četrtek, 29. december 2016

Voščilnice, okrasitev in še kaj


Upam, da je za vami miren, v družbi tistih, ki so vam blizu, preživet božični dan. Da ste si vzeli čas zase, za telo in duha, za o(O) troka v sebi ... In da so ga bili deležni tudi tisti, ki so prišli na obisk, tisti, katerim ste stisnili roko, tisti, ki so dobili vaše darilce, vaš nasmeh ...

Hvala vsem, za čudovite voščilnice in voščila. Koliko zadovoljstva in topline so prinesle. Že samo odpiranje kuvert je zame nekaj prav posebnega in slovesnega.
Letos so se voščilnice tako postavile na ogled.


Pred uničenjem sem rešila staro, leseno otroško posteljico (kinderpet), jo očistila in tisti del, kjer so palice, prebarvala s Chalky finish barvo. Mimogrede, ta barva je super enkratna za barvanje in že razmišljam, kaj vse bo še dobilo novo "oblekico".

Čeprav je izziv za Metuljčico že končan in je predzadnja ključna beseda "božična okrasitev" izzvenela, še delček najinega okrašenega doma. Nekaj je kupljenega, nekaj doma narejenega, nekaj naravnega. Predvsem pa meni ljubo in vredno.


Takšni so bili tagi na božičnih darilih:


In še nekaj zimskih rojstnodnevnih voščilnic.


Naj bo pričakovanje novega leta čim bolj umirjeno in preprosto, 
a kljub temu polno novih upov in želja!

sobota, 24. december 2016

Zaradi Luči

Zaradi Luči, 
ki se je danes rodila v temí,
naj bo manj bolečin, strahu, skrbi.
In ko se svetli, naj odpira oči:
živimo z ljudmi, ne s stvarmi.
Blagoslovljen božič!

četrtek, 22. december 2016

Jaslice


Tudi pri meni je tako kot je zapisala Janja. Ustvarjalnica je pospravljena in je zaprla svoja vrata vsaj za en teden :) Vse voščilnice so šle pravočasno na pot. (Prisrčna in iskrena hvala za vse vaše, ki že krasijo najin dom. V kratkem objavim, kako so se letos postavile za ogled.)
Pečica je umita in keksi spravljeni v škatlah.
Šivalni stroj je nehal brneti in smrečice so pripravljene, da najdejo svoj dom.

Ostaja mi še zadnja letošnja objava s prazničnimi voščilnicami.
Objavi z notami "Svete noči" nekako logično sledijo jaslice. Zato naj bodo tukaj zbrane vse letošnje voščilnice, na katerih je ta božični motiv.V božičnih dneh naj bo srce polno notranjega miru in ljubezni 
in naj bosta zvesta spremljevalca v novem letu.ponedeljek, 19. december 2016

Sveta noč


Počasi sem si že začela z vrtenjem božičnih pesmi. Predvsem takrat, ko sem v svoji ustvarjalnici in delam še zadnje praznične voščilnice. Bolj ali manj so mi vse všeč, vsako leto pa zmaga oz. je največkrat zavrtena in slišana tradicionalna Sveta noč. V treh kratkih kiticah s preprostim besedilom zaobjame to, kar je zame bistvo Božiča.

Preprosti voščilnici s printom pesmi ter izrezom šablone Scrapping Cottage.
Miren in lep zadnji adventni teden!

četrtek, 15. december 2016

Praznične glasbene zahvalnice


V času okoli božiča se vrstijo tudi božični koncerti. Za enega od njih sem dobila prošnjo za zahvalnice za sponzorje. Najprej je bilo naročilo deset zahvalnic, zato sem si rekla, da bom naredila deset različnih. Čez nekaj dni se je deset spremenilo v dvajset in kmalu v trideset. Toliko različnih mi res ni zneslo narediti, zato je nastalo več enakih. Ker jih je precej, naj bo tokrat manj besed :)
Le še velik hvala obema ustvarjalkama za posojeni šabloni not.***
Izziv: Metuljčica ustvarja - ključna beseda Božična zvezda

***

torek, 13. december 2016

Zimska pokrajina


Vreme je pač takšno kot je in čeprav bi bilo fajn, da bi bila naša dežela pokrita s snežno odejo, se tolažim z voščilnicami, na katerih je zimska pokrajina. Tako se vsaj malo naužijem "snega". Aja, še množica božičnih filmov na televiziji me popelje v zimsko zasneženi svet. Nič hudega, če je tudi tam večinoma umetni sneg.


Prijazen in vesel dan!

petek, 09. december 2016

Trojček rojstnodnevnihZa kratek oddih od božično-novoletnih voščilnic trojček rojstnodnevnih.

Prva je bila namenjena Abrahamovki. Altenew vrtnice ter Tinin napis, nalepljen na način kot ga je pokazala pri  zadnji uri male šole prazničnega ustvarjanja.Druga je rahlo zimsko obarvana in nekoliko pozlačena.
Idejo za tretjo, za gospoda, ki je dopolnil okroglih 80 let, sem dobila pri krasni Vladkini voščilnici z jesenskim venčkom.


Prijazen dan in prijeten vikend.