četrtek, 30. junij 2016

Morska voščilnica z žepkom za izziv Scrapping Cottage


Za rep lovim zadnji dan za 3. izziv pri SC - Pocket - Žepek. Za izžrebanih 50,00 $ na prvem izzivu sem si naročila njihovo letošnjo morsko kolekcijo, zato se mi je zdelo prav, da jih nekaj uporabim na tej voščilnici.


Žepek sem dobila tako, da sem kar prepognila prva sloja papirja v zgornjem kotu in vstavila tag, kamor se lahko napiše kratko posvetilo.***
Izziv: Scrapping Cottage - #3: Pocket

***
Uporabljene šablone:
Bodite lepo!


ponedeljek, 27. junij 2016

Doma narejen pripomoček za odtise


Da sem se lotila izdelave pripomočka za odtise, je botrovala visoka cena originalnega Mistija.
Dodatno spodbudo sem dobila od ustvarjalne prijateljice, ki mi je zagotovila, da je izdelava sila preprosta in poceni (manj kot 10,00 €). Tako sem se zakopala v projekt DIY MISTI.

Nekaj stvari (lepila in lepilni trak) sem imela doma, ostale sem kupila v tehnični (spone za vrata in okvir za fotografijo) in ustvarjalni (magnetno ploščo) trgovini.

1. Na spodnji del okvirja za sliko (A4 format) sem nalepila (lepilo Pattex universal) magnetno ploščo
2. Milimetrski papir sem vroče plastificirala in nalepila na magnet
3. Na robove okvirja je prišel dvostranski montažni lepilni trak.
4. Centimetrski rob (ravnilo) sem natisnila kar z neta in ga zaščitila s prozornim selotejpom.
5. Nazadnje sem nalepila (Pattex Total) le še spone, počakala, da se lepilo posuši in ...... domači MISTI je pripravljen za uporabo.


Papir pričvrstim na podlago kar s težkimi in tankimi podložkami, najdenimi v moževi delavnici. Da se tudi s koščkom maskirnega ali washi traku.

Še en nasvet: zunanjo stran stekla sem danes zaščitila z dvema plastema prozorne folije za zavijanje knjig. V primeru, da se bi se mi steklo pri uporabi zlomilo, je manj nevarnosti poškodb. Pa še steklo se ne bi razletelo po površini, ampak bi ostalo prilepljeno na folijo.Pa še prva voščilnica, narejena s tem domačim ustvarjalnim pripomočkom:Lep in prijazen dan!

ponedeljek, 20. junij 2016

Čajnik


Počasi, upam, da v tem tednu, se bom potrudila pregledati in pokomentirati, kaj vse ste ustvarile v teh 14 dneh, ko sva si privoščila dopust s potepanjem po Italiji in Franciji, s kratkim skokom v Švico. Ni kaj, zelo pridne ste bile v svojih ustvarjalnih sobicah oz. za ustvarjalnimi mizicami.
Ko bom uspela urediti vse fotografije, bom objavila nekaj foto utrinkov krasnega in seveda prekratkega dopusta.Za rojstni dan me je dragi obdaril s Copici in tako se je rodila nova ustvarjalna ljubezen :) Motiv na tej in prejšnji voščilnici je pobarvan s temi flomastri. Veliko vaje in pobarvanih motivov bo potrebno (seveda še kakšen Copic več), da bom res zadovoljna s svojim barvanjem in senčenjem.


***
Izziv: Najlepši par - galerija meseca junija

***
Pripomočki:

  • Najlepši par: Kvadrat s šivi, Vse najboljše 3
***

Prijazen pozdrav!

četrtek, 16. junij 2016

Pozornost iz srca ...


... se skriva v malenkostih:
- v Milka čokoladi ob zaključku šolskega leta
- v posojenem dežniku, ker sem svojega pozabila doma
- v sms-u: "Si že na poti domov, ker kuham kavico?"
- v sosedovem povabilu na zrele češnje
In še in še. Vsak dan znova.
Ostanite/mo pozorni.

ponedeljek, 13. junij 2016

Cvetlični aranžma - Ko me inspirira #49


Kamorkoli pogledaš, cveti in diši. 
Ni čudno, da sta cvetoča narava in krasna Anjina voščilnica navdihnila Vladko in Tino in dali junijskemu izzivu naslov Cvetlični aranžma.


Za njun izziv sem želela izdelati preprosto voščilnico, zato  sem se odločila le za dve barvi. Bela osnova in bel cvetlični aranžma ter zeleni oval z napisom in zelenim ozadjem v videzu lesa. ***

***

Prijazen pozdrav!

četrtek, 09. junij 2016

Zahvalnice


Če kaj pogrešam pri sebi, je to posluh oz. dar za petje. Vem, da se lahko marsikaj naučiš in pridobiš z vadbo. Vendar zelo težko razviješ nekaj, česar je premalo, da bi se razvijalo in zraslo. Pojem, in še to potiho, le pri maši, kjer so glasovi drugih toliko močni, da se mojega fušanja ne sliši :)
Tu in tam pa rada grem na kakšen koncert, da se napolnim z lepimi glasovi in lahko srce zapoje.

Za letni koncert ženskega pevskega zbora, pri katerem poje sestrična, sem naredila preproste zahvalnice. Veselje do petja in lepota lepega glasu, je povezalo 25 žensk, ki se sicer vsak dan srečujejo z življenjem in smrtjo. Ko sem bila na njihovem koncertu, sem dobila občutek, da ima njihovo petje ravno zaradi tega soočanja s krhkostjo življenja, še večjo moč in vero v lepoto življenja.

Akvarelni papir in akvarelna tehnika za ozadje, Tinin trakec in besedica hvala ter velik violinski ključ.Prijazen pozdrav!

ponedeljek, 06. junij 2016

Fantovski


Včerajšnja nedelja in še prihodnja, sta verjetno zadnji nedelji v tem šolskem letu, ko po župnijah potekajo slovesnosti svetih birm.

Preprosta voščilnica za fanta, z glavnim simbolom tega zakramenta - golobom, ki predstavlja Svetega Duha. In njegove darove, ki so kot seme položeni v srca mladih. Ob tistih lepih trenutkih, ko je v ospredju slovesnost, pa fotografiranje, dobra hrana ter darila botrov in drugih sorodnikov, je Duh s svojimi darovi velikokrat tako tih in neopažen. Vendar verjamem in doživljam, da pridejo trenutki ali dnevi, ko deluje z vso močjo. Takrat, ko ga najbolj potrebujem: v bolezni, preizkušnjah, osamljenosti ..., postane rešilna točka mojega življenja.


Še ena fantovska, za osemnajstletnika. Navdušen športnik, ki trenira nogomet in sanja, da bo kdaj tako dober kot njegov nogometni vzornik. Morda bo čez leta postal zvezdnik, zato zvezda za krogom, kjer je številka. Fantiča z žogo sem našla na spletu.Prijeten dan!

sreda, 01. junij 2016

Hvala + izžrebanka bonbončka


Pozdravljene, drage moje!

Hvala za vse lepe želje ob rojstnem dnevu in odzive na ponujeni bonbonček - bon v trgovini Najlepši par.


Žreb je določil Marjeto - Marjetina ustvarjalnica.Draga Marjeta, čestitam in ti želim veselo in sladko zapravljanje. Zdaj, ko so zunaj nove šablone in štampiljke, to verjetno ne bo težko :) Piši na moj e-naslov, da ti pošljem kodo za koriščenje bona.

Prijazen dan!