila lepšo voščilnico.***
Pripomočki:

  • Clearly Bessoted: Let it snow
  • Najlepši par: Odprti tag, Romantični okvirji
  • Mama Elephant: Femme Frames
***
Izziv:

***

Prijazen dan!

petek, 04. marec 2016

Venček z metuljem


Upam, da je voščilnica že pri slavljenki. Rojstne dneve nekaterih ustvarjalk imam shranjene, za druge zvem z njihovega bloga. Če le to omenijo :)


Iz dveh šablon krogov sem izrezala obroč, ga poštempljala z vejico in posula z zlatimi sekvinčki (za zlato slavljenko - ne zlato po letih :)). Najprej sem imela v mislih tresočko, vendar ni bilo časa, zato sem notranjost le popackala s smušing tehniko ter dodala metulja.***
Pripomočki:
- Najlepši par: Odprti tag, Sreča čaka nate

***
Izziv:
- Najlepši par: galerija meseca marca


Vse dobro!


torek, 01. marec 2016

V rjavih tonih


Srečo in srčni mir okušam tudi takrat, ko utišam "svoje domače". S tem mislim na različne želje, potrebe, čustva in še kaj, kar se v meni peha sem in tja ter želi prevlado. Mir in sreča se rodita, ko povežem v sebi, kar je različno in raztreseno. Velja za različna področja. Tudi za ustvarjanje.Tokrat so se ideje in misli zedinile, da bo voščilnica v rjavih tonih.
Eko karton sem izrezala s šablono kroga tako kot je pokazala Jennifer. Čisto preprosto, a končni izgled se mi zdi nekaj posebnega. V izrezan polkrog sem dala odtis potonike in ga le rahlo pobarvala z belo tempera barvo. Tinin izrez Sreča je izrezan iz eko kartona, potapkan z embosing blazinico in toplotno embosiran z zlatim prahom. Za ozadje sem uporabila reliefno mapo in robove rahlo senčila z blazinico Walnut Stain.


Fotografirala sem včeraj popoldan po peti uri, ko je bil že kar fajn mrak. Ampak z Vladkinimi navodili na srečanju ustvarjalk v Ljubljani in s spoznavanjem fotoaparata se da tudi v takšnih temnih pogojih narediti fotografije, primerne za objavo :)

***
Izziv: Najlepši par - galerija meseca marca

***

Prijazen dan!