torek, 31. maj 2016

Sočno sadje za izziv na Craft-alnici


Nove Tinine štampiljke in šablone se lepo ujemajo z novim izzivom na Craft-alnici, kjer želijo na voščilnici videti vsaj eno vrsto sadja. Uporabila sem digitalni odtis, ga natisnila na list iz risalnega bloka (najcenejše sem našla v E-leclercu) ter pobarvala z akvarelnimi barvicami. Okrogla sadeža mi nista bila znana, zato sem ju (zaradi drobnih pikic) spremenila v mandarini.


Napis je iz seta šablon Sladke misli ter štampiljk Vse najslajše.
Češnje za fotografiji sem šla rabutat k sosedu :)


***
Še je čas za bonbonček:


***
Izziv:

***

Sočen pozdrav!petek, 27. maj 2016

Zlata poroka


In prav zato ...Ni vse tako enostavno, kot je bilo takrat,
       ko sva se prvič videla.
Ni vse tako čudovito, kot je bilo takrat,
       ko sva se zaljubila.
Ni vse tako vzneseno in polno pričakovanj,
       kot je bilo na dan poroke.
Ni vse tako preračunano, kot je bilo takrat,
      ko sva začela graditi svoj dom.
Ni vse tako brezizhodno,
      kot se je zdelo ob trenutkih prvih nesporazumov.

Ni vse tako ...

In prav zato še naprej ostajava skupaj!
(Barbarič M. in Strašek Januš M, 2016, Vse dobro ob obletnici poroke, Slomškova založba)
Bonbonček:***
Pripomočki:
Šablone
  • Najlepši par: Kvadrati s šivi, Okrasimo s cvetjem
***
Izziv: 
***

Topel pozdrav!

ponedeljek, 23. maj 2016

Okrogle rojstnodnevne in bonbonček


V preteklem tednu sem naredila tri voščilnice za slavljence - Abrahame.
Prva je morala biti bolj hudomušna. Ker takšnih štampiljk nimam, sem si pomagala s Pinterestom. Motiv sem pobarvala z akvarelnimi barvicami, dodala številko ter trak z napisom.


Druga je šla h gospodu, ki se ukvarja z lesom, zato je tudi voščilnica malce "lesena".Ta pa je za gospo, ki ima rada rožice. Trenutno so najbolj "vroče" Tinine. Čeprav sem si rekla, da jih ne potrebujem, sem kmalu podlegla vašim idejam in voščilnicam, na katerih ste jih uporabile.Meni do takšne okrogle številke manjka še pravljično število let :) 
Ker sem pred kratkim praznovala in že dooolgooo ni bilo nobenega bonbončka z moje strani, 
vas želim malo posladkati
Oziroma eno od vas, ki bo pod to objavo pustila komentar. 
Čas imate do torka, 31. maja, žrebala pa bom naslednji dan. 
Izžrebanka dobi bon za 30,00 € v trgovini Najlepši par.Vesela bom, če boste bonbonček omenile na svojem blogu. 

***
Pripomočki:
Šablone
  • Najlepši par: Pravokotniki s šivi, Okrasimo s cvetjem, Odprti tag, Čestitke 1
  • Spellbinders: Circle, Scalloped Circles, Decorative Labels št. 28
***
Izziv: 
***

Prijazen dan!


torek, 17. maj 2016

Dvojni navdih


Že pri pogledu na Tinino voščilnico, še bolj pa po ogledu videa, so me zasrbeli prsti, da bi se lotila izdelave podobne voščilnice. Ker sem pred kratkim dobila naročilo za voščilnico za rojstni dan učiteljice, sem za ozadje izbrala videz črne šolske table, na kateri so še sledovi krede. Na zgornji del besede "čestitke" sem nanesla malo tempera barve, da bolj izstopa in je vidna. Besedi "iz srca" pa sta toplotno embosirani z belim prahom.


