četrtek, 25. avgust 2016

Darilne kuverte


Podolgovate voščilnice, ki gredo v kuverte amerikanke, mi nikakor niso blizu in se jih zelo nerada lotim. Zato raje naredim darilno kuverto, kadar sem naprošena za podolgovato voščilnico, kamor bo zraven voščila dodan bon oz. denar.

Večina porok je ponavadi v pomladnih mesecih, zlasti maja. Letos pa je v naših koncih malo drugače in je pravi poročni naval konec avgusta in vse tja do sredine jeseni.

Spodnji darilni kuverti sta bili za isto poroko. Obe v roza barvi, saj je bila ta barva "roza" nit poročnega slavja.Za svakovih okroglih 40 pa malo bolj moška darilna kuverta.
Sončen pozdrav!

sreda, 17. avgust 2016

Morski voščilnici


V teh poletnih dneh je toliko dogajanja, da je blog bolj na stranskem tiru. Vaše objave in mojstrovine še uspem pregledati, za komentarje pa že velikokrat zmanjka časa. Bo bolje ...


Skoraj za rep lovim izziv pri Tini in Vladki. Še sreča, da sta imela nečak in nečakinja pred kratkim rojstni dan, da sem se lotila otroške voščilnice. Oba obožujeta morje in vodo, zato obe s tem pridihom.
***
Izziv:

  • Ko me inspirira #53 - Otroško
  • Copic marker Europe - Fantasy
  • Najlepši par - galerija meseca avgusta (šabloni odprti tag in pravokotniki s šivi)***

Prijazen pozdrav!

torek, 09. avgust 2016

Voščilnica s skritim voščilom

Idejo za rojstnodnevno voščilnico sem dobila pri Keltiki. Všeč mi je bila njena zamisel o skritem voščilu za glavnim motivom. Odtis (Sarah Kay: A kiss for Chloe) sem pobarvala s Copici, ga nalepila na vzorčast papir ter z razcepkom, ki sem ga skrila za papirnati gumb, pritrdila na odtisnjeno voščilo.Hkrati je šla od doma (vendar ne za istega slavljenca) steklenica s preprosto obešanko z v voščilom na zadnji strani.


Topel pozdrav!

četrtek, 04. avgust 2016

Ob premestitvi

Prvi avgust je že tradicionalno datum, ko se po slovenskih župnijah selijo duhovniki. Večinoma pride do njih zaradi starosti, bolezni in smrti duhovnikov, pa tudi zaradi želje po spremembi. Po petih letih se bom (oz. se že) tako na eni izmed "mojih" župnij zopet navajala na novega. Ker sem kar prilagodljiva, mislim, da ne bo večjih težav :)

Za lepo sodelovanje smo se prejšnjemu zahvalili s sliko farne cerkve ter nekaj eurčki, ki smo jih dali v darilno kuverto. Naredila sem bolj preprosto, brez posebnega okraševanja, saj je že papir sam po sebi dovolj bogat. Okrasila pa sem obe strani. Razlika je le v čipki in rožici.


Ta, s svetilnikom, pa je moja kot dodatek skromnemu darilu v zahvalo za to, da je bil v teh petih letih na nek način svetilnik, ki kaže pravo pot in opozarja na nevarnosti.

Prijazen pozdrav!