četrtek, 28. april 2016

Reliefno ozadje


Še vedno ostajam pri reliefnem ozadju in barvanju s pastelnimi kredami Faber Castell. Te imam doma že vsaj 15 let, vendar so skoraj nedotaknjene. Šele pred kratkim sem ugotovila, da se da z njimi zelo lepo senčiti izbočene dele reliefnih osnov.


Pri tej je bilo malo težje, saj so delčki zelo majhni in precej skupaj. Ni čisto natančno, ampak tako je vse skupaj videti bolj umetniško :)

Belo osnovo sem najprej izrezala s šablono pravokotniki s šivi. Na izrezan del sem poševno položila Tinino šablono Foto dekoracijo in izrezala. Embosirala sem le zgornji in spodnji del osnove in z rahlim presledkom nalepila na papir v videzu platna. Napis vse najboljše je Vladkin.


Ta fotografija pa je za aprilski foto arhiv. Pogled proti Konjiški gori in hribovju, za katerimi je Celjska kotlina. Sneg in zmrzal sta marsikje napravila veliko škode in povzročala preglavice. Pogled na polomljene veje in pomrznjene rastline je žalosten. Kljub temu upam in verjamem, da si bo narava toliko opomogla, da bo pridelka in sadežev dovolj.



***
Šablone:

 • Rayher - Foto dekoracija (Tina B.)
 • Najlepši par - Pravokotniki s šivi
***
Izziv:

***





ponedeljek, 25. april 2016

Kamnito okno


Okna so moj priljubljeni fotografski motiv. Takšna stara, kamnita, na trdno zidanih hišah. Ali manjša, skoraj linice, na preprostih kmečkih hišah. Zdijo se mi kot zanimive platnice knjig, ki razkrivajo delček zgodbe, ki se skriva v notranjosti.


Za prvi Scrapping Cottage izziv sem izbrala njihovo šablono okna ter ga na polici okrasila s cvetočo vejico. Vsi delčki in ozadje so prebarvani z barvnimi kredami. Prst sem "oblekla" v vlažilni robček, povlekla preko krede ter barvo prenesla na izreze. Ta način barvanja sem zasledila pri Maji in Tini, ki sta uporabili vodene barve. Super se obnese tudi z barvnimi kredami.


***
Izziv:
- Cottage Cutz Challenge  - Anything goes

***
uporabljeni šabloni:
- Sweetheart Lovebirds
- Classic Arched Window

***

Prijazen pozdrav!

ponedeljek, 18. april 2016

Prekinjen venček


Voščilnico sem začela izdelovati za mesečni izziv Scrapping Cottage. Odkar imajo nov ustvarjalni tim, si redno pogledam, kaj lepega so ustvarjalke naredile. Čeprav so se prej vse res potrudile, me je najbolj pritegnil le Vladkin stil. Sedaj pa se mi zdi, da imajo vse ustvarjalke takšen način uporabe SC šablon, ki mi je blizu.


Za venček in rožice sem uporabila šablono Sweetheart Lovebirds. V navdih pri obliki venčka mi je bil venček na vhodnih vratih najinega doma.



Po lepljenju listov, cvetov in polperlic, sem že pozabila na izziv SC in v prazen prostor nalepila izrez Tinine šablone. Tako je voščilnica primerna za galerijo meseca aprila, za SC pa bom naredila drugo.



***
Izziv:
***
Pripomočki:
 • Šablone: Najlepši par (Kvadrati s šivi, Sreča), Scrapping Cottage (Sweetheart Lovebirds)
 • Štampiljka: Najlepši par (Sreča čaka nate)
***

Prijazen pozdrav!

četrtek, 14. april 2016

Zeleni prstki

Zjutraj, ko se peljem v službo, občudujem in se čudim, koliko nove in raznovrstne zelene barve so čez noč uporabili zeleni prstki narave, da so obarvali travnate preproge, ustvarili listne poganjke ... Toliko zelene, da se spočijejo oči in nahrani duša. Tudi moja ustvarjalnica je vsa v zelenem, kar se pozna po spodnjih voščilnicah. Seveda sta imeli prste vmes tudi Vladka in Tina z zelenim izzivom :)

1. Na delček taga, kamor lahko pride napis, sem speljala ozelenelo vejico ter dodala manjše in večje cvetove marjetic, narejenih s šablono Drevo. Mislim, da sem te cvetove najprej videla pri Vladki. Malo smušinga in napis, narejen s štampiljkami Podarjeno z veseljem.



2. S šablono za cvetke, ki sem jih uporabila pri zgornji voščilnici, sem rezala tako, da sem dobila podolgovat trak, uporabljen pri poročni voščilnici. Zelen zaključek zgoraj in spodaj je narejen z obojestranskim selotejpom in zelenimi bleščicami.





3. Na podlago sem s prozornim embosing prahom naredila drevo. Nato sem senčila z distressi različnih zelenih in rumenih odtenkov.  Na koncu pa na veje obesila  izrezane srčke. Hvala je iz seta težko pričakovanih štampiljk Sophisticated Script. Tako je na hitro nastala zahvalnica za drobno pozornost .



Hvala za vse dobre želje pri premagovanju virusov. S pomočjo čaja, kakšne tabletke, veliko počitka in predvsem z vašimi dobrimi mislimi so bili premagani.

***
Izziv - prijavljam prvo voščilnico:
***
Pripomočki:
 • šablone: Najlepši par/Tina za Rayher (Kvadrati s šivi, Pravokotniki s šivi, Foto dekoracija, Odprti tag, Drevo), Scrapping Cottage (Sweetheart Lovebirds)
 • štampiljke: Najlepši par (Podarjeno z veseljem), Concord and 9th (Sophisticated Script), Papertrey Ink (Through the trees)
***

Vse dobro!




ponedeljek, 11. april 2016

V cvetju


En teden "službenega" prehlada se je spremenil v vikend ležanja in dodaten dan bolniške. Službeni prehlad imenujem prehlad, ko ni takšne sile in si kljub nekoliko slabemu počutju še sposoben za službo. Ponavadi mini prehlade prebolim kar "stoje" in brez večjih problemov. No, saj tudi sedaj ni zelo kritično in je najhuje za mano. Le eno srečanje prijateljic in rojstni dan nečakinje sem morala izpustiti :(

Vsaj toliko sem bila sposobna, da sem končala to voščilnico.

 Motiv je bil pobarvan že nekaj časa nazaj, le s sestavo sem zavlačevala. Vse do Vladkinega in Tininega izziva Zelena pomlad. Potem so ustrezni papirji in dodatki dobili pravo mesto.


Pa še ena ideja glede fotografiranja voščilnic (ni moja, vendar ne vem, kje sem jo našla). Na prenosnem računalniku poiščem primerno fotografijo ozadja in jo povečam preko celega monitorja. Na tipkovnico položim leseno podlago (podložim jo tako, da ne sede na tipkovnico). Tako imam potem ozadje za voščilnice, ki ga lahko spreminjam glede na fotografirano voščilnico. Saj mogoče katera že fotografira na takšen način, pa se ne vidi :)
Fotografija, da bo bolj jasno, o čem pišem:



***
Izziv:

***
Pripomočki:
 • štampiljka: Whimsy stamps - Ruby
 • šablone: Najlepši par - kvadrati s šivi; Sizzix - Squares Scallop
***

Prijazen pozdrav!


petek, 08. april 2016

Sveta birma


Sobote in nedelje po veliki noči vse tja do poletja, so po župnijah v znamenju birm, ki se jim v maju pridružijo prva sveta obhajila.


Voščilnico sem naredila za fanta, ki bo prejel zakrament svete birme. Pri voščilnicah za zakramente se rada držim ustaljene verske simbolike. Golob kot znamenje Svetega Duha, z zeleno vejico s sedmimi listi, ki simbolizirajo sedem duhovnih darov. V življenje mladega kristjana naj birma prinaša nov/svež način življenja, povezan z Bogom in njegovimi darovi, da bo v življenju več luči, ljubezni, dobrote ... To Božjo ljubezen sem prikazala z rumenimi žarki. Da bo življenje bolj rodovitno, pa  je potrebna tudi duhovna hrana - predstavlja jo bel krog pod golobom - hostija.


***
Izziv: Najlepši par - galerija meseca aprila

***
Pripomočki:

 • šablona Kvadrati s šivi in Topli žarki
***

Lep dan in prijeten vikend!

ponedeljek, 04. april 2016

Prijateljstvo

Moi me je spodbudila k izdelavi te voščilnice. Dobro je, če se v škatli z voščilnicami na zalogo najde tudi takšna. Vedno se najde priložnost, da pride do prave osebe.


Cvet Najlepšega para sem uporabila na podoben način kot Tina v tej objavi. Izrezan je iz belega šeleshamerja. Cvet sem položila na akvarelni papir, ga rahlo obrisala s svinčnikom, nato pa obris pobarvala z akvarelnimi barvicami. Ker je cvet precej velik, sem dodala le še napis Sreča ...


***
Pripomočki:

 • Najlepši par: Obrobljen cvet, Kvadrati s šivi, Sreča čaka nate
Izziv:
 • Najlepši par: galerija meseca aprila
***

Prijeten dan!