sreda, 28. september 2016

Pšenično klasje


Za gostovanje pevskega zbora v kraju, znanem po pšeničnih poljih, sem izdelala zahvalnice.
Po neuspešnem brskanju po spletnih trgovinah za šablonami pšeničnih klasov, sem na spletu našla risbo, jo sprintala in z zlatim pisalom poudarila zrna.
Med izdelovanjem pomislim na prijateljico, za katero vem, da izdeluje voščilnice za novomašnike, na katerih so ponavadi kelih, hostija in seveda pšenično klasje.
Že drugi dan me je poštar razveselil s paketom in naredila sem voščilnico z izrezom pšeničnega klasa. Ker je šablona zelo majhna in klasje ne pride do izraza tako kot sem želela, sem iskala še kakšno rešitev.


In preko dobrosrčne ustvarjalke prišla do šablone pšeničnih klasov, s katerimi sem bila končno zadovoljna. Se vidi, a ne?***
Izziv: Najlepši par - galerija meseca septembra (plastična šablona sončni žarki in kovinska šablona kvadrati s šivi)

***

Prijazen dan in pozdrav!


petek, 23. september 2016

Potonike


Drugi jesenski dan, pa objava s spomladansko cvetlico. Je pač zelo fotogenična in meni ljuba za barvanje. Tokrat v vijolični izvedbi za rojstni dan super ustvarjalke Vladke.


Motiv je večinoma pobarvan z akvarelnimi svinčnik barvicami, le tu in tam sem na koncu uporabila Copic markerje. Štampiljko sem odtisnila z distress blazinico Old paper, da so bile linije le malo nakazane. Še prej pa sem akvarelni papir nežno obarvala z akvareli (ideja je od tukaj). Ker brez šablon Najlepšega para ni šlo, jo "lepim" v septembrsko galerijo.Prijazen pozdrav in sončen vikend!

torek, 13. september 2016

Čestitkarski miks


Po skoraj treh mesecih večje umirjenosti in tišine v službi, se je s ponedeljkovim popoldnevom v župnijske prostore zopet naselila otroška in mladostna razigranost in navihanost. Pedagoški poklic ima svojo pozitivnost tudi v tem, ker lahko vsako leto v septembru nekako štartaš na novo. Junija zaključiš določeno obdobje, se umiriš, dozoriš, resetiraš in septembra z novo voljo in močmi prideš v razred pred otroke in mlade. Čeprav se mi delovni čas s tem podaljša za kakšnih štiri do pet ur, ugotavljam, da sem bolj organizirana, več naredim in ustvarim kot takrat, ko imam časa na "pretek".

Spodnje voščilnice pa so nastale še prej, v tistem kratkem deževnem obdobju v začetku prejšnjega tedna. Čestitkarski miks za rojstni dan, Abrahama in poroko.***
Izziv:
- Najlepši par (galerija meseca septembra): šablone Odprti tag, Pentlji (Rayher), Čestiteke 1

***
Prijazen pozdrav!

petek, 02. september 2016

Preprosta krstna

Ni in ni prave klime za ustvarjanje. Naredim le to, kar "moram".
Z ustvarjanjem čakam, da se vreme malo spremeni in upam, da se še dolgo ne bo, ker tako uživam v dnevih, obsijanih s soncem.

Tokrat preprosta krstna voščilnica s cvetovi in listi, narejenimi v Vladkinem stilu.


***
Izziv:
- Najlepši par (mesec september) - šablona Okrasimo s cvetjem

Prijazen pozdrav in lep vikend!