Očarljivi svet Sarah Kay

Kdo je Sarah Kay? Živi v daljni Avstraliji, v čudoviti hiši, obkroženi z bujnim vrtom, skupaj s sinom Adamom, hčerko Aliso, psom Filipom in tremi mucami. Ta idilični svet otrok, cvetja, živali in igrač, jo je naredil znano po vsem svetu.
Vse se je začelo, ko je Sarah (takrat je delala kot ilustratorka v reklamni agenciji) naredila 20 risb za čestitke. Njene slike so takoj osvojile kupce. Kar ni nič nenavadnega. Romantične
risbe so odsevale njeno lepo otroštvo na babičini farmi: starinsko pohištvo, bogata oblačila, skrivnostne kotičke ...
Risbe Sarah Kay so se s čestitk preselile na pisma, plakate, kavne skodelice, koledarje, porcelan, oblačila ...
V današnjih burnih časih, ko so časopisi polni slabih vesti, na risbah Sarah Kay vladajo idilični trenutki odraščanja podeželskih otrok. Ljudje hrepenimo po miru in tišini domov, v katerih so odraščale naše babice in dedki.

To besedilo je vzeto iz 25 let starega albuma Spomenak, kamor s(m)o osnovnošolke lepile sličice Sarah Kay. Album mi je poslala prijateljica, ko je na blogu videla čestitke z motivom S. K. Kar 140 sličic je bilo potrebno zbrati. Uh, koliko štampiljk bo še nastalo :)

Odtisi Sarah Kay in čestitke Sarah Kay so mi všeč tudi zaradi tega, ker je bilo moje otroštvo na nek način podobno otroštvu teh romantičnih deklic in dečkov. Dom, poln starin. Kmetija s kravami, piščančki, prašički ... :) sredi narave. Bližnji gozd, kamor smo hodili plezat po drevesih. Potok, kjer smo spuščali ladjice, narejene iz lubja. Ja, svet Sarah mi je zelo blizu :) Le oblačila so bila dosti bolj skromna :)

Današnja čestitka je nastala po skici za Friday Sketchers.

Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Zelo lepa je tale Sarah Kay. Z čestitko si zajela dejansko to, kar si napisala 'idilični svet otrok, cvetja' in podeželski pridih, vse skupaj ujeto v čudovito izbrane barve. Še več takih! :-)
Oseba brenda sporoča …
Helena, love your card and super colouring.

Brenda x
Oseba Sonja sporoča …
Hvala za zapis o Sarah.
Čestitka pa je lepa, kot vse tvoje.
Oseba Alenka sporoča …
O ti pa imaš še album. Tudi jaz sem ga dolgo shranjevala. Enkrat po poroki pri prvi selitvi, pa je izginil.Čestitka je zelo lepa in zelo lepih barv.
Oseba Suzy sporoča …
Lepa voščilnica. In me veseli, da si s te stare zgodbe pobrisala prah. Splo seje niem več spomnila, čeprav je spremljala tudi moja mlada leta :)
Oseba Tiara sporoča …
Meni je tudi blizu tole Sarah življenje in mi je zelo všeč. Tvoja čestitka je pa krasna, kot vedno.
Oseba Janiel/ janny sporoča …
Super cute card!!




janny
Oseba Tulpika sporoča …
Zelo lepo! Posebej mi je vsec oranzna, rjavih ne maram prevec, ampak ti jih nekako vedno sestavis tako, da so mi vsec :)))
LP, Tulpika
Oseba Tina sporoča …
Prekrasna je. Postavitev, barve..vse se zlije v lepo celoto. Bravo!Tina
Oseba Šolanje na domu-Waldorf sporoča …
Čestitka je krasna, barvna kombinacija je super. Nisem vedela, da so štampiljke dejansko poimenovane po ilustratorki. :) Hvala za info.
Lp, Nataša.
Oseba BojaMoja sporoča …
Spet popolno barvanje :) všeč mi je :))
Oseba K sporoča …
O, album, jaz ga imam tudi. Nekaj sličic manjka, ampak nič hudega, spominja me na osnovnošolsko zbiranje s sestro in kako sva sličice sicer lepili v isti album, ampak sva točno vedeli, katera je dobila katero v paketku. Z mano je prišel skozi ene štiri selitve ...
Oseba Maja sporoča …
Uau, sploh nisem vedela, da je Sarah iz Avstralije! Avtomatično sem jo porinila v Anglijo! Tudi jaz sem imela album in kup slikic, ki jih nisem želela menjati, ker so mi bile tako všeč! Najbolj pa sem bila navdušena, ko mi je mama v Nami kupila ovojni roza Sarah Kay ovojni papir za zvezke! Sem vse prelepila s selotejpom, da se ja ne bi strgal! Čestitka pa je spet super!
Oseba Marija - Marička sporoča …
Tvoj zapis me je spomnil na poletne popoldneve, ko smo takrat osnovnošolke sedele na odeji v senci pod vrbo, ki je rastla sredi zelenice pred blokom, vsaka s svojim albumom in kupčkom nalepk... Gledale in primerjale zapolnjenost albumov, menjale sličice, risale in barvale Sarike... Hvala ti za to obujanje spominov!

Čestitka je pa fantastična!
Oseba Jana sporoča …
Takšen album je imela tudi moja sestra, ki mi ga ni nikoli pustila kaj preveč gledat. Sva pa odvečne slikice vztrajno lepile po pohištvu, da je mami potem norela. :)

Čestitka je čudovita.
Oseba Alenka sporoča …
Pokukaj na moj blog!
Lp
Alenka