Zimska pokrajina

Na prvi večer novega leta spomin odtava k zimskim dogodivščinam v mojem otroštvu.

S starejšo sestro in sestrično smo delale gaz skozi novo zapadli sneg do bližnjega gozda. S snegom obtežene smreke so se sklanjale in z vejami poljubljale snežinke na debeli snežni odeji. Prispele smo do zaledenelega potočka, kjer smo več ur hodile po ledu in prišle domov premočene in prezeble do kosti. Morebitni prehlad in angino pa pregnale kar s čajem, medom in limono.

Na bližnjem travniku smo vaški otroci izdelovali snežene opeke in se igrali eskime v velikem igluju.

Hrib za domačo hišo se je spremenil v sankališče, smučišče in pokališče (pok = pležuh). Od jutra do večera se je slišal smeh, vrisk in kdaj tudi jok. Vse buške in odrgnine so pozdravili mamini poljubi.




K tem spominom sodi današnja čestitka z motivom zasnežene pokrajine. Magnoliin odtis je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Za snežinke sem uporabila perlice. Rob odtisa je obrobljen z bleščicami.

Odtis je nalepljen na bleščeč bel papir, ob robovih senčen z modro blazinico in okrašen z vijugicami. V desnem spodnjem kotu so tri vrtnice. Listke pod njimi sem naredila z razrezanimi naštancanimi snežinkami.

Komentarji

Oseba moi sporoča …
Lepo zimsko pokrajino si nam pričarala s svojimi spomini na otroštvo in s svojo čestitko. Prav zasanjano snežno deluje.
Oseba Tiara sporoča …
Zasnežena idila tvoje čestitike me je pa kar zamikala, da bi se šla peljat s pokom. Smo pred leti tudi mi osvojili to disciplino in je zelo zabavna. Res bi lahko zapadel sneg, da se gremo pokat.
Oseba Unknown sporoča …
Pri tvojih čestitkah se pa vedno ustavim in jih dolgo občudujem, nato šele zaprem usta.
Oseba Alenka sporoča …
Ob tako lepih spominh se ne čudim, da je nastala tako lepa voščilnica.
Saj bo tudi še sneg to zimo, sem skoraj prepričana, da bo:):):)
Oseba Sonja sporoča …
Čudoviti spomini. Tudi sama se dostikrat spomnim zim iz otroštva, ko mi je sneg segal krepko čez pas. Saj ne, da bi si ga v Ljubljani želela, je pa tako luštno it kam na počitnice.
Čestitka pa je super. Sem mislila, da je že konec z zimskimi motivi, zdaj, ko je Novo leto mimo :) Pa upam, da pokažeš še kakšno, tale je čudovita.
Oseba Vladuška sporoča …
Prečudovita je in prekrasno je pogledati vse detajle, ki jih ima na sebi: perlice, tisti 'pasek' na levi strani, snežinke pod rožicami... Prava zimska idila kot tvoja zgodbica.
Oseba Jana sporoča …
Tale čestitka je dobilasvojo zgodbo in postala živa!!! Prav uživala sem ob pogledu nanjo in ob branju in predstvaljanju te idile. Zelo so mie pritegnile tiste razrezane snežinke pod rožami, ki so mi pričarale efekt ledenih rož in s tvojim dovoljenjem, bi to uporabila v kratkem!!! Res super ideja!
Oseba Helena sporoča …
Hvala vsem za komentarje. Tako prijetno je brati,kar napišete!

Tokrat se oglašam, da dam Jani dovoljenje :) Joj, kaj le sprašuješ? Seveda uporabi na svojih krasnih izdelkih kaj takega, kar ti je všeč. Mi je v čast.
Oseba Mojca sporoča …
povedala si, kar se pripoveduje samo... nekje noter, kjer so spomini. shranjeni na posebni polički, kamor lahko človek pokuka vsakič, ko se mu stoži... pobožajo in potolažijo.

čestitka pa kot pikica na i vsemu povedanemu.
Oseba BojaMoja sporoča …
:) danes sneži :)) skoraj pravljična :)
Oseba fest motivi unikati sporoča …
Prav lepa Čestitka.....zelo lepo...