ponedeljek, 28. november 2016

Pogled skozi okno, praznična krogla in še kaj


Tej seriji prazničnih voščilnic sem dala naslov Skozi okno. In upam, da nas bodo kmalu razveseljevali takšni in podobni pogledi na zasneženo pokrajino ... Ne samo pogledi, prav je, da se tudi sama v takšnih dneh spravim iz tople hiše, nadenem topla oblačila in grem uživat zimsko veselje.


Vse slikice so printi z neta. Ostalo (eko karton, bela tempera) pa je "a la Vladka stil" :)

V pestri izbiri delavnic v Artu, sem uspela biti le na eni. S Tjašino pomočjo, nasveti in navodili, smo izdelale božično kroglo. Zaradi plastike je kar zahtevna za fotografiranje, vendar upam, da mi je uspelo ujeti, kako bogata in romantična je :)V temi, ko je osvetljena z led lučkami zadaj za "snegom".


Detajl z vrha krogle.


Zato pa je toliko bolj preprost in skromen adventni venček. Zato, da me nagovarja predvsem s svojo simboliko in namenom.Lep in in notranje bogat adventni čas!

sreda, 23. november 2016

Zimska koča v bunkici


Nadaljujem s priljubljeno štampiljko Winter Cottage - Altenew. Tokrat sem zasneženo kočo in delček pokrajine ujela v bunkico. Videno in izdelano po teh navodilih.


Ker je škatla s prazničnimi voščilnicami še precej prazna, delam več enakih, da gre delo hitreje od rok in bo dovolj voščilnic za božično-novoletne praznike.Prijazen pozdrav!

ponedeljek, 21. november 2016

Zimska koča


Štampiljka Winter Cottage (Altenew) bo prav gotovo ena najbolj uporabljenih štampiljk na mojih prazničnih voščilnicah. Želela sem, da motiv pride čimbolj do izraza, zato sem pri vseh uporabila belo podlago in le minimalno dodatkov ali skromen napis. Motiv sem barvala z akvarelnimi barvicami ali s Copici.


Pri zadnji sem uporabila maskirno tekočino, da sem dobila videz sneženja. Na youtubu je veliko videoposnetkov, kako uporabimo to tekočino. Učinek mi je krasen, zato bo prav gotovo nastala še kakšna voščilnica s to tehniko. Evo, ta voščilnica me je tako očarala, da sem želela podoben učinek snega na svojih voščilnicah.
 Hvala Lili (Micika z Otoka zakladov) za nasvet, kaj sploh iskati in kako narediti!


***
Pripomočki:
- Najlepši par: Pravokotniki s šivi, Kvadrati s šivi, Foto dekoracija (Tina za Rayher),  štampiljka Koš prazničnih voščil in Praznično veselje
- Altenew: Winter Cottage, Snowing
- Maskirna tekočina

***
Izziv:
- Najlepši par: galerija meseca novembra

***

Dober teden!

petek, 11. november 2016

Rdeče lilije


Malo poigravanja z izrezki in akvarelnimi barvicami. Vsak delček sem najprej pomočila v vodo in nato potapkala po foliji, kjer sem imela z vodo razredčeno akvarelno barvo. Za ozadje pa le še malo akvarelnega šprica ter Tinin napis in pentlja.***
Pripomočki:
- Najlepši par - Vse najboljše 3, Pravokotnik s šivi, Pentlji (Tina za Rayher)
- Die-namics - Lily
- Memory box - Tessatina border

***
Izziv:
- Najlepši par: galerija meseca novembra

***

Topel pozdrav!

torek, 08. november 2016

Tridelna voščilnica

Sicer nekoliko prehitro, vendar me je naletavanje snega danes zjutraj veselo presenetilo. Kar prost dan bi si vzela, da bi lahko skozi okno zrla prvi ples letošnjih snežink. V službi, nekaj nižje od doma, pa so snežinke bolj sramežljive med kapljicami dežja. Verjetno me bo počasi le zagrabilo pravo praznično ustvarjanje.

V mapi "neobjavljene voščilnice" je bila spodnja tridelna voščilnica za gospo, ki je pri petdesetih letih dobila novega prijatelja :)

***
Izziv:
- Najlepši par: galerija meseca novembra

***
Pripomočki:
- Najlepši par: rezalne šablone Sladke misli, Kvadrati s šivi, Tag z dodatki, Zaokroženi borduri,  štampiljka Vse najslajše

***

Prijazen dan!

četrtek, 03. november 2016

Domača naloga št. 2


Rahel zaostanek pri domačih nalogah je samo znak, da sem si vzela čas in v miru preštudirala tehniko, premislila postavitev, izbrala dodatke in barve ... :) Šele potem je delo steklo in nastala je spodnja božično-novoletna voščilnica.

***
Izziv:
- Mala šola prazničnega ustvarjanja
- Galerija meseca novembra

***
Pripomočki:
- Najlepši par: Vesele praznike - zastavica, Koš prazničnih voščil, Kvadrati s šivi, Odprti tag

***

Prijazen pozdrav!

sreda, 02. november 2016

Domača naloga št. 1


Skrbni in zavzeti učenci naredijo domačo nalogo takoj, ko pridejo iz šole. Ostali pa izkoristimo vikende in praznike, da opravimo svoje dolžnosti.


Prost ponedeljek sem tako sedla za ustvarjalno mizo in opravila prvo domačo nalogo, ki nam jo je dala učiteljica Tina v Mali šoli prazničnega ustvarjanja. Postavitev je podobna kot njena voščilnica. Za ozadje sem naredila domačo teksturno pasto iz škroba, bele tempere, tekočega lepila in malo vode ter nato uporabila Tinino plastično šablono Sneg. No, pa saj je vse uporabljeno na tej voščilnici iz njene trgovinice :) Razen papirjev.


***
Pripomočki::
- Najlepši par: plastična šablona Sneg, štampiljke Božično zelenje in  rezalna šablona V veseli vasici

***
Izziv:
- Mala šola prazničnega ustvarjanja
- Galerija meseca novembra

***

Prijeten dan!