Malta in Gozo

Nekaj fotoutrinkov z najinega potepanja po Malti in Gozu.

Zelo znana peščena plaža Golden Bay. Dostop: po morju ali stopnicah. Še neobdana s hoteli. Upam, da bo tako ostalo.Azur Window na Gozu (po stari legendi je bilo tu prebivališče boginje Kalipso. Saj veste, tiste, ki je zadrževala Odiseja na poti domov). Skala pred "oknom" se imenuje Fungus Rock. Na njej so rasle nenavadne rdeče glive. Malteški vitezi so skalo zavarovali in branili, saj naj bi imele te glive izredno zdravilno moč. Pošiljali so jih celo na evropske dvore. Dokler niso žalostno ugotovili, da je vse skupaj "lari fari". Da so glive samo lepe na oko, brez kakšnega zdravilnega učinka.Ogromne pečine na Gozu.


Vožnja z malteškimi avtobusi, ki so prava znamenitost, je zanimivo doživetje.


Uličica v starem delu Mdine (nekoč glavno mesto Malte)


Sončni zahod nad Gozom.Red Tower v bližini najinega hotela.


Malta spada med najbolj verne rimsko-katoliške države na svetu. Po zadnjem štetju se 98 % pebivalcev prišteva med katolike. Eno od znamenj njihove vernosti je tudi relief z Marijo, Jezusom ali kakšnim svetnikom pred (skoraj vsakim) vhodom v hišo.Kupola na Marijini cerkvi v Mosti je tretja od štirih največjih na svetu.Popeye Willage, kjer so leta 1980 posneli film Popeye z Robinom Williamsom v glavni vlogi.Utrinek s plaže.No, brez njihovega domačega piva ni šlo :)
Malta in Gozo - otok za zaljubljene :)

Komentarji

Oseba Moni sporoča …
Super reportaža, prekrasne slikice! Lp, moni
Oseba Vladuška sporoča …
Fantastične fotografije, polne barv. Me kar ima, da bi šla malo pogledat :-) Še več takih reportaž.Lep sončen dan.
Oseba McCrafty sporoča …
O si mi "zbudila" spomine na moj obisk Malte in Goza:). A rumeno-ornažnih avtobusov pa ni več ? Si obiskala tudi muzeje v Valletti, sploh viteški je super...ah grem še moje slike malo pogledat :)
Oseba Jana sporoča …
Jaz bi tudi! Krasna reportaža in fotke. Sem za nekaj trenutkov čisto pozabila, da okrog mene ni morja in toplih sončnih žarkov.
Oseba Kokica sporoča …
Krasen dopust sta imela, slike so pa čudovite! Se vidi, da imaš dober fotoaparat ;)
Oseba Alenka sporoča …
Super! Tako lepe fotografije si naredila- to si se morala imeti lepo. Ti kar privoščim.
Oseba Sonja sporoča …
Tale desna fotografija v profilu pa res čisto paše k fotoreporaži. Se vidi, da sta se imela super :) Slikice pa prav vabijo, da vama sledimo.. enkrat..
Oseba moi sporoča …
Najprej sem tudi jaz opazila spremembo slike in menda tudi podlage ;) Super slikica!

Pa lušte mi delaš s takim potovanjem in lepimi motivi na slikah. ;)

Skratka lepo, da sta uživala ;)

moi