In se je začelo

Končno!!! Po nekaj mesecih zbiranja papirjev, urejanja dokumentacije, trkanja na vrata pisarn, sedenja za računalnikom, ..., so danes delavci zasadili prvo lopato (no, če sem natančna je bil to bager :)) na parceli, kjer bo stal najin novi domek.

Včasih se mi zdi, da sanjam in skoraj ne morem verjeti, da se bom čez eno leto selila. V štirih letih bo to druga selitev, prej pa sem 30 let vztrajala pri starših :)

Čez čas ne bom več ugotavljala, kaj gleda soseda po TV. Tudi ne bom vedela, kaj bodo imeli v sosednjem stanovanju za kosilo. No ja, čeprav je tu in tam to dobro, ker sem dobila idejo, kaj skuhati :) Končno se bom rešila pogleda skozi okno na vzhodu, kjer sem videla steno stare hiše, in na zahodu, kjer sem lahko ugotovila, kdaj so sosedovi prišli domov. :)

Lahko bom uživala ob fantastičnem razgledu po Dravski dolini z Bočem in Donačko v daljavi ter na zahodu vse do Konjiške gore.

Ker bodo pridni delavci kopali, zidali, mešali malto ... v tem mrzlem času, sem zanje naredila tega Edvina z laternico. Da bi jim bilo topleje in bi lahko hitro delali :)





Tudi Willow je z laterno. Ta pa je za moje starše, ki so nama omogočili gradnjo hiše. Brez njiju bi bilo v mojem življenju marsikaj preveč temno in hladno. Čestitka je skoraj vsa v zlatem, motiv pa je pobarvan s perlastimi vodenkami. Naj barve same povedo, kakšna sta starša :)

Komentarji

Oseba Sonja sporoča …
Čestitke za začetek gradnje. Sta pa super hitro uredila papirje. Tule v Lj to kar traje, pa traje.. pa še traje :))))
Tudi čestitki sta lepi.
Oseba Helena sporoča …
Hvala, Sonja! Večino papirjev sva kupila skupaj s parcelo :) Sicer tudi traja in traja ... :)
Oseba v sliki brez besed sporoča …
Čestitam za velik korak pr gradnji. Upam,da bo imel bager zmeraj poln tank in da bo delal s polno paro,pa da ga bodo delavci ubogali :D
Voščilnicam pa vse pohvale še tukaj!
Oseba Šolanje na domu-Waldorf sporoča …
Super! Čestitke za prvo lopato v zemljo. :) Želim ti, da bo šlo brez problemov, in da bo vreme primerno. Čestitki pa kot vedno super.
Lp, Nataša.
Oseba Jana sporoča …
Čestitke za prvi bager, držim pesti, da bo šlo vse po planih.

Čestitki sta lepi kot vedno. :)
Oseba Maja sporoča …
Čestitam k začetku gradnje!! To je velik dogodek v življenju! Želim ti, da bi kljub gradnji še vedno imela čas drug za drugega in sama zase, za stvari, ki vaju povezujejo in jih imata rada. Naj ne bodo samo obrtniki, pa ploščice, parket... (govorim iz izkušenj). Želim vama, da si sezidata gnezdece, v katerem bo doma toplina, ljubezen in prijateljstvo. Ampak, ker vem, da si zraven ti, to sploh ni vprašanje!
Še enkrat: čestitam in veselim se skupaj z vama!
Oseba Maja sporoča …
P.S.
Pogled je pa za ubijati!!! (iz parcele mislim)
Oseba Helena sporoča …
Maja, tako lepo si napisala :)
Jaz tudi upam, da bova ob gradnji ohranila vse to, kar je zdaj med nama.In še pomnožila :)
Ja, razgled pa je mega :)
V bistvu sva parcelo kupila zaradi razgleda :)

Hvala tudi vsem ostalim za čestitke.
Oseba Marija - Marička sporoča …
Je to res lepo brati! Čestitam vama za voljo in veselje ob pričetku gradnje. Seveda vam želim, da bi čimprej nastopil dan, ko se boste prvič prebudili v novem domu!
Pa še nekaj ti prišepnem: ob gradnji se partnerji še bolj zbližajo :) In kot je Maja napisala: res si vzamita tudi čas samo za vaju ;)