torek, 28. marec 2017

Enoplastna voščilnica


Čeprav so mi bolj blizu preproste voščilnice, je bil kar izziv narediti enoplastno voščilnico. Ponavadi vsaj eno plast papirja nalepim na osnovo.  Ker pa so dekleta v Craftalnici dale takšno nalogo (Izziv #182 - One layer), sem se je lotila. Največjo šablono iz seta Valoviti pravokotniki s šivi sem položila na prepognjeno osnovo tako, da papirja zgoraj ni prerezalo, ampak so vidni le šivi. Motiv sem že prej natisnila na osnovo, ga pobarvala s Copic markerji ter celotno voščilnico popackala z črno barvo. Napis pa je Vladkin.Prisrčen pozdrav!

četrtek, 23. marec 2017

V modrem


Motiv, sprintan na list iz risalnega bloka, sem najprej pobarvala z akvarelnimi barvicami, nato pa določene dele poudarila s Copic markerji.


Še vedno se me malo drži zadnji Vladkin in Tinin izziv, zato sem motiv postavila v okrogel okvir, narejen z dvema šablonama kroga. Kotni okraski so SC (Vladka, hvala :)). Pa seveda vse ostalo v belem kot je pri meni v zadnjem času že stalnica.Prijazen pozdrav!

ponedeljek, 20. marec 2017

Ljubo doma - izziv pri Craft-alnici


Da hiša ali stanovanje postane "ljubo doma" niso potrebni nova sedežna garnitura, vrhunski hišni kino, robotski sesalnik ... Za to so potrebni predvsem prebivalci hiše oz. stanovanja. Njihovo medsebojno razumevanje, pogovori, odpuščanje, ko je to potrebno ...


V takšnem domu se tudi obiskovalci počutijo sprejete, saj se čuti toplina, domačnost in ljubezen. In k eni takšni družinici, ki se je preselila v nov dom, bo odšla ta voščilnica, narejena tudi za zadnji izziv Craf-alnice.
Idejo za bel embosiran napis na črn trak sem našla pri Jennifer.


***
Pripomočki:
- Najlepši par: šablone Kvadrati s šivi, V veseli vasici, romantični kvadrati, Čez hribe in doline, štampiljke Koš prazničnih voščil,
- Scrapping Cottage: Lighthouse&Clouds, Birdhouse

***
Izziv:
- Craftalnica: Ljubo doma
- Najlepši par: galerija meseca marca

***

Topel pozdrav iz našega doma v vašega :)!


četrtek, 16. marec 2017

Ko me inspirira #56 - Odprtina ali negativ izreza


Kakor na prejšnjih sem tudi na teh dveh voščilnicah za marčevski "Ko me inspirira" izbrala velikonočni motiv. Praznik bo kmalu tu in potrebujem še kar nekaj voščilnic.
Ne le v duhovnem smislu, tudi v ustvarjalnem sem vesela za ta praznik, ker lahko ustvarjam, saj mi je to  lepa in bogata priprava na samo praznovanje.


Jajčki sem izrezala v Spellbindersov kvadrat, od zadaj nalepila papir z barvnim vzorcem in vse skupaj nalepila na osnovo. Prvi napis je izrez Tinine šablone, drugi pa odtis Marinine štampiljke.***
Izziv:
- Ko me inspirira #56 - Odprtina ali negativ izreza
- Najlepši par - galerija meseca marca

***

Prijazen pozdrav!

ponedeljek, 13. marec 2017

Češnjevi cvetovi

Pomlad je zame vsako leto znova velik čudež. En trenutek je narava pusta, mrzla, siva, že naslednji pa cvetoča in dehteča. Komu ne bi v takšnih trenutkih zaigralo srce. Če le hodiš naokrog odprtih oči in odprtega srca za vse lepote narave.


Digitalno štampiljko cvetoče češnjeve (mislim, da je češnja :)) vejice sem našla pri Karin. Tokrat sem jo pobarvala s Copici, čaka pa me še akvarelna verzija.


***
Izziiv:
- Najlepši par: galerija meseca marca (šablona kvadrati s šivi in štampiljka iz seta Sreča čaka nate)

***

Sončen pozdrav!

sreda, 08. marec 2017

S tulipani


Na tulipane bo potrebno še malo počakati, čeprav so ponekod že pokukali iz mrzle zemlje ter čakajo na malo višje temperature, da bodo pognali kvišku in zacveteli.


Tokrat sem jih "nabrala" v rdeči in rumeni barvi za nečakinji, dvojčici, ki sta praznovali konec februarja.
Motiva (najden na Pinterestu) sem pobarvala s Copici. Ker sem trenutno v "belem" obdobju, nisem komplicirala z dodatki, le motiv sem nalepila na barvni karton, da sem dobila okvir in vse skupaj dala na belo osnovo. Tokrat sem odpovedala še napisu oz. voščilu na prvi strani.
Pa naj bo en šopek (po izbiri) za vas, drage moje, ob vašem prazniku :)

ponedeljek, 06. marec 2017

Mavrični pirhi


Počasi se bliža naslednji praznik, velika noč, ko bodo šle na pot do naslovnikov voščilnice, zato sem počasi začela z njihovo izdelavo. Ponavadi se kar držim tradicije in velikonočne simbolike, tokrat pa sem za mavrični izziv na Craftalnici šla malo izven okvirjev in namesto le rdečih pirhov posegla po barvni paleti mavrice.

Pri prvi voščilnici sem za pisanke uporabila vzorčne barvne kartončke za barve iz Bauhausa. So ravno dovolj veliki za manjšo šablono Spellbindersovih jajčk.Za drugo velikonočno voščilnico sem uporabila akvarelne barvice.


Ker so pirhi postavljeni v izrez okvirja, jo tako prijavljam tudi za izziv pri Vladki in Tini: Ko me inspirira #55 - Odprtina ali negativ izreza.


***
Izziv:
- Craft-alnica: Mavrica
- Ko me inspirira: Odprtina ali negativ izreza
- Najlepši par: Galerija meseca marca (štampiljka Vesele velikonočne praznike)

***

Prijeten teden!

sreda, 01. marec 2017

Ptici na veji


Ko sem že mislila, da se bom letošnjo sezono izognila virusom, mi je bolezen prejšnji teden pobrala apetit, zraven pa še navdih in voljo za ustvarjanje. Tako sta dopust in počitnice odbrzela mimo in me pustila v postelji z litri čaja in lekadoli C. Štiri dni sem spoznavala apartma in trdo, a še kar udobno posteljo na Jahorini, medtem ko je družba uživala na novo zapadlem snegu. Ne vprašajte kakšna muka je bila 12-urna vožnja domov na zadnjih sedežih kombija. Tudi bosanska kavica na Baščaršiji mi ni zadišala.  Še zdaj nisem ta prava in ure v službi hitreje minevajo ob misli na popoldanski počitek in spanje. Zato sem tudi blogu dala počitek in posledično bolj malo komentiram vaše izdelke :(Rojstnodnevni voščilnici sta nastali še pred boleznijo. Preprosti, z veliko beline in večinoma z izdelki Najlepšega para.

Prijazen pozdrav!