Čas - naš luksuz

Čas je dragoceni dar,
ki nam je bil podarjen,
da bi po njegovi zaslugi
postali bolj preudarni,
boljši, bolj zreli, bolj popolni. (T. Mann)


Velikokrat tožimo nad pomanjkanjem časa. Ni ga za obiske, ni ga za pomoč drugim, ni ga za ogled kakšne razstave, ni ga za pogovor s sosedo, ni ga za ...
Priznam, velikokrat se znajdem "v družbi" s tistimi, ki jim primanjkuje časa. Vendar ne za tisto, kar je meni všeč ali mi ustreza (za to si ga že utrgam). Predvsem za tisto, kar vem, da je dobro in prav - ne le zame, tudi za ljudi okoli mene.

Pred kratkim sem brala zapis o času - največjem luksuzu. Zadnje čase ugotavljamo, kolikšen luksuz premoremo in kako nas bodo zaradi njega obdavčili. Gospa razmišlja, kako vesela je, ker premore največji luksuz v današnjem času in svetu, ki ga davčna uprava ne bo zajela, pa naj ima še takšen nadzor. ČAS.

Sebi in vsem vam, ki ste si vzeli čas za obisk mojega bloga želim, da bi imeli veliko časa. In da bi ga znali ceniti, se ga veseliti in biti hvaležni zanj.

Komentarji

Oseba Sonja sporoča …
Čeprav se ti zdi motiv velik, je čudovit. In prav je, da prevzame glavno vlogo, brez pretiranih okraskov in baročnih dodatkov. Izdelala si čudovito čestitko.
Časa imamo pravzaprav vsi enako, različne so le prioritete in odnos do tistega, kar ostane samo za nas. Nekatere osreči sterilno pospravljeno stanovanje, druge ustvarjanje. Tako kot vse ostalo, pa je tudi to odvisno od pogleda.. kozarec je lahko na pol prazen, ali pa na pol poln.. čeprav je v njem vedno enaka količina vode.
Oseba Helena sporoča …
Ja, Sonja, se strinjam s tabo. Čas si vzamemo za to, kar nam nekaj pomeni. Če imam nekaj/nekoga rada, si bom vzela čas.

Pri čestitki mi ni najbolj všeč metulj v desnem zgornjem kotu. Je prevelik. Samo kaj, ko sem naredila packo s senčenjem in sem morala zakriti :)
Oseba Hali sporoča …
Čestitka mi je všeč. Mogoče tisti metulj popestri vse skupaj, prinese eno novo dimenzijo.Všeč mi je.
Okoli časa, kot je napisala Sonja...vsi ga imamo enako. Jaz se trudim, da ga čimveč namenim tistemu in tistim, ki jih imam najraje :-)
Oseba Tanja sporoča …
Helena, že na otoku zakladov sem občudovala tvojo novo štampiljo in sem že težko pričakovala kaj bo nastalo iz nje. Moram priznati, da je bilo vredno pogledati to tvojo umetnijo.

z veseljem sem si vzela čas za obisk tvojega bloga.
Oseba Neža sporoča …
Včasih se moramo kar prisiliti, da si za nekaj vzamemo čas. In večinoma nam kasneje ni žal. Mislim, da se kasneje vedno najraje spominjamo prav tistih nenadejanih, ukradenih trenutkov. Takšni so najbolj sladki.

Voščilnica pa je nekaj posebnega. Se spomnim, da si zapisala, da ti je prevelika. Pa ni. Čudovito si jo sestavila v popolno celoto. In metuljček sodi zraven ;)
Oseba Maja sporoča …
Res ne vem, ali je čas moj sovražnik ali moj zaveznik. Odvisno od dneva. Hudo je, če v dnevu ni niti pikice časa za najlepše stvari: objem najdražjih. Takrat sem žalostna. Kljub temu, da so moje prioritete jasne, obstajajo okoliščine, ki jih povozijo, pa naj še tako brcaš! Edino, kar nam preostane, da se veselimo jutrišnjega dne!
Oseba Alenka sporoča …
Hvala za lepe želje o času, res ga je največkrat premalo in vse prehitro beži.Ampak mislim, da si mora človek določiti za kaj bo čas porabil in potem bo videl, da ga je dobro izrabil.Kakor ti, ko si barvala čestitko- lepo, kot ponavadi!!!!Ampak mislim, da si imela preveč časa, da ti je uspelo popacat vogal:):):)
Oseba DidiArt sporoča …
čudovita čestitka, tko pomladna, saj ta zima se vleče in vleče, tako da si vnesla mal pomladi v naša srčka.. tud če si ne vzamem časa in napišem svoj komentar, občudujem tvoja dela.. lp
Oseba Barbara sporoča …
Čudovito pobarvana, s krasnim dodatkom metulja in ravno pravšnja za pomlad :)