"Postati eno"

pomeni veliko več kot le telesno združitev. To pomeni, da dva človeka delita med seboj vse, kar imata, ne le svoji telesi, ne le materialne dobrine, ampak tudi svoje misli in občutke, radost in trpljenje, upe in strahove, uspehe in neuspehe. "Postati eno" pomeni, da dva postaneta eno s telesom, dušo in duhom, in vendar ostaneta različni osebi. To je najgloblja skrivnost zakona. Težko jo je razumeti. Morda se je sploh ne da doumeti. Lahko jo le izkusimo ... (W. Trobisch)




Čestitka, podobna moji zadnji, gre paru, ki že 50 let izkuša skrivnost in umetnost zakona in ljubezni. Verjetno zanju še kako veljajo Pavlove besede Korinčanom - Ljubezen nikoli ne mine.




Ko je bil tag že nalepljen, sem ugotovila, da sem se zatipkala pri pisanju citata. Sveti Pavel o ljubezni ni pisal Rimljanom, temveč Korinčanom. Zdaj je, kar je. No, mogoče bi tudi njim namenil te besede :)

Komentarji

Oseba moi sporoča …
O, ta ke tako elegantno čudovita. Tudi sama sem pred podobno nalogo: narediti nekaj za 50 obletnico poroke. Ideja še zori ;)
Oseba Unknown sporoča …
Čudovito. Zelo lepo izdelano!
Oseba Unknown sporoča …
Zelo je lepa, kot mora bit zakon, da vzdrži.
Oseba MarikaGabez sporoča …
Čudovita.........
Oseba Alenka sporoča …
Prečudovito!
Oseba Vladuška sporoča …
Krasna, lepa, nežna. Zelo lepo si jo naredila. In pa zelo mi je všeč tudi ta kipec angel, ki stoji zraven čestitke.
Oseba Sonja sporoča …
Čudovita čestitka, elegantna, čista :)
Oseba Tiara sporoča …
Zelo lepa čestitka. Taka kraljevska.
Oseba BojaMoja sporoča …
Ko sem jo gledala na otočku, mi ni čisto potegnilo, zakaj križ za tako visoko obletnico poroke ... ni mi bilo ravno jasno sporočilo, ker meni je šlo po glavi samo tisto ... slabšalno ... je sam križ s tabo.
No zdaj, ko sem prebrala tvoj zapis tukaj, mi je pa jasno :)

Lepa, elegantna in pa predvsem hvala za Pavlove besede :)
Oseba Anja sporoča …
Zopet si ustvarila prekrasno voščilnico. In izbrala tako lepe besede. Si jih bom zapomnila zdaj, ko sem tik pred tem, da izkusim skrivnost zakona :)
Oseba Manuela sporoča …
Zelo lepa, nežna, elegantna in pove bistvo. :)
Oseba Barbara sporoča …
Čudovita :)))