Pri izdelavi voščilnice z makom, mi je ostal en trak papirja v barvah mavrice. Uporabila sem ga za rožice. Zato mislim, da voščilnico lahko prijavim za Tinin in Vladkin izziv "Mavrično".***
Pripomočki:

  • Šablone: Najlepši par - Okrasimo s cvetjem, Romantični okvirji, Pravokotniki s šivi, Čestitke 1
  • Štampiljka: Najlepši par - Podarjeno z veseljem
***
Izzivi:
***

Topel pozdrav!

petek, 13. maj 2016

Šopek tulipanov


Tulipani so prišli v Evropo iz Turčije v 16. stoletju, vendar so jih sprva uporabljali za prehrano. Kaj hitro so ugotovili, da čebulice niso preveč okusne in je bolje, če jih gojijo za okras.


Ime prihaja iz turške besede za pokrivalo. Cvet ima obliko njihovega tradicionalnega pokrivala. Od tod je potem nastala evropska beseda turban. 1001 noč je prva knjiga, ki omenja tulipane. Nekaj zanimivosti o tej pomladanski cvetlici, ki je pristala na voščilnici za majski izziv pri Scrapping Cottagu.


***
Šabloni:

***
Izziv:
***

Prijazen pozdrav!


torek, 10. maj 2016

Ko me inspirira #48 - Mavrično


Tina in Vladka sta v maj stopili v mavričnih barvah, navdihnjeni ob krasni Majini voščilnici v teh prelepih barvah. Tako kot smo navdušeni nad tisto pravo, ki se kot živobarven lok vzpenja preko neba, smo in bomo ustvarjalke prav gotovo navdušene ob tem izzivu. Mene sta vsekakor spravile v ustvarjalnico in izdelovanju voščilnice za njun izziv.


Na fotopapir sem z distress blazinicami nanesla mavrične barve ter poškropila z vodo, da so nastali svetlejši madeži. Na odrezan trak sem nalepila bele makove cvetove in dodala le še Vladkin napis iz seta Rojstni dan.***
Pripomočki:
Šablone:

***
Izziv:

Prijeten dan!

petek, 06. maj 2016

Mehki copatki


Hvala za čestitke v komentarjih prejšnje objave. Z veseljem sem jih prebrala in bilo mi je kar toplo pri srcu.

Če bi bil najin zakon požegnan z otroki, bi bilo sinu zagotovo ime Filip :). Je pa kar nakaj prijateljev in znancev, ki imajo malčke s tem imenom.  Tako so vsi ti Filipi na nek način "najini". :) Nazadnje je Filipa rodila prijateljica in tako je Mirjam dobila bratca.
Za copatke iz filca sem se navdušila pri Maji in tudi sama ideja za voščilnico je njena.


Upam, da kdo ne misli, da sem se zmotila pri prvi črki in sem Filipa preimenovala v Bilipa :) Te štampiljke črk so res malo posebne in f je pač takšen.Danes je zame prav poseben dan. Med pisanjem te objave sem "skočila" k Vladki in od tam na SC blog, kjer sem videla, da sem prva izžrebanka njihovega prvega izziva :) Juuuupiiii. Pa bom tako dobila prav posebno ustvarjalno darilo ob obletnici poroke :)


***
Pripomočki:

***
Izziv:
***

Vesel pozdrav in prijeten vikend!


torek, 03. maj 2016

Obletnica poroke


Starejši zakonci vedo povedati, da se vsak dan ne pije mleko in med ni vsak dan na jedilniku. Pridejo težave, krize, bolezni ... Lahko pomenijo nevarnost ali priložnost za rast in še večjo povezanost. Nežna in rahla ljubezen se zlati in žlahtni preko preizkušenj. Jaz še vedno ostane jaz, vendar je v ospredju midva in iskanje skupne poti med čermi vsakdana.


Najina letošnja rožna (po drugem poimenovanju kositrna, vendar je rožna lepša, a ne?) obletnica in od staršev safirna (baje tudi pozlačena) je priložnost za veselje, ker je ljubezen živa in vedno globlja.

Voščilnica je nastala za moja starša. Izreza src sem potapkala z lepilno blazinico, posula s prahom ter utrdila z grelno pištolo (Vladkina ideja). Kvadrat s šivi je Tinin, prav tako je njen napis čestitke. Okvir za kvadratom je Spellbindersov.***
Izzivi:

***
Pripomočki
***

Prijeten in prijazen dan!