četrtek, 16. februar 2017

Ljubezen je dragocena

... in čista, prvinska v svojem najglobljem pomenu. Ne išče svojega, ni brezobzirna. Se razdaja in drugega naredi za nadvse dragocenega.  Zato je tudi ta voščilnica v zlato-beli barvi.


Očitno me je nehote navdihnila Vladka, ki je v "zlatem" tednu :)

Voščilnica je nastala za zalogo, po navdihu izziva na Craft-alnici ("Voščilnica za Valentinovo").


Na koncu še hvala za pohvale moje pisave v vaših komentarjih pri prejšnji objavi. Če bi vedela, da vam bo ime, napisano s kaligrafsko pisavo tako padel v oči, bi se še malce bolj potrudila :) Dolgo je že od tega, ko sem bila na delavnici pri kaligrafski mojstrici Loredani in premalo vadim, da bi lahko rekla, da sem povsem zadovoljna.

Prijazen pozdrav!


ponedeljek, 13. februar 2017

Morsko obarvan Abraham


Še v prejšnjem letu sem začela z izdelavo vabil za Abrahama. Ker je slavljenec pravi morski volk in navdušen nad jadranjem, so bila vabila v morskem stilu. Naredila sem štiri vzorčke, izbral si je zadnjega, tudi meni najbolj všečnega.

Ko so vsi povabljeni potrdili udeležbo, sem naredila kartice z imeni za sedežni red.
***
Izziv:
- Najlepši par: Galerija meseca februarja (rezalne šablone: Vabilo, Pravokotniki s šivi, Namizna tablica - Tina za Rayher)

***

Prijazen pozdrav!


četrtek, 09. februar 2017

V bakreni barvi

Pri izdelovanju te voščilnice, sem izrezala več cvetov in zelenja (Najlepši par - Okrašeno s cvetjem). Tudi sicer imam navado, da si naredim več izrezkov, ko že imam eno šablono na mizi. Tako gre ustvarjanje hitreje od rok, če moram narediti kakšno voščilnico po naročilu. Neuporabljene izrezke shranim kar v mapo/vrečko, kjer imam šablono.


Tokrat sem cvetje pobarvala z blazinico Brilliance - Pearl rust, zelenje pa z Distress - Peeled Paint. Napis je embosiran na paus papir, zato gre voščilnica k Tininem in Vladkinem 55. izzivu "Paus papir".


***
Izziv:
- Najlepši par: galerija meseca februrja
- Ko me inspirira: Paus papir

***
Prijazen pozdrav!

torek, 07. februar 2017

Tresočka s paus papirjem


Za Tinin in Vladkin 55. izziv ter hkrati za rojstni dan svakinje je nastala spodnja tresočka.
S šablono Obrobljen cvet sem naredila dva izreza. Prvega iz akvarelnega papirja in ga pobarvala z akvarelnimi barvicami (Van Gogh). Barvice sem pred več kot 15 leti dobila za rojstni dan, vendar sem jih pogosteje začela uporabljati šele v zadnjem času. So precej intenzivnih barv in se jih porabi zelo malo.


Drugi izrez je iz moos gume, le da sem nato s škarjami izrezala vse "predelne stene" in ohranila samo zunanjo linijo. Tako se drobne perlice premikajo po celotnem cvetu. Ker sem želela, da pride cvet do izraza, sem dodala le še bel napis Vse najboljše.


Prijazen pozdrav!

***
Izziv:
- Ko me inspirira #55 - Paus papir
- Najlepši par - galerija meseca februarja

***
petek, 03. februar 2017

V nebo


Ponavadi se tematskih voščilnic ne lotim rada, saj mi ne gre najbolje združevanje različnih dodatkov, ki govorijo o slavljenčevih zanimanjih, hobijih. Tu in tam se le lotim kakšne. Ta je za nekoga, ki si rad deli nebo s pticami in uživa pri pogledu z višine. Sicer ne iz balona na topli zrak, vendar šablone in štampiljke jadralnega padala nimam. Pa saj bo razumel, da mu želim čim bolj ugoden veter in krasne prelete.Prijeten dan!