torek, 26. julij 2016

Zelenje


Čestitkarska vnema se v juliju in avgustu nekoliko umakne in da prostor drobnim užitkom ob branju knjig. Lahkotne, napete, življenjske, žalostne ... Izposojene po priporočilu prijateljice, trenutnemu navdihu, zanimivi platnici ... Ponavadi gre kakšna tudi zraven v službo za družbo ob pitju kavice.
Zato so in bodo objave na blogu bolj poredke.

Za mesečni SC izziv "Zelenje - Greenery" sem naredila preprosto voščilnico, z zeleno vitico, drobnimi bež rožicami in Vladkinim napisom.

Morska zahvala je bila za prijazno natakarico, ki je našla in shranila moja pozabljena sončna očala. Tako se zgodi, ko greš s prijateljico na klepet ob kavi in ob odhodu pozabiš, kaj vse si imel zraven.

***
Izziv:
Scrapping Cottage - Greenery

***
Uporabljeni šabloni:


Prijazen dan!četrtek, 14. julij 2016

Okrogla obletnica


Vladka in Tina nas že 50 mesecev izzivata in navdihujeta, zato se šika, da sta za jubilejni izziv izbrale temo "okrogla praznovanja". Sprva sem mislila, da se jima bom pridružila z voščilnico za zalogo, potem pa je prišla prošnja za voščilnico ob srečanju z Abrahamom.


Po mojih objavah lahko vidite, da so mi zelo ljube štampiljke potonik (Altenew). Hvala Janji za njen bolšjak, da sem lahko prišla do njih (takrat še ni bilo našega Magic Craft Shopa, iz tujine pa nisem naročevala) in jih z veseljem uporabljam. Tako hvaležne so za barvanje. Tudi tokrat so prišli v poštev Copici in pa malce bele tempere, za posamezne poudarke na cvetovih in listju.


***
Izziv: Ko me inspirira #50 - Okrogla praznovanja

***

Prijeten dan!

ponedeljek, 11. julij 2016

Deček z žabicami


Morda se je udeležil pomladanske akcije prenašanja žab, ko jim prostovoljci pomagajo pri njihovem pohodu od gozda, kjer so prezimovale, do vode, kjer se bodo parile in izlegle jajčeca za nov žabji zarod. To jim je v naravi. Velikokrat njihovo "romanje" prekine prometna cesta in mnoge končajo pod avtomobilskimi kolesi. Žabice nimajo izbire. Vedno bodo šle po poti, ki so jo ubirale generacije njenih prednikov.


Motiv mi je bil ljubek in primeren za rojstni dan nečaka, ki ima rad živali.


Topel pozdrav!


petek, 08. julij 2016

Med nama je nekaj ...


Naročnica, ki je bila tudi poročna priča, je želela preprosto voščilnico s kitico Lainščkove pesmi na prvi strani.
Ker sem bila ravno v fazi ustvarjalne vneme, sem naredila tri. Saj je dobro imeti kakšno na zalogi.
Na dveh je kitica natisnjena, na tretji sem malo vadila gotsko pisavo.
Šele po fotografiranju sem opazila, da mi je pri priimku pobegnil "č". Neprijetnost sem rešila tako, da sem celoten priimek prekrila s papirnatim trakom in ga napisala še enkrat. Za ponovno fotografiranje pa ni bilo več časa.
Prijeten vikend!


torek, 05. julij 2016

Rdeče potonike


Včeraj je praznovala ustvarjalna prijateljica, Metuljčica Darja. Mislim, da je voščilnica že pri njej in jo lahko objavim.
Čas cvetenja potonik se je sicer že iztekel, vendar so mi tako všeč, da sem se odločila za voščilnico s tem motivom. Pobarvana s Copici, okolica senčena z akvarelnimi barvicami, malo črnega šprica, Vladkin napis ter Tinini pravokotniki s šivi.


***
Izziv: Najlepši par - julijska galerija

***

Topel pozdrav